marți, 28 februarie 2012

Ciocolata roz, o invitatie in ton cu luna februarie

Aceasta ciocolata ma straduiesc de ceva timp sa o fac si tot s-a ivit cate ceva de facut si saream peste ea. Ca sa nu fiu ipocrita, saream si pentru ca este un dulce nerecomandat cuiva care tine o dieta. Da, dar... din cand in cand fiecare om simte nevoia unui mic rasfat. Baza ei a fost adaptata, inspirata fiind de reteta Nainei de ciocolata de casa. Eu nu faceam asa ciocolata, dar trebuie sa constat ca procesul tehnologic descris de ea este mai bun, ciocolata devine o reusita fara efort. Si ca sa previn intrebarile puse ei - de-a dreptul ciudate - ciocolata de casa nu se coace!!! Ei, daca am lamurit dilema asta "existentiala", sa trecem la fapte si sa facem precizarea importanta ca reteta participa si la un concurs pe blogul  Andreei Dianu. Ideea ei este deosebita si mai aveti timp sa participati la concurs. Iar daca nu doriti sa participati va fac invitatia sa-i faceti o vizita ca sa descoperiti foarte multe retete interesante.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie:
225 g zahar
70 ml apa
1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
75 g unt
250 g lapte praf
2 linguri stafide tocate
2 linguri fulgi de migdale
1 lingura zeama de sfecla rosie proaspat stors

Deci, zaharul si apa se pun la fiert, se adauga zeama de lamaie si se fierbe 5 minute la foc mic.










Se adauga untul taiat cubulete, se amesteca energic si se da deoparte. Se toarna siropul fierbinte, in fir subtire, peste laptele praf, amestecand cu simt de raspundere ca sa nu se formeze cocoloase.










Se adauga stafidele tocate si fulgii de migdale si zeama de sfecla, amestecand pentru o colorare cat mai uniforma. Sau puteti sa o lasati cu dare de culoare prin masa de ciocolata, depinde cum va place.










Se ung forme cu putin ulei si turnati amestecul cald pentru a se raci. Daca sunt forme de silicon, fara detalii marunte, nu este nevoie sa fie unse. Eu am avut unele un forma de trandafir, care chiar daca au fost unse, aceste detalii nu s-au putut pastra. 
PS - le-am folosit aceste forme si la aluaturi, acelasi efect! Deci... nu vi le recomand.










Eu am pus ceva fulgi de migdale si deasupra, dar este o chestiune de inspiratie. 
Aaa, inca ceva:
1. Am pus intentionat imaginile cu stropii de ulei, ca sa va conving ca le-am uns si tot degeaba.
2. Va arat intentionat sfecla rasa, ca sa vedeti ca am folosit colorant natural si ce culoare frumoasa si vivanta se poate crea, fara chimicale. Aceasta precizare este un adaos la protestul meu intens contra prafurilor si substantelor chimice, atunci cand ele pot fi evitate!








Nu-i asa ca acest roz va face sa-i oferiti o inimioara de ciocolata roz partenerului dvs? Macar cat sa va amuzati impreuna!








"Trandafirii" nu au iesit aidoma, dar aspectul ciufulit este haios, zic eu. Puteti sa va jucati cum va place sau sa folositi alte forme care va plac.









Eu va ofer o inimoara de ciocolata pentru cei care doresc un semn dulce de dragoste.
LATER EDIT
Am repetat, ca cerere a fost, asa ca am avut mai multa rabdare si am lasat forma de trandafiri impricinata la frigider pana a doua zi. Iata cum arata, daca aveti ceva mai multa rabdare!


15 comentarii:

  1. Foarte buna! Imi place ca e de casa, si e roz!! O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Nu e culoarea mea preferata, dar la ciocolata este deosebita zic eu.

      Ștergere
  2. Nici eu nu le am cu rozul,dar sunt de mare efect.Forma de trandafiri nu e cumva cea care a fost inclusa intr-un nr al revistei Pofta Buna? Ca si eu le am si nu reusesc sa le folosesc mai la nimic(:

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, da! Si nu prea stiu la ce sa o folosesc forma asta. Ciocolata roz a fost de mare efect si a tentat pe toala lumea, nevenindu-le sa creada ca e ciocolata.

      Ștergere
  3. Love anything with chocolate and it looks so tempting.

    RăspundețiȘtergere
  4. Elena cred ca merg folosite aceste forme la briose,deci la aluat dospit.la muffins le-ai incercat ?tare buna trebuie sa fi fost ciocolata asta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pansy draga mea, le-am incercat cu aluat dospit, dar nu, nu ies frumos, tot ciufulite ies. La ciocolata asta, am mai facut, daca o lasi la frigider o zi, se scot mmult mai frumos si arata deosebit. O sa dau un LATER EDIT si o sa arat. Cred ca prima data nu am avut suficienta rabdare, zic. Tare buna a fost ca am facut repetir la ea, avand cereri multe.

      Ștergere
  5. Super idee! Si acum ca e martie... o sa fac ciocolata alb cu rosu!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand vad dulciuri nu ma pot abtine :)) Si daca mai sunt si trandafiri roz, atunci chiar mi se lipesc ochii si incep sa salivez :)) Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  7. Va multumesc pentru reteta si tin sa va felicit pentru modul de prezentare a retetei .

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte delicioasa reteta, cred ca o sa ma apuc de gatit! :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc. Astept sa vad efectul "apucarii" de gatit. Puiul pe care l-am postat de curand ar fi un bun inceput, ca nu-ti trebuie tehnica, doar tinere de minte (sa nu fie uitat in cuptor!).

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails