miercuri, 13 iulie 2011

Antreu usor de sezon

De ce? Pai, e cald, canicula, ma topesc!!!!! Ceea ce n-ar fi rau deloc daca doar s-ar topi kilogramele, dar simt ca lesin de caldura. Sunt sigura ca simtiti cam la fel, doar ca eu ma plang pentru ca sunt tare "rea de caldura". Eu fac parte din cei putini care prefera sa puna o haina in plus si sa suporte frigul, decat arsita asta care ma da peste cap. Deci... nu va faceti iluzii cu retetele in care folosesc surse de caldura, ca nu-s facute zilele astea ci atunci cand erau temperaturi mai rezonabile. Acu' sa va arat ce-am mai facut zilele astea cand nu suport sa ma apropii de aragaz.
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile
Va trebuie:
150 g branza proaspata de vaci (din cea densa si grasa, nu ceva care curge din lingura!)
150 g mozzarella
100 g cas proaspat de oi (sau de vaci)
sare, piper proaspat macinat
2 linguri smantana 12% grasime
2 pachetele de biscuiti sarati subtiri
cateva fire de chives (din jardiniera proprie!!!)
cateva rosii cherry pentru decor
1-2 lunguri marar verde tocat
putina boia iute pentru decor - optional

Nu sariti cu gura pe mine, ca nu e cine stie ce reteta! Nici n-am spus ca am redescoperit roata. Va propun o combinatie la care puteti controla usor grasimile, si sarea, folosind branzeturi nesarate. Deci aici aveti branzeturile si chives, presarate cu putina sare si piper.










Le supunem unui proces de transformare intr-un amestec cremos prin adaugarea de smantana, chives tocat si marar. Nu va starniti nervii si sa le traumatizati cu mixerul, ca daca mai raman bucatele mici este mai rustic si mai bun, dupa parerea mea.








Biscuitii de care va spuneam, pe care i-am mai folosit si garantez pentru ei. Sunt subtiri rau si fara grasimi, cu exceptia acestui sortiment care are masline. Si numai buni pentru diverse antreuri usoare.








Punem, mai artistic sau mai putin, fiecare dupa talent, cate o lingurita sau doua de amestec branzos peste biscuiti si decorati cu rosii cherry taiate jumatati sau sferturi. Ca o mica smecherie, am pus si putina boia iute deasupra.







Eu am pus pe un platou antreurile astea si au disparut ca prin farmec.








Bune au mai fost, s-au facut repede si... fara foc!


6 comentarii:

  1. sunt foarte bune cu sigurata.draga mea ,eu ce sa mai zic de caldura...frig n-am vazut de 6 ani decat in figider :((.ma simt ca un pui la rotisor.
    pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi mult, Sarah. Eu intotdeauna, chiar daca nu am zis mereu, te-am admirat ca poti suporta clima de acolo. Adaptarea la o cultura speciala, la o societate diferita fata de cea din Romania, dar si la o gastronomie total diferita nu le mai pomenesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunate sunt antreurile tale. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumos,rapid si sanatos!Exact ce-mi place!

    RăspundețiȘtergere
  5. minunata idee pentru caldura asta teribila!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails