luni, 25 martie 2013

Hummus cu avocado si germeni la provocarea "Bucatarul curajos"


Provocarea "Bucatarul curajos", despre care ar trebui deja sa stiti de aici continua, Ama fiind cea care a venit cu ideea. Luna aceasta la sectiunea "Mancare", propunerea a venit de la Beatrice. Blogul ei este cu adevarat delicios si ma bucur ca a fost o alegere pe gustul meu, adica aceasta reteta. Dar, cum la dieta nu pot combina lactatele cu nautul, a trebuit sa fac o mica modificare. M-am tot gandit daca sa fac o varianta simpla sau una careia ii dau tarcoale de ceva timp de aici. Asa ca reteta de hummus oferita de Beatrice a suferita o mica modificare. Sper sa va placa. Inca ceva, germenii au fost o garnitura excelenta, iar eu am folosit de broccoli, sfecla rosie si in, carora le-a trebuit cam o saptamana sa creasca frumos. 
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Aveti nevoie de:
240 g naut fiert
1 lingura pasta de susan (tahini, preparata de mine)
sare, piper proaspat macinat
1/2 lingurita chimion macinat
12 lingurita coariandru macinat
4 linguri de zeama de lamaie proaspat stors
1 avocado
2 catei de usturoi pisati
70 ml ulei de masline extravirgin Zaffiro 
germeni cu lastari de broccoli, in si sfecla rosie

Se scurge foarte bine nautul de apa. Se pun peste boabe: sare, piper, coriandrul si chimionul, jumatate din zeama de lamaie, usturoiul, pasta de susan (tahini) si jumatate din ulei. Se mixeaza bine pana se obtine o pasta densa.


Se curata avocado, se taie cuburi si se adauga sare, piper, restul de zeama de lamaie si de ulei si se mixeaza pana se obtine o pasta subtire.

Se amesteca cele doua paste si se mai potriveste gustul de sarat, eventual se mai adauga coriandru macinat, daca va place aroma lui.

Se aranjeaza pe un vas de servire, creand o adancitura sau doua in care adaugati putin ulei din acesta grozav Zaffiro. Decorati cu lastari si germeni. In rest nu va mai trebuie decat lipie, paine wassa sau bagheta integrala cu seminte cum am avut eu.

Este delicios si unde mai puneti, este de post!

Va recomand sa incercati acest hummus si sa-l insotiti cu germeni de care doriti.


2 comentarii:

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails