luni, 18 aprilie 2011

Salata de cartofi cu hasmatuchi

Ziua 60 a fost de Amidonuri. Da, am ezitat, pentru ca nu aveam timp (nici macar sa ma gandesc serios la ziua aceasta), dar si pentru ca voiam ceva nou. Deliberarea a fost rapida, pentru ca trebuia sa ma multumesc cu ce aveam prin camara, deci rezultatul a fost... o salata. Nu e nici o filosofie reteta ei, dar m-am gandit ca este mai simplu sa va arat. De ce? Ehehei, din cauza unui personaj mai putin cunoscut: asmatui, hasmatuchi, hasmatui (Anthriscus cerefolium). Intotdeauna am sa prefer salatele de cartofi fara maioneza si combinate cu verdeturi autohtone, dar un pic uitate. Aceste hasmatuchi eu il folosesc cu predilectie la miel, dar si langa alte legume.
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta rina - Dieta de 90 de zile.

Va trebuie:
2 cartofi
1/2 ardei gras rosu
1 fir de praz (doar partea alba)
sare, piper proaspat macinat
1 lingura otet de zmeura (din asta am avut eu la indemana, dar se poate folosi orice, cu exceptia celui balsamic)
1 lingura de ulei (de masline ar fi preferat, daca nu avem untdelemn!)
1/2 legatura de hasmatuchi

Impricinata verdeata aromata, cu iz vag de anason, usor dulceaga.



















Cartofii curatati se taie cuburi sau felii, dupa cum va place si se fierb la abur circa 20 de minute.









Se elibereaza de sub actiunea aburului si se trec intr-un vas, unde se presoara cu sare si piper proaspat macinat si se stropesc cu o lingurita de ulei.









Se adauga ardeiul gras taiat fasii, prazul taiat in diagonala si se amesteca.









Se adauga verdeata tocata marunt, oprind cateva fire pentru decor. Pentru inceput puneti mai putin, ca sa va obisnuiti cu aroma lui speciala. Cred ca in combinatia cu cartofi e cel mai potrivit.
Se adauga restul de ulei, otetul si se potriveste de sare si piper. In rest, mai simplu de atat nu se poate!








Este simpla si aromata, iar hasmatuchiul sta bine la frigider, in cutia de legume, protejat de o punga cu gauri de aerisire.









Stiu ca nu este o reteta, dar este o idee buna si merita sa va testati gustul si cu verdeturi de pe plaiuri mioritice, pe care poate nu le-ati gustat inca, mai ales ca tarabele din piete sunt pline acum primavara cu ele.









Pofta buna!



3 comentarii:

  1. nu stiu ce e verdeata asta dar salata e buna asa facuta,pofta buna si succes la noi retete de slabire

    RăspundețiȘtergere
  2. lasa amidonurile elena ca m-ai disperat cu ele si treci sa-ti ridici premiile,chiar si cele nededicate expres,ca nu putem sa te nominalizez la toate categoriile !

    RăspundețiȘtergere
  3. Ina, este asemanator cu patrunjelul, dar aroma si textura sunt diferite. Are o aroma speciala, mai eterica, dulceaga si cu iz de anason, cu textura mai moale decat patrunjelul.

    Pansy, sa traiti, am inteles!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails