luni, 3 ianuarie 2011

Un fel de pasteta cu pastrav afumat

Acum vreo doi ani cred, am participat la un eveniment deosebit. Foarte curioasa, am incercat sa identific toate preparatele oferite cu acea ocazie, mai ales ca era o locatie de mare fitze, in Cartierul francez. Am zis sa identific, pentru ca nu prea avea cine sa ma ajute in privinta asta, personajul desemnat sa se ocupe si de masa la care am stat, vorbea putin romaneste, iar limbajul lui era mai mult non-verbal. In fine, aceasta "pasteta" era unul din preparatele care m-au impresionat placut. Am facut-o la fel, doar ca prezentarea e un  pic ne-ortodoxa. 
Sunt tare curioasa ce impresie o sa va faca.
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine (mentinere) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie:
250 g carne de pastrav afumat
100 g unt la temperatura camerei, dar nu moale
100 g miez de nuca macinat
piper macinat proaspat
nucsoara macinata
biscuti foarte subtiri, sarati si crocanti
putin miez de nuca macinat pentru decor

Se pune intr-un vas carnea de pastrav, bine curatata de eventuale oase mici ramase, untul si nuca.









Apoi, cu o furculita, nu cu instrumente de pasat, se amesteca ingrediente, cate putin din fiecare, pana se face o pasta omogena, dar in care se simte usor carnea de peste afumat. Adaugati, tot acum condimente, avand grija sa nu mai adaugam sare, pentru ca pestele este destul de sarat.









Se desfac biscutii sarati si se aleg cei intregi.









Se pune cate putina pasta, modelata usor ca niste bilute, dar lasate ca niste arici, pe fiecare biscuite. Se pun pe farfurie sau platou "aricii' din pasteta si se presoara nuca macinata.












Ei, asta-i tot! Nu-i asa ca e foarte simplu?








Mie mi-a placut foarte mult. Aroma este discreta si gustul deosebit. Incercati si voi!

5 comentarii:

  1. La multi ani, Elena!
    Sa fii sanatoasa si voioasa ca sa ne incanti in continuare cu retele tale minunate, dar mai presus de toate, cu vorbele tale pline de optimism!
    Pupicei de la noi!

    RăspundețiȘtergere
  2. une belle gourmandise cela me semble délicieux
    je te souhaite une très bonne année 2011
    à bientôt

    RăspundețiȘtergere
  3. Un mélange des plus délicieux.
    J'aime beaucoup.
    A très bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani cu sanatate si cu multe realizari pe toate planurile! Va astept la provocarea lunii ianuarie
    http://ciocolata-si-piper.blogspot.com/2011/01/dulce-romanie-provocarea-lunii-ianuarie.html

    RăspundețiȘtergere
  5. draga mea, iti multumesc si aici pentru vizita si ma bucur tare mult de cate ori imi lasi o vorba buna! iti doresc si eu un 2011 superb, delicios, asa ca bucatele tale! >:D<

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails