duminică, 21 aprilie 2013

Budinca de chia un pic altfel

Chia sunt niste seminte minune pentru sanatatea noastra. Cu greu a acceptat si Uniunea Europeana sa recunoasca acest lucru. Deh, fara comentarii! Cunoscute de pe vremea aztecilor, au un continut mare de acizi grasi omega, potasiu, fier, antioxidanti si altele. Informatii? Pai, gasiti pe wikipedia aici, pe blogul Ligiei Pop si in general pe spatiile virtuale ale adeptilor alimentatiei vegane. Eu am aflat cu totul intamplator de la o prietena, nu din spatiul virtual si am cautat sa aflu mai multe. Se gasesc mai nou si in magazinele naturiste, nu numai cele online, cam scumpe, dar merita pretul. Puse in lichid, absorb acel lichid, legand continutul cu gelatina naturala existenta in seminte. Am vazut ca unii s-au plans ca nu se leaga asa cum ar vrea, dar nu stiu ce proportii au incercat. Se pot adauga in sucuri naturale, lapte dulce, iaurt, lapte de soia, de nuci, dupa gust. Aceasta reteta este o combinatie interesanta si sper sa va placa si sa va incite curiozitatea.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie pentru doua portii:
pentru budinca de portocale rosii
100 ml suc de portocale proaspat stors
40 g seminte de chia

pentru budinca de lapte
100 ml lapte cald
1 lingurita zahar brun
40 g seminte chia

pentru decor
4 lingurite orange curd
4 boabe de merisoare confiate
frunze de menta

Semintele minune


Sucul de portocale il amestecam cu semintele si lasam cel putin 2 ore sa se inchege bine.


La fel procedam si cu cea de lapte. Dupa ce s-au inchegat bine budincile, aranjam pe farfurie desertul. Tragem doua linii cu lemon curd pe fiecare farfurie, punem cate o lingura de budinca de portocale la mijloc si cate doua de lapte. Sau cum va place! Ornam cu merisoarele taiate fasii si menta.

Sper sa va placa aceasta combinatie. 

Budinca este excelenta si o puteti consuma ca atare. Semintele astea au un gust neutru, nu au o aroma proprie, capata gustul lichidului folosit.

10 comentarii:

  1. Mi se pare interesanta reteta, cu atat mai mult cu cat este vorba de ceva sanatos precum semintele chia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se poate face cu kefir, cu lapte de nuci (asta este asa da e buna!), cu lapte de migdale, etc. Am inteles ca se poate adauga si in preparate sarate, dar nu am incercat. Insa voi mai experimenta.

      Ștergere
  2. Interesant! Chiar saptamana trecuta am citit un articol despre ele si mi-am promis ca le cumpar. Acum stiu si ce retete sa incerc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paula, incearca-le pentru ca sunt usor de preparat si sunt foarte bune.

      Ștergere
  3. Si noua ne plac semintele de chia, gustul lor neutru le fac atat de apreciate!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur! Neasteptat de putina lume le foloseste chiar daca sunt cunoscute.

      Ștergere
  4. nu stiam de semintele astea !Adica sunt un fel de gelifiant natural? Trebuie sa citesc despre ele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Getuto, sunt o adevarata minune. Mai ceva decat quinoa. Atat ca nu te pot hrani doar ele.

      Ștergere
  5. Sa le folosesti cu masura! Stiu ca pot afecta digestia daca sunt consumate in cantitati prea mari :)

    RăspundețiȘtergere
  6. prima oara cand aud de aceste seminte, oricum la cum arata preparate merita incercate si savurate cu budinca, sper sa iasa la fel si mie :)

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails