marți, 30 iulie 2013

Budinca de legume

6 comentarii:

De aceasta budinca mi-am adus aminte de curand. Am zarit printr-o revista  din asta de sezon - zau ca nu mai stiu care, deci nu dati cu parul - o propunere de asa ceva si asta mi-a trezit o multime de amintiri. Pe bunica din partea mamei am avut-o foarte putin printre noi si era obligata saraca sa hraneasca o ciurda de copii pentru ca eu, invariabil ii aduceam la masa pe prietenii ocazionali de joaca. Partea buna ca cel mai des ma limitam la verii mei ceva mai mari, dar nu intotdeauna. Cum era greu sa faca fata altfel lua ceva din gradina, punea la fiert in cuptorul din bucatarioara de vara si apoi ne facea niste turte coapte pe plita sau o mamaliga mare din care luam fiecare cate o bucata si ne inghionteam la masa cu trei picioare. Vremurile au trecut demult, amintirile se sterg sau se estompeaza, mai ramane o senzatie vaga a unor gusturi pe care nu le mai regasesc. Mai tarziu, la tatal meu adoptiv, gradina mare, raiul legumelor pentru mine. Tata era viticultor, deci era o mare problema sa-l conving sa cultive fiecare bucatica de pamant ramasa libera, chiar si intre tufele din vie, unde rasarea nu se stie cum o tufa de ceapa de unde ma alimentam cu codite verzi incepand de primavara pana vara tarziu. Tot asa cu vinete, ardei, rosii, cartofi, salata verde, marar, patrunjel, leustean si altele. Idolul meu culinar, in jurul careia roiam, era o nepoata de-a tatei, femeie cu scoala de pension. De la o familie extrem de mica am intrat la tatal adoptiv intr-o familie foarte mare - asa mi se parea mie - tata fiind penultimul din 9 frati ramasi in viata. Mi-era extrem de greu sa-mi dau seama ce fel de rude eram cu unele din ele, dar cel mai important lucru era ca primisera cu bratele deschise o fetita de7 ani. Dar sa revenim in prezent. Deci, budinca asta o prepara mama vara si era tare buna si rece, cand veneam eu de la scoala. Voi o puteti incerca si in alte combinatii de legume, dar mie imi place asa.
COMBINATII NEPERMISE LA DIETA RINA - DIETA DE 90 DE ZILE.

joi, 25 iulie 2013

Tabouleh (3) - la Provocarea "Bucatar curajos"

2 comentarii:
Spre regretul meu si fara sa fac nici un fel de precizari, pentru ca nu datorez explicatii nimanui, nu voi mai participa la Provocarea "Bucatar curajos". Alegerea in aceasta luna apartine la sectiunea "ne-deserturi" Mihaelei Velicu si este vorba despre o salata deosebita, tabouleh. Eu mi-am dat toata silinta, desi de aceasta data, cu totul intamplator, din alegerea facuta eu am pe blog deja 2 variante. Asa ca va rog sa aveti ingaduinta pentru aceasta repetitie.
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

sâmbătă, 20 iulie 2013

Inghetata de ciocolata la provocarea "Bucatar curajos"

Un comentariu:

Provocarea "Bucatar curajos", o initiativa dupa cum bine stiti a Amei. In luna iulie, la sectiunea "desert" propunerea a venit de la Cosmin si Daiana Ordean, iar reteta aleasa a fost o inghetata de ciocolata deosebita. De ce deosebita mi s-a parut mie? E vorba de consistenta si de cremozitate. Asta face diferenta. Neaparat trebuie s-o incercati. La inceput am avut probleme cu prezentarea finala, dar din vina mea, pentru ca m-am grabit. Nerabdatoare s-o gust, dar dupa ce am asteptat putin mai mult, am reusit sa fac fotografii decente inghetatei cu pricina inainte de o da spre devorare, mai ales ca fiind canicula cererea a fost mare.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

vineri, 19 iulie 2013

Paste cu zuchini si rosii cherry la "Provocarea secreta"

Niciun comentariu:




La "Provocarea secreta", initiativa Amei, luna aceasta gazda este Mihaela Apostu. Blogul repartizat mie de sorti este cel al Irinei Culina, "Doi si un sfert... la masa". M-am plimbat, am cautat si am incercat cateva idei, dar pana la urma m-am oprit la aceasta reteta. Mi s-a parut de sezon, ma navaleau zuchini care devin maturi cu fiecare zi si am zis sa o reinventez in stil propriu cu ce aveam din gradina. Mi-ar fi placut sa o  fac folosind paste integrale, dar am zis ca din cand in cand merge sa incerc si altfel, avand aceste penne la indemana. Sper sa va placa varianta mea.

Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

marți, 16 iulie 2013

Salata de pui cu macris si rosii chery

Un comentariu:
O salata hranitoare, dar usoara, ca sa nu stati pe caldura asta la aragaz, decat daca va e pofta de dulce cumva. Nu necesita cine stie ce pregatire, dar daca va ganditi de seara cumva la ea, puteti pune carnea la marinat in frigider pentru a doua zi. Nu-i bai ca sta ceva mai mult! E suficient insa si daca sta 30 de minute. Deci, hai sa vedem cum vi se pare...
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

duminică, 14 iulie 2013

Salata de vinete (fara coacere)

7 comentarii:
Salata asta am descoperit-o toamna trecuta la Doina pe blog, adica aici. Ce m-a mirat? Nu era noua, deci ar fi trebuit ca mai multa lume sa fi fost tentata. Am intrat la idei, daca nu are gust bun? Poate amanam, dar sotul nu si nu, fa-o! De atunci numai asa fac salata de vinete traditionala, ca eu mai am unele retete mai exotice, dar care-mi plac mai mult mie, cei din familie stramba din nas... Deci, de departe mi se pare varianta cea mai putin toxica pentru ficatul din dotare, dar care pastreaza si gustul. Am incercat si cu vinetele fierte si scurse, dar nu mai au nici un gust de salata de vinete. Deci...
Aceasta reteta este pentru oricare din primele trei zile de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails