miercuri, 20 aprilie 2011

Salata de orez cu legume

Ziua 64, adica Amidonuri. Facand ceva ordine prin revistele usurele de bucatarie, am dat peste numarul din aprilie din "Secretele bucatariei", pe care am constatat ca nu am terminat-o de frunzarit. Asa mi-a cazut privirea pe o reteta a unei salate de orez. Cum era de asteptat, am contribuit si eu la arome, ingrediente, condimentare si asezonare, dar ideea de baza este de acolo. Uite asa am facut eu ceva nou si in aceasta zi!
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie pentru 2 portii:
100 g orez basmati sau orice fel de orez cu bobul lung
300 ml apa
sare, piper proaspat macinat
2-3 linguri de masline verzi umplute sau nu, dupa gust
30 g arahide crude
2 morcovi
1/2 ardei gras rosu taiat cubulete
1 tija de telina apio
15-20 cm tulpina de praz(doar partea alba)
2-3 linguri hasmatuchi verde tocat
cateva frunze de macris proaspat pentru decor
3-4 linguri mazare congelata
2 linguri ulei de masline
1 lingura sau mai mult de otet de mere, dupa gust

Orezul spalat se pune in apa fierbinte la fiert, acoperit, la foc mic pentru 10 minute. Se opreste focul, se rasfira orezul cu o furculita, se adauga 1 lingurita de ulei, se acopera cu prosop de hartie si se etanseizeaza bine cu capacul. Se lasa sa stea 10 minute, timp in care orezul va absorbi restul de lichid.








Se da deoparte sa se raceasca si pregatim legumele. 








Morcovul taiat fasii si mazarea congelata se pun pe fiert la aburi pentru 5 minute, cat sa ramana al dente.









Peste orezul pus intr-un bol punem maslinele tocate felii si alunele taiate, pastrand cateva pentru decor. 









Adaugam prazul felii in diagonala, ardeiul gras si verdeata. 










Condimentam cu sare, piper, adaugam uleiul ramas, otetul, morcovul si mazarea fierte usor la abur, apoi amestecam.









Se adauga telina apio tocata si potrivim gustul de piperat, acru sau sarat.







Se mai lasa putin, ca sa se intrepatrunda gusturile si apoi se aranjeaza pe platoul sau farfuria de servit, decorand cu frunzele de macris tinere si restul de arahide.









Pentru ca mie imi place un pic picant, am adaugat si ceva fulgi de chili macinati proaspat in momentul amestecarii.

Este o combinatie interesanta, este proaspata si consistenta, un pranz sau o cina ideale, dupa parerea mea.











Daca este buna sau daca va place nu puteti afla altfel decat incercand!

11 comentarii:

  1. Adorrrr salatele de orez... Iar aceasta suna si arata extraordinar !! Incantatoare,ca intotdeauna... Va urez de acum Paste fericit alaturi de cei dragi. Va pup cu drag !

    RăspundeţiȘtergere
  2. delicios,are tot ce trebue sa ma sature la cina,o zi buna

    RăspundeţiȘtergere
  3. Elena hai sa-tzi spun un secret.Inainte de a pune orezul la fiert dupa ce ıl speli ın cateva ape lasal ıntr-un vas cu apa rece amestecata cu putzina zeama de lamaia circa 15 minute.Ii curata toata faina de pe el şi nu se mai lipesc boabele ıntre ele la fiert.Şik!

    Ma bate gandul sa ıncerc asta, mazare conservata mere?

    Paşte fericit alaturi de cei dragi!

    RăspundeţiȘtergere
  4. Sarbatori cu pace in suflet si in casa,sarbatori pline de bucurie , cu toti cei dragi in jurul mesei !

    RăspundeţiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Blogroll

Related Posts with Thumbnails