luni, 7 martie 2011

Mazare cu ciuperci in vin

Ziua 22 la dieta - Amidonuri. Pentru ca revistuta din care m-am inspirat nu prea merita prezentata intr-o fotografie, doar o mentionez ca sursa: "Femeia de azi" . De obicei, in cel mai bun caz, poate fi o sursa de inspiratie cand esti in pana de idei, daca n-ar contine o multime de erori. Este vorba de un numar aparut recent,  de colectie, care are subtitlul "44 retete sanatoase de post" si este o surpriza placuta pentru ca are in el vreo 6 idei interesante, pe care voi incerca sa le testez. Aceasta este prima reteta testata si vreau sa va spun ca am facut foarte putine modificari si ca este EXCELENTA.
Aceasta reteta este pentru ziua Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie pentru 2 portii:
1 ceapa galbena mica
1 ceapa rosie mica
sare, piper proaspat macinat
2 linguri ulei de masline
300 g ciuperci proaspete
cateva frunze de spanac proaspat (neavand, am pus salata verde din soiul Lollo blanca)
4 catei de usturoi
150 ml vin alb sec sau demises, dar nu fructat
marar verde
1 ardei iute (eu am avut verde, dar poate sa fie rosu!)
300 g mazare congelata
1 lingurita condiment (frunze uscate de patrunjel, usturoi si lemongrass)

Ceapa curatata se taie cuburi si se pune cu o lingura de ulei la inabusit, sub capac, la foc mic spre mediu, intr-o tigaie. Se condimenteaza mai intai cu sare si piper macinat.










Dupa 2 minute se adauga ciupercile feliate. Se condimenteaza din nou cu sare si piper, punand la loc capacul si inabusind pentru 2-3 minute. Trebuie doar sa se inmoaie putin ciupercile.









Se pune acest amestec, cu tot cu sosul format, intr-un vas pentru cuptor suficient de incapator.









Se adauga frunzele de spanac (sau de salata, ca mine!) rupte, acoperind suprafata amestecului de ceapa si ciuperci.









Se adauga mazarea congelata, restul de ulei, 2 catei de usturoi tocati si 2 ramasi intr-o coaja ca in pijama, vinul si amestecul de ierburi, ardeiul iute tocat. Ardei iute puneti in functie de gust, mai mult sau mai putin, cu seminte sau nu. 









Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor incins, dar la foc mediu, undeva la 180 de grade, pentru 20-25 de minute. Daca folositi, ca si mine, un vas de yena, veti vedea in momentul in care vinul si sosul de la ciuperci a fost absorbit. Se garniseste pe farfurie cu marar verde tocat.









Este minunata la gust, echilibrata si aromata,  usor picanta. Voi mai face cat de repede cu spanac, pentru ca de data asta am folosit salata verde.









Este o mancare de post surprinzatoare, deci nu ezitati sa incercati!

10 comentarii:

  1. o reteta faina! am s-o incerc!cred ca am sa pun si niste branza.la un moment dat le descoperi s-au le tii asa pana se bbsoarbe sosul,mai ales ca si mazarea mai lasa apa ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Tiza draga, este si excelenta, desi mare mi-a fost mirarea cand am vazut in fituica pomenita reteta.

    Pansy, draga, nu descopar nimic. Se fierbe asa, acoperit pana scade sosul si se imbina gusturile. In 25 de minute maxim e gata si este taman buna. La cuptor cu ventilatie nu cred ca este vreo deosebire, fiind acoperit vasul. Uite cu branza nu stiu cum ar fi mazarea. Merita sa testez niste branza mai de soi... Ma laud eu daca am avut curaj sa fac asta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tocmai pentru ca mazarea mai lasa apa nu mai pun nimic pe langa vin si sosul lasat de ceapa cu ciuperci. Se concentreaza gusturile si nu mi-am dat seama pana acum ce buna este mazarea verde usor picanta. Din aia uscata am gatiti si este tare buna picanta, dar verde pana acum nu. In toate e un inceput. Reteta asta mi-a dat curaj sa incerc si celelalte pe care le-am ochit in fituica cu pricina!

    RăspundețiȘtergere
  4. elena draga,am eu 2 retete de mazare cu mozzarella si acum vreo3 zile de mazare cu gorgonzola,eu le-am facut si cu carne,asa ca le gasesti la mancaruri cu carne.personal cred ca reteta cu mozzarella e mai buna decat cea cu gorgonzola.e chiar tare buna!asta cu gorgonzola am inventat-o eu,dar ii mai trebuie ceva,poate vin.cauta retetele ca rau n-o sa-ti para.dar uite ca am o nedumerire.ani de zile am trait cu ideea ca piperul rosu e piper szechuan.pare ca nu-i asa.daca zici ca ai piper szechuan,fa o poza la boabe,chiar zdrobeste una sa ma dumiresc daca eu am piper rosu sau piper szechuan.(ca la mine pe borcan scrie baies rouges)

    RăspundețiȘtergere
  5. arata bine,sigur e buna
    LA MULTI ANI
    de 8 martie

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani si o zi frumoasa iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ina si Ivonne, multumesc mult de urare! La multi ani de ziua noastra!

    RăspundețiȘtergere
  8. Pansy, o sa testez mazarea cu mozzarela pentru ai mei, numai ca eu nu pot manca - mozzarela este din alta grupa de alimente decat mazarea si nu le pot combina. Nici carne cu mazare sau fasole verde nu pot face la dieta asta... Dar ceilalti nu tin dieta, asa ca pot testa pe ei.
    Am piper de Szechuan, care nu-i piper rosu. O sa fac si poze, dar poti testa altfel: sparge o boaba si gusta din ea, iar daca simti o usoara amorteala este Szechuan. Cel rosu este total diferit... ca iuteala, este ardenta, ca la piperul obisnuit. Aici ai o imagine a acestui piper - http://condimenteweb.ro/condimente/piper-de-sichuan-c125

    Alison, este foarte interesanta si am fost incantata de cum a fost la gust. Sanatate multa, draga mea, sa fuga virusii aia de la tine.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails