vineri, 1 martie 2013

Salata cu valeriana, cherry si... uleiul de masline Zaffiro

Apropo de o discutie avuta acum putin timp cu cineva drag, apropo de cat de ieftin se "vand" unii pentru putina reclama, fara aluzie la cineva anume, am pus special imaginea uleiului Zaffiro, sa se vada negru pe alb ca e o mostra gratuita. Nu, nu am primit bani pentru asta, am fost de acord sa testez si sa-mi spun parerea sincera despre produs. Am fost intrebata daca vreau sa fac asta si, da, am fost de acord. Orice produs care are calitati deosebite, este mai sanatos, este mai bun la gust il voi promova daca abordarea a fost decenta. Da, mi-a placut domnul Mihai Cristescu, cel care promoveaza produsul in Romania, ca om, am avut o discutie interesanta despre multe subiecte, deci asta este explicatia mentionarii produsului. Nu am intors banii cu lopata in urma promovarii, ci doar impartasesc cu voi ceva ce am descoperit ca-i bun si recomand. Acum ca am lamurit aspectul, inca o salata. NU, nu va speriati voi mai avea cateva retete, cel putin doua, care nu vor fi salate.
Aceasta reteta este pentru oricare din cele patru zile(fara ulei, chiar si la ziua de Vitamine) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile
Va trebuie:
1 pumn de salata valeriana (bine spalata daca-i din comertul nostru nesocialist)
1/2 de bulb de fenel
1/2 ardei gras galben
6-7 rosii cherry
1 avocado
sare, piper proaspat macinat
1 lingura zeama de lamaie
1 lingura ulei Zaffiro

Procesul tehnologic este complex, dar vreau sa ma asigur ca va invat corect sa faceti aceasta salata. Deci, se spala se scurg de apa si se taie feliute avocado si fenelul. Se pun peste buchetelele de valeriana bine spalate si zvantate de apa si puse pe un platou de prezentare. Se adauga ardeiul tocat cubulete si jumatati sau sferturi de rosii cherry, condimente si la sfarsit uleiul minunat.

Ati vazut cat este de complicat? Gluma-gluma, dar trebuie sa fac o precizare. Eu nu fac dressingul amestecand condimentele si lichidele folosite pentru a da gust salatelor pentru ca am un pitic pe creier care-mi spune mereu cu gura lui mare ca lichidul ala emulsionat arata gretos. E piticul meu, nu pot sa-l alung asa ca prefer sa-i fac pe plac de cele mai multe ori, da?

Inca o imagine, ca sa nu uitati ideea salatei. Si... da, am lasat intentionat samburele ala de lamaie, ca sa vedeti ca nu mint!

Si a uleiului.


2 comentarii:

  1. Gand la gand cu bucurie ! si io am luat valeriana,asa ca pachetelul lui Tudor e salata,de valeriana de data asta.Da'daca ma uit io bine,ca samburele ala nu l-am vazut decat dupa ce ai zis,adica am cautat sa vad in care din poze e !Trebuie sa ma imprietenesc si eu cu fenelul asta, ca mi se pare prea aromat,dar in combinatia asta cred ca e bun.Pupu-te!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, ti se pare aromat, dar in salata ai sa constati ca impreuna cu altele nu mai pare, e chiar delicat ca aroma. Cea mai multa aroma este in frunzulitele alea verzi ca mararul pe care le are, nu in bulb. Eu am pus valeriana in jardiniera, dar inca nu a iesit. In schimb, macrisul are deja 2-3 cm. De-abia astept sa creasca. Si eu te pup pe tine si te imbratisez.

      Ștergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails