duminică, 27 februarie 2011

Frittata cu arome indiene

Nu vreau sa lamuresc eu dilema frittatei, doar o sa va spun parerea mea: nu este o omleta, nici o budinca, ci un preparat interesant. Foarte potrivit pentru un mic dejun consistent, dar si pentru un pranz sau cina, versatil, lasand libertate mare de combinare a legumelor si culorilor. Am mai facut pana acum, dar un pic altfel. Cautand dupa o reteta sa ma multumeasca la dieta, am gasit cateva idei care merita testate. Azi am optat pentru aceasta varianta si sper sa va placa.
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie pentru 4 portii:
4 oua
1 lingurita condiment pentru curry
sare, piper proaspat macinat
1 ceapa mare
1 ardei gras galben
1 ardei gras rosu
1 buchet de brocoli
patrunjel verde pentru ornat
5-6 masline kalamata
1 dovlecel mic (eu am avut cuburi de la congelator)
1 varf cutit cu bicarbonat de sodiu
1 lingura si 1 lingurita ulei de masline

Am curatat si taiat ceapa felii, ardeii fasii si brocoli felii subtiri. Feliile de brocoli le-am lasat 10 minute in apa cu sare si apoi le-am scurs de apa. Am insirat legumele pe o tava cu hartie de copt, le-am presarat cu sare si piper si stropit cu 1 lingura de ulei de masline.







Am copt legumele pentru circa 10 minute, doar atat cat sa se inmoaie. Imi pare rau ca nu am pus si niste catei de usturoi, necuratati la copt, pentru ca sigur ar fi mers in combinatie









Intr-un vas am pus ouale, sare putin si pudra de curry si bicarbonatul de sodiu. Le-am batut cu furculita pana se spumeaza bine.









Se scot legumele si se pun intr-in vas rotund pentru copt (de circa 22 cm diametru), uns cu lingurita de ulei. Deasupra am pus dovlecei usor dezghetati si maslinele taiate felii si am turnat ouale peste legume. 









Am pus vasul in cuptor incins, dar pe pozitia de jos si la foc mediu pentru 10 minute. Cand vedeti ca ouale s-au inchegat bine pe margine si fac o usoara spuma deasupra mutam vasul pe pozitia grill, ca sa se rumeneasca usor deasupra si sa se coaca, inca 10 minute.










Se scoate vasul de la cuptor si se lasa 5 minute sa se racoreasca putin. Se taie apoi felii si se decoreaza cu patrunjel verde.









Se poate servi si cu sos picant, dupa gustul fiecaruia.









Iar altii, care nu sunt la aceasta dieta, pot consuma cu iaurt amestecat cu pasta de usturoi. 








Este pufoasa, plina de legume si... aromata. Deci, nici un impediment sa nu incercati propriile gusturi privind combinatia de legume sau arome.









Pofta buna!

7 comentarii:

  1. ce poze frumoase ai! am salivat in fata monitorului. :)Asa colorata si plina de legume, frittata ta imi place muuult.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur, Brandusa. Si mie mi-a placut combinatia. Cred ca merge aromata si cu ceva verdeturi proaspete mai mediteraneene - oregano, salvie sau rozmarin...

    RăspundețiȘtergere
  3. O frittata plina de vitamine si culoare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Lilly, de asta mi-a si placut ce a rezultat.

    Lumi, cu placere. Este un amestec de retete in combinatia asta, dar rezultatul a meritat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Alexandrina, multumesc frumos. Merita sa incerci varianta proprie.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails