joi, 17 februarie 2011

Din nou la dieta - ziua 4

Ziua 4 e poate cea care naste cele mai multe controverse si cei mai multi care adopta aceasta dieta se impiedica de ea. De ce? In aceasta zi se pot consuma legume si fructe crude, cu adaos doar de condimente care nu contin altceva decat vegetale in stare uscata sau cruda. As intelege o persoana care are o sensibilitate si nu suporta atatea cruditati, dar in rest... e vorba de obisnuinte.
ZIUA 4 - VITAMINE 

In aceasta zi nu exista o delimitare clara a celor 3 mese principale; desi ni se spune ca se poate rontai ceva la un interval de doua ore, eu nu am procedat asa. De ce? Putina lume tine cont ca si fructele sunt niste carbohidrati si au nevoie de a fi procesati, iar organismul are nevoie de o pauza alimentara. Deci, eu procedez cam asa:
Mic dejun: un ceai verde (cu adaos de mandarine de aceasta data!)neindulcit

Gustare: 2 kiwi

Pranz: salata de cruditati, cu lamaie si putina sare, dar fara ulei








Gustare: 50 g seminte de floarea soarelui (sau dovleac) crude

Cina: salata de la pranz, dar 1/2 de cantitate si fara nuci peste ea








Nu este chiar asa de greu, nu? Si asta este una din propuneri!

9 comentarii:

  1. Eu stiam ca in ziua a 4-a se mananca exclusiv fructe. Eu asa stiu...poate ma insel sau..:)

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place ziua asta de vitamine,ai colorat-o frumos!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Bianca, nu este adevarat! Uite, citez din carte mot-a-mot:
    "In ziua de vitamine, fructele şi legumele intră în meniul fiecărei mese. Combinarea fructelor este lăsată la latitudinea dumneavoastră; totuşi, este de preferat să consumaţi un singur fel de fructe la o masă. De asemenea, puteţi consuma fructe uscate, seminţe şi nuci. Pentru a beneficia cât mai mult de vitaminele şi mineralele din fructe, acestea trebuie consumate proaspete şi cu coajă; sunt, de asemenea permise compoturile din fructe, fructele pasate, supele din fructe şi legume şi fructele coapte. Dacă nu vă plac fructele, combinaţi-le sau înlocuiţi-le cu legume proaspete simple (fără sosuri)."

    Alison, eu n-am probleme cu aceasta zi, imi prinde bine dupa 3 zile "pline" una mai usoara. Si mai am cateva retete pe care le-am testat si care vor aparea de-a lungul dietei. Nu credeam sa-mi placa vreodata astfel de salate... Asta ar fi trebuit sa fie cu migdale, dar cand am cautat in camara... lipseau din stoc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ador legumele si fructele proaspete direct de la sursa,adica, din gradina sau livada !

    RăspundețiȘtergere
  5. imi place ca-ti faci dieta apetisanta,e super prezentarea.ti-am lasat un premiu la mine pe blog.Un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  6. eu n-am nicio problema sa mananc o zi numai fructe si legume, chiar ma bucur de asa ceva din cand in cand, face bine la tonus, dar si la silueta :). bafta multa, Elena!

    RăspundețiȘtergere
  7. Florentin, crezi ca eu nu? dar, in gradina n-am fenicul si nici nu stiu cum sa-l cultiv. Bine, nu la mine la propriu, ci la o prietena, in curte. Dar, in rest, cele mai multe au o provenienta pe cat se poate de la sursa. Dar si de la sursa nu sunt bio exclusiv, din motive lesne de inteles. Prietenii mei nu pun ingrasaminte chimice, pesticide sau alte alea, dar solul mai are inca reziduuri, ploaia este cum este, infiltrari in panza freatica sunt, deci... Poate doar cele din ghivecele mele din gradinita de balcon, dar nici alea, ca si pe ele le mai ploua cateodata. Dar macar nu sunt din cele fara gust si injectate cu toata alea...

    Mitinita, iti multumesc! Pai, incerc sa arat ca se poate sa faci mancare apetisanta si la dieta si ca nu trebuie sa fie o corvoada. O sa trec sa iau premiul imediat ce termin de facut biscuitii Laurei Adamache, aia economici... Am primit o comanda secreta. Weekend placut si tie!

    Zazuza, ma bucur ca-ti place. Uite, inca un punct in care suntem pe aceeasi lungime de unda. Dar eu am adoptat aceasta dieta acum 2 ani si ziua aceasta pe forumuri starnea tot timpul discutii si comentarii. daca ar fi fost din cand incand, cred ca se obisnuiau mai des doritorii, dar la fiecare 4 zile... Cred ca li se prea epuizant. Iar la ziua de apa, nu mai zic ce de probleme apar! Eu, din proprie initiativa, nu ca as fi vreo habotnica, din cand in cand, in post, am tinut post negru. Adica nimic de la rasaritul pana la apusul soarelui, iar la apus doar paine uscata si apa. Dupa o astfel de experienta, nu mi s-a parut un efort extraordinar ca la fiecare 29 de zile sa tin o zi numai de apa. In fine, multumesc mult pentru incurajari.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna ziua,am o intreabare.supa de legume este permisa in ziua 4 la pranz?Multumesc pentru cine ma poate ajuta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Este permisa supa de legume in ziua 4?

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails