marți, 21 iunie 2011

Dulceata de caise cu stafide si mac

9 comentarii:
Ideea a fost prinsa din zbor, de la emisiunea matinala a Antenei 1. Daca vreti sa vedeti, gasiti aici. Din pacate n-am prins reteta in timpul emisiunii, dar era in proiect combinatia caise si stafide. Macul a fost ca cireasa de pe tort. Mi s-a parut tare interesant si ca merita intercat. Deci, go it. Numai ca, la fel ca-n bancurile de la Radio Erevan, nu a fost gem ci dulceata, nu cu rom ci cognac, nu atat de mult zahar si eu i-am mai pus ceva in plus, coaja de limette. Dar ideea conteaza si ea a fost preluata de la sursa mentionata. 
PS De ce folosesc pectina naturala cristalizata? N-are legatura cu modul cum faceam dulceturile sau cu retetele invatate in timp sau cu sponsorul emisiunii respective, ci cu fierberea mai putin a dulceturilor, pastrarea mai bine a texturii fructelor sau legumelor folosite si ca este un produs natural cu efecte foarte bune.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

luni, 20 iunie 2011

Dulceata cu cirese, caise si migdale

3 comentarii:
Aceasta lipsa a mea din lumea virtuala m-a tinut departe de un proiect tare drag mie, "Dulce Romanie", initiat si promovat de Mihaela. Luna de luna am participat cu cate o reteta construita si gandita cu mare drag din ingredientele vedeta propuse de fiecare gazda. Da data aceasta gazda este una la fel speciala, care se deda la dulcegarii culinare, Antonina. Ea ne propus ca ciresele si menta sa fie vedetele lunii iunie. Cum tocmai aveam de testat o combinatie neobisnuita, ideea ei a venit la tanc. Iata ce a iesit, si cu ce ma prezint la aceasta provocare, despre care puteti citi mai multe pe blogul Antoninei, care a facut o trecere in revista a momentelor impartasite impreuna in acest proiect minunat. 
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

duminică, 19 iunie 2011

Dulceata de rubarba, capsuni si portocala

7 comentarii:
Stiti deja de ce am lipsit. M-am gandit sa va testez si eu cu o serie de dulceturi. Este sezonul lor, nu? Prima din seria surprizelor dulci este cu rubarba, pentru ca intamplator am luat din Kaufland niste tije de rubarba (revent) si nu puteam sa pierd ocazia sa va arat ce am facut cu ele. Aproape toti ati auzit de rubarba sau revent (Rheum Rhabarbarum). Este o planta destul de comuna de la care stiu ca se folosesc doar tijele, preparate in multe feluri, dar de cele mai multe ori in deserturi. Mai multe aici, iar retete gasiti pe internet destule ca sa testati. O precizare importanta: toate dulceturile si gemurile care apar pe blog se consuma in cantitati infime la dieta.
Aceasta retete este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

sâmbătă, 18 iunie 2011

De ce am lipsit de pe blog?

9 comentarii:
Grea intrebare pentru ca nu are un raspuns simplu. Nu prea stiu de unde sa incep, dar in mare s-au adunat mai multe evenimente la care am gestionat cum am putut timpul si rezistenta organismului la efort. Pai, a venit nepoata din Italia si in loc sa ne bucuram de prezenta ei relaxati, am avut treburi multe si incurcate de rezolvat. Nu prea a simtit saracuta ca a fost vacanta... cu exceptia zilelor de Paste. Cand am scapat de o parte din problemele organizatorice cu multa alergatura si nervi m-am agitat cu un nou job part time. Are incovenientul ca este noaptea, pe calculator, cu termen limita dimineata la ora 8, iar ziua am fost zombi pana m-am reacomodat cu munca noaptea. Apoi... ca trebuia sa mai fie ceva, nu? Mi-a crapat placa de baza  pe la ora 22:00, in timp ce transcriam o emisiune tv si lucrarea nu era terminata, specialistul plecat in oras si termenul de predare dimineata... Am clacat si  am strigat help. Noroc ca s-a putut improviza pe laptop, dar sunetul era slab si imposibil de reglat, posibilitatea de a pastra inregistrarile (care erau foarte mari) redusa, deci nervi... Norocul ca fiul meu nu ma lasa niciodata la greu oricat de ingrata sunt ca mama uneori. Placa actuala are inconvenietul ca nu are port de imprimanta si ma uit la respectivul instrument ca la tablou, dar incolo este silentioasa, chiar prea silentioasa... A urmat acomodarea cu Windows 7, cu interfata lui si alte chestii si setari... Stiti cum e cand trebuie sa scrii cu diacritice si cand setezi, iar tastatura nu se vede normal? Sa cauti literele pe tastatura ca orbu'...? Deci ma intelegeti. Partea cea mai grea a fost recuperarea datelor de pe hard disk, unde apropo, aveam o multime de poze pentru retete ce urmau sa fie publicate. Pana la urma toate au trecut, cum-necum.
Dar, gata, orice necaz (in cazul meu o caruta, ca se uita Dumnezeu si la fiecare, cat poate duce, nu?) are si un sfarsit. Asa ca, pazea ca vin!!!
PS Am ramas datoare cu rezultatele la dieta. S-a incheiat cu un minus, fata de ziua 1, de 9 kg. Nici multe, nici putine. Bune si alea, cum s-ar zice, pentru ca au plecat. Doar ca de Paste m-am cam lafait si acum mi-e teama ca am mai pus la loc 1 kg. Vine vara insa si sunt pe salate si multe legume, asa ca nu-mi fac griji.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails