miercuri, 16 ianuarie 2013

O salata smechera la "Provocarea secreta"

Ma bucur ca a ramas in aceasta forma "Provocarea secreta". Ar trebui sa fiti familiari deja cu acest proiect al Anei Maria Nicolae, care in decembrie a implinit un an. Mie mi-a placut foarte mult, dovada ca nu am lipsit (motivat!) decat o luna. Nu am sarbatorit cum se cuvine, dar i-am adaugat un "pui", o alta provocare - "Bucatar curajos" la care de-abia astept sa particip. Pana atunci, luna aceasta surpriza e ca mi-a fost repartizat blogul Biancai. Bineinteles ca aveam de unde alege multe retete, dar cum eram dupa o perioada de sarbatori si duceam dorul unel salate cat mai fresh si mai altfel, m-am oprit la aceasta reteta. Mi-a starnit curiozitatea si o sa vedeti ca n-a fost degeaba.
Aceasta reteta este pentru oricere din primele trei zile de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Aveti nevoie de:
2 conopida mica
1 broccoli (eu am folosit tot o conopida, dar romanesco, cea in forma de piramida)
2 morcovi potriviti
1 fir de ceapa verde
patrunjel verde dupa gust
sare, piper proaspat macinat
ulei de masline
otet balsamic
1 lingurita de mustar (de Dijon daca va place un pic picant)

Aceasta este conopida romanesco. Sincer? Este mai subtil gustul, este foarte buna inteleg in comparatie cu o conopida normala, are un aspect deosebit si are efect vizual mai ales in salate, dar este destul de piperata la pret. Eu stiu doar ca a meritat si ca merita sa faci din cand in cand salata cu ea.


Buchetelele de conopida, lasate 30 de minute in apa rece cu sare, scurse si feliutele de conopida romanesco le-am pus intr-o tigaie la inabusit, fara ulei, doar cu sare si piper. Tigaia insa este o varianta a celei "super televizate", bineinteles varianta germana, cu strat de ceramica. E la fel cu aia care e vedeta, tot atat o sa tina, ba chiar mai mult, asa ca merita cei 65 de roni in loc de aproape triplu. 


Eh, daca m-am racorit, sa va spun ce am mai facut. Am taiat morcovii cu un dispozitiv de razuit fasii subtiri de lamaie, ca mi s-a parut interesant sa arate asa. Am taiat ceapa verde in rondele si marunt patrunjelul.

Am adaugat conopida deasupra, am condimentat cu sare si piper.

Am preparat dressingul separat, desi eu nu ma omor dupa procedura asta, din ulei, otet balsamic si mustar.
Am amestecat, am facut poze si am consumat cu mare placere langa ceva piept de pui. In acest caz a fost la ziua de Proteine de la dieta.

Sper sa va placa salata asta si sa va arat ca si ceva simplu poate fi gustos, apetisant, totul este ideea. iar ideea e de la Bianca, dupa cum am spus, asa ca va invit sa-i faceti o vizita macar.

Inca una, sa va conving cat de smechera e salata asta!

12 comentarii:

  1. Arata superb si sigur a fost delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, a fost reconfortanta dupa meniurile de sarbatori. Si arata tare bine, ceea ce te binedispune.

      Ștergere
  2. Ha, ha, tizo, boicotezi si tu produsele scumpe si proaste de la TV? Brava. Ca lumea conopida asta martiana (romanesco), am facut odata cu masline, tare buna, dar nu am mai vazut si, sincer, ce apare la magazin ca specialitate (am vazut anghinare, rucola din aia mare, bietola) are pret de icre negre.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dap, sunt pusa pe boicot! Eu nu m-am mai intalnit cu un produs la care sa vad reclama 3 ore pe zi la toate posturile (cine pana mea are timp sa le vada? de aia nu-i inteleg pe aia din publicitate neam!) si sa fie si bun. Tigaia aia parca ar fi aurita, se comenteaza pe site-rile de socializare, de mamici, FB, parca ar fi minunea pe pamant! Eu am luat-o pe asta si sunt in stare sa-mi pun gatul ca e mai buna si tot atat o sa tina. Si pana s-o descoperi ca si asta e rea, ceramica mi se pare un strat bun la vase neaderente. Deh, e fixatia de moment! Eu am luat din Auchan conopida si avea si altele, dar scuuumpe domnule pentru ce stiu sa faca.

      Ștergere
  3. vi ce tare e conopida aia verde!! Eu n-am mai vazut asa ceva pana acum, si m-a fermecat complet :) Salata numai buna trebuie sa fie ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paula, eu am mai vazut ce sa zic, dar avea un pret prohibitiv de-a dreptul. De data asta m-am simtit inspirata si mi s-a parut ok pentru salata. N-as lua insa pentru a gati la 7,99 lei 300 g.

      Ștergere
  4. Ce bine arata salata! Cred ca a fost un deliciu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost excelenta si fresh. Gustul mai delicat al acestei conopide verzi (romanesco) si "ramele" de morcov care au absorbit din gustul dressingului foarte bine a facut sa nu mai fie o salata banala.

      Ștergere
  5. foarte buna salatica ta.si mie-mi place romanesco.urmatoarea data incerc si eu salata ca pana acum numai gatit l-am mancat.
    O saptamana frumoasa sa ai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de urare, o saptamana frumoasa sa fie si la tine. Cum am zis, eu pana acum n-am gatit-o ca mi s-a parut scumpa, dar poate imi fac ceva curaj cu alta ocazie. In salata insa este superba, gustoasa si de efect.

      Ștergere
  6. Haha, vazand prima data salata am zis cu siguranta nu- i blogul meu eu nu am facut asa salata smechera:))))) apoi am intrat si surpriza:))) idee buna trebuie sa cumpar si eu genul asta de conopida. Te pup o zi faina sa ai!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. iata ca am mai aflat ceva interesant azi! arata super conopida romanesco. ii ofera salatei un aspect deosebit! felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails