luni, 31 octombrie 2011

Dovleacul e vedeta - 4 Zacusca de dovleac

8 comentarii:
Aceasta reteta am vazut-o prima data la Dana. Acum... 2 ani jumate am dat si eu cu nasul in blogurile si spatiile de socializare care aveau  si sectiuni de gastronomie. Unii s-ar putea sa stiti, ca am mai spus, primul blog pe care l-am frecventat a fost al ei, remarcandu-i originalitea si diversitatea si personalitatea. Desi ea este modesta si sustine ca anumite idei ale ei nu sunt practic niste retete, blogul ei, Aphextwinz, e foarte bine structurat, avand si turism culinar, cronica de restaurant, cu umor si inteligenta. Acum un an propunea o reteta de zacusca cu dovleac care mi-a ramas pe retina, dar, din varii motive n-am apucat s-o fac. Cum mi-am propus - si sper sa-mi inchei proiectul cu bine - in aceasta toamna sa aloc unor legume un spatiu mai larg, cu retete cat mai variate, am inceput cu dovleacul. In perioada de pregatire cand trebuia sa decid ce retete mai incerc, mi-am amintit de aceasta reteta si am trecut la preparare, ca sa va incit s-o incercati.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile

duminică, 30 octombrie 2011

Dovleacul e vedeta - 3 Clafoutis cu dovleac

9 comentarii:
Ie, ie, ie, stiu ca se face cu cirese! Da' stiti, io zic ca francezii sunt oleaca snobi. Inteleg mandria nationala, dar pana intr-atata nu. Cel cu struguri, propus de Simona, l-am testat cu niste struguri din aia fara samburi si a fost excelent, iar eu am mai facut si cu piersici, pe langa cel traditional. Pana la la urma metoda da numele preparatului, iar ea nu difera la nici una din retete, doar proportia unor ingrediente si mirodeniile. Desi face parte din retetele din serialul privind dovleacul, voi participa cu ea si la un concurs pe blogul Laurei Adamache, sponsorizata de Pastai de vanilie. Stiu ca nu sunt nici pe departe la inaltimea fotografiilor pe care le face Laura preparatelor ei, dar exemplific destul de decent ceea ce prepar si postez, ca sa va arat ideile mele. Asa ca o sa particip cu acest preparat pentru ca este deosebit de gustos.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 zile

sâmbătă, 29 octombrie 2011

Dovleacul e vedeta - 2 Risotto cu dovleac

6 comentarii:
Dovleacul, leguma care este vedeta acestui serial revine. Acest risotto cu dovleac a fost o surpriza tare placuta. Acuma, eu ma laud in gura mare ca sunt un om fara prea multe prejudecati si ca sunt concilianta. Am constatat zilele astea ca este fals. Desi nepoata mea, care sta in Italia de ceva ani, mi-a subliniat ca italienii nu sunt pretentiosi si ca arareori te corecteaza cand ai preparat ceva si nu e dupa litera legii gastronomice, eu tot cred ca unele lucruri trebuie respectate intocmai. Nu le respecti, faci in mod sigur ceva foarte bun la gust, dar nu este acel preparat de la care ai pornit. De unde mi-a venit revolta asta? De la vechea mea obsesie ca unii nu stiu ce e ala risotto si cum se face el. Uite aici o mostra de "inventivitate" prost inteleasa. Nu contest ca acel preparat poate fi excelent la gust, dar sigur-sigur nu-i risotto, si nu e un exemplu in cadrul unui articol care te invata cum se prepara.
Sa va mai marturisesc ceva: ce va propun eu este un pic pe alaturi de dieta pentru ca dovleacul, in principiu, este la Carbohidrati, langa sfecla, morcov si gulie. Dar, numai in principiu, pentru ca soiul care l-am folosit eu nu-i de ala de de placinta, deci nu este o mare nenorocire.
Aceasta retete este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile

marți, 25 octombrie 2011

Dovleacul e vedeta - 1 Salata de sfecla si dovleac

4 comentarii:
Mi-am propus de ceva vreme ca sa acord o atentie speciala dovleacului, asa ca o voi face intr-o serie de postari cu propuneri de retete care sa contina leguma in cauza. N-are nici o legatura cu serbari importate ori ba, are cu mine si cu faptul ca mie imi place mult. Normal ca nu din totdeauna  si in retete de mancare, atunci era la mare trecere placinta sau prajitura cu dovleac si cam atat.  Eu il puneam la ghiveci si la tocana dar numai cand faceam pentru mine, ceea ce se intampla rar, pentru ca ceilalti nu-l agreau in mancare. Intre timp i-am convins pe mult mai multi ce bun este dovleacul. Am cules cateva retete, lista inca nu este inchisa, prin care voi incerca sa fac lobby pentru dovleac. Sper sa va deschid interesul, sa va starnesc curiozitatea si sa va conving sa incercati. Nu sunt la prima incercare, va reamintesc:prajitura fina cu dovleacchipsurilecoptsalata cu rucola si dovleactocanaplacinta .Acestea fiind zise, iata prima  propunere - Salata de sfecla si dovleac, care mi-a fost inspirata de Teo Bucatar.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile 

luni, 3 octombrie 2011

duminică, 2 octombrie 2011

In vizita!

2 comentarii:
Uuups! E duminica! Contrar ultimelor duminici, in care am recuperat la capitolul odihna si relaxare, astazi sunt in vizita la o doamna draga mie, Brandusa. Imi place sa cred ca avem mult mai multe lucruri in comun decat pare din relatia virtuala. Impartasim gusturi comune, pareri despre gastronomie si nu numai, un anumit standard care ne place sa-l pastram vizavi de tinuta blogurilor noastre. Pentru ca-mi imaginez o persoana foarte calina, concilianta dar ferma in pareri, bine informata, ca si in alta cazuri, mi-ar placea sa o cunosc personal. Daca o sa vrea Dumnezeu, se va intampla si acest lucru. Ei, dragii babei, nu puteam sa merg asa, cu limba in gura si mainile in buzunare, asa ca, fiind doar in mediul virtual vizita aceasta, nu pot decat sa merg in vizita cu o reteta, Rosii uscate si marinate in ulei de masline.

Asa arata, dar daca vreti mai multe amanunte, veniti cu mine in vizita pe blogul gazdei mele. O sa fiti fascinati de gazda mea, asa cum am fost si eu de ea si o sa va placa multe lucruri pe care le veti gasi la ea. Credeti ca degeaba se numeste casuta ei virtuala Cooking with my soul?
Haideti, asadar, la Brandusa pe blog, ca sa aveti o duminica foarte placuta!  

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails