duminică, 13 noiembrie 2011

Supa de naut aromata si picanta

Nu, nu am incheiat serialul dedicat dovleacului! Numai ca intervin diverse evenimente care ma fac sa mai intrerup din cand in cand acest serial. Asa este cazul unui concurs la care m-am decis sa particip, organizat de Mimmi si Laura. Am primit o invitatie atat de amabila, ca nu se putea sa lipsesc. Un pic mai greu a fost sa respect o dorinta a organizatoarelor, sa gasesc o reteta care sa corespunda dietei mele, dar nu din cauza ca nu erau retete dietetice de unde sa aleg, nu! Dar combinatiile permise la Dieta Rina au cateva  reguli stricte. Am gasit o reteta care m-a tentat mult, desi nu este spectaculoasa la prima vedere,dar surpriza a fost pe masura, supa de naut aromata.Nu mi-am permis decat o mica modifificare la preparare si adaugarea unei linguri de ulei de masline.
Aceasta reteta este pentru ziua de  Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie, pentru 4 portii:
150 g morcov
50 g telina radacina
25 g patrunjel radacina
1 ceapa medie
1 fir de praz
3 catei de usturoi zdrobiti
3 linguri de rosii tocate in bulion
200 g naut boabe
1 ardei iute uscat
1 lingura de ghimbir proaspat razuit
sare, piper proaspat macinat
fulgi de chili
patrunjel verde pentru servit
1 lingura ulei de masline
1/2 lingurita chimen macinat

Boabele de naut le-am pus la inmuiat de seara si a doua zi le-am fiert cam 30 de minute, sa ramana putin crocante, sa le pot decoji.








Morcovul tocat felii, telina si patrunjelul betisoare, prazul rondele si ceapa cubulete se pun la fiert in 750-1.000 ml de apa, in functie de cat de deasa vreti sa fie supa. 











In lingura de ulei am pus 2 dintre cateii de usturoi si ghimbirul razuit, precum si ardeiul iute. Se infierbanta pentru 20 de secunde, cat sa lasa aroma si sa se inmoaie putin. Ardeiul iute, daca nu va place prea iute, il dati la o parte.








Dupa ce fierb legumele am adaugat, rosiile, sare, piper, chimenul si uleiul aromat cu tot cu usturoi si ghimbir. 










 Se mai fierbe 2-3 minute si se adauga boabele de naut si se lasa sa fiarba 5 minute impreuna. 









Se pune in boluri, cu restul de usturoi razuit, frunze de patrunjel si chili proaspat macinat. Si... se serveste intr-o zi noroasa si rece cand iti intra frigul in oase. 










O supa deasa ca un minestrone, usor de facut, aromata si picanta (dupa gustul fiecaruia), numai buna de a invinge spiritele rele ale virozelor.









Sper sa va placa propunerea mea pentru concurs!




11 comentarii:

  1. Ador nautul ! Cred ca-i absolut delicioasa, nu-i asa??

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumim inca odata pentru participare si ma bucur mult ca ati gasit o retea pe gustul dvs !
    Succes !

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc de urare, Ina! Eu am fost impresionata de arome si gust, iar vremea fiind prielnica, supa asta a fost un remediu excelent. Iar cei lipsiti de timp si rabdare, o pot face cu boabe conservate de naut.

    RăspundețiȘtergere
  4. supica asta este sigur pe gustul meu.succes la concurs!
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. elena draga,dupa ce 20 si ceva de ani al meu sot nu manca supe,ciorbe,decat foarte rar si mai ales iarna,de vreo 3 lu ni a at n damblaua asta.de unde faceam doar pentru mama,care ea manaca oar ce stie ea,acum fac supe si ciorbe ca la balamuc.lasa ca n-a mancat o viata intreaga orez si acum fac tot felul de nazbatii cu orez.cat priveste supele fac ceea ce cam stie el cu mici varatii de arome in general,ca e totusi conservator,manaca o data si nu-i place a doua oara nu mai mananca.dar avand in vedere ca i-a placut humusul,am sa incerc si varianta asta,ca mise pare ca i-ar place.
    pupu-te! succes!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sarah,buna a mai fost supa!

    Alinutzika, curaj! Garantat o sa-ti placa!

    Pansy, draga mea, mama n-am mancat 50 de ani salata de boef si a inceput dupa aia sa consume cu mare plecere. Gusturile se mai schimba. O sa va placa supa asta, ca tare aromaya si buna a mai fost. Iar iute, pui dupa preferinta. Mi-a placut mai mult decat supa de linte...

    Multumesc mult pentru urari!

    RăspundețiȘtergere
  7. Uhmmmm, ador supele... <3 Si ghimbirul... si nautul... si chimenul, si tot restul. Ma primiti la pranz ? :)) Promit ca aduc desertul! :) Pupicei. xoxoxo

    RăspundețiȘtergere
  8. Ana Maria, fac orice pentru o bunatate dulce de care am vazut eu pe acolo pe blogul tau. Am ajuns dependenta la privit... Acum o sa fac si cateva supe din Extremul Orient, din alea de te scoala din morti su ceva salate. Am facut aprovizionarea la chinezarii... a ramas sa fac rost de tamarind. Punem de un meniu de duminica pentru prieteni maine?

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails