marți, 7 ianuarie 2014

Tort de cafea Dr.Oetker


Pentru ca am colaborat in 2013 cu cei care promoveaza produsele Dr.Oetker in Romania de Mos Craciun am primit un cadou. A fost o surpriza foarte placuta, pe care am vazut au primit-o toti colaboratorii ca mine. A fost extrem de placut ca chiar a fost supriza la mine. Fiind mai ocupata decat alta data, alergand poate mai mult si avand mai putin timp la dispozitie, am ajuns acasa la un moment dat si pachetul bine ambalat in hartie rosie ma astepta, tronand pe masa. L-am invartit si abia pe factura si discret intr-o parte am vazut cine era "Mosul" meu. Erau diverse produse si o scrisorica de multumiri, iar pe spate o reteta cu o propunere de tort pentru sarbatori. Ceea ce am si facut, cu mici adaosuri nesemnificative. Restul ingredientelor erau mici surprize pe care le-am si folosit in parte, la alte retete. Deci, inainte sa va arat tortul va spun din start ca am doua maini stangi si am facut doar un decor simplu si decent. Decent pentru ca tot Dr.Oetker a avut grija!
Multumesc frumos, Dr.Oetker!
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Va trebuie:
 pentru blat
4 oua
3 linguri apa fierbinte
1 lingura cafea instant (asta e contributia mea!)
150 g zahar
1 plic zahar vanilinat Dr.Oetker
1 lingurita coaja de portocala razuita proaspat (tot ideea mea!)
150 g faina alba
50 g amidon Dr.Oetker
1 plic praf de copt Dr.Oetker
1 praf de sare

pentru crema
2 plicuri  crema de prajituri cu gust de cafea Dr.Oetker
450 ml lapte rece de la frigider
4 linguri zahar pudra

pentru sirop
300 ml apa calda
100 g zahar
2 lingurite esenta de rom Dr.Oetker (asta am pus-o eu, nu de cafea, ca asa a vrut asistenta!)

pentru decor
1 plic de frisca Dr.Oetker
150 ml lapte rece de la frigider
1 creion roz sidefat pentru decor Dr.Oetker
1 cutie trandafiri decor Dr.Oetker

o forma de tort de 24 cm
hartie de copt
putin ulei de uns




Mai intai cadoul de la Mos Dr.Oetker.

Pentru blat am pus ouale si sarea in vasul de la robot si le-am mixat la viteza maxima, adaugand si lingurile de apa fierbinte in care am dizolvat cafeaua instant, cam un minut.




Apoi am adaugat zaharul amestecat cu cel vanilinat si coaja de portocala si am mai mixat de data la viteza medie spre mica pana se face spuma.

Apoi am daugat faina amestecata cu amidonul si praful ce copt, in timp ce robotul functioneaza la viteza mica.

Am turnat compozitia in forma de tort tapetata cu hartia de copt umezita, stoarsa si unsa cu putin ulei. Am copt blatul circa 30 de minute la foc mediu, 180 de grade, in cuptor preincalzit dar cu tava sub raftul cu forma, ca sa protejeze o eventuala ardere pe fund. L-am lasat sa se raceasca pe un gratar si am taiat cu un cutit subtire si foarte bine ascutit in trei blaturi egale. In timpul racirii am preparat si siropul, dand un clocot zaharul cu apa si adaugand esenta dupa racire.


Crema este extrem de simpla si se prepara conform instructiunilor de pe plic, doar ca se respecta canditatile de zahar si lapte mentionate de mine.


Apoi, foarte simplu am pus pe un platou un blat, l-am insiropat cu 1/3 din siropul aromat, am pus o treime de crema si tot apa pana la sfarsit. Pentru ca rezulta suficienta crema, eu imbracat tot tortul in crema si apoi am inceput ornarea foarte simplu, folosindu-ma de decorurile oferite, acei trandafirasi. Cu creionul decor am scris un tremurator "La multi ani". Din frisca preparata conform instructiunilor am facut niste aveline, daca pot sa le numesc asa pentru ca nu sunt perfecte (posul de decor a pocnit victorios, un pos improvizat s-a rupt si el, asa ca...). Am pus insa picaturi de crema decor sidefata si pe aveline. 

Sper sa-mi iertati imperfectiunile legate de lipsa de talent. Ce pot sa spun? A fost neasteptat de bun si cu un gust de cafea foarte placut.

Ia uitati si niste feliute!



La multi ani tuturor!

2 comentarii:

  1. La multi ani !
    Te astept cu o reteta de muffins sau cupcakes la concursul organizat pe blogul meu !
    http://www.bucatepealese.ro/concurs-razboiul-brioselor/

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails