marți, 1 februarie 2011

Salata de pui, avocado si endivia

Am facut niste "sapaturi" pe site-uri si bloguri din toata lumea. Am vrut sa ma destind si eu si... imi propusesem acest lucru de multa vreme. Reteta aceasta de salata este cate un pic de peste tot si ceva mai mult de la mine. Este diferita de ultimele salate, pentru ca este una de sine statatoare, adica poate constitui o masa de pranz ea singura. Este consistenta, mai putin aromata, diversa ca texturi si bogata in vitamine dar si proteine. Mie mi-a placut foarte mult, dar eu sunt un fan inrait al salatelor. Mai ramane sa va conving sa incercati. Dar asta depinde doar de voi, cei care cititi!
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina(mentinere) - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie pentru 2 portii:
250 g piept de pui
1/2 salata endivia (care este numita impropriu salata, este din familia cicoarei ca si andivele!)
1 avocado
3 linguri zeama de lamaie
sare, piper proaspat macinat
1 lingura sos de soya light
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras galben
1 lingura si 1 lingurita de ulei
2 ramurele mici de telina apio(daca aveti seminte, le zdrobiti putin si le puneti pe ele, ca este mai buna salata!)


Pieptul de pui se taie fasii mai mici, se condimenteaza cu piper, sos de soya si 1 lingurita de ulei. Se lasa sa stea 10-15 minute.











Se spala salata bine.









Se curata avocado de coaja, dupa ce a fost taiat in jumatate, apoi se feliaza si se taie betisoare. Cu exceptia a doua feliute, pentru decor. Se sareaza, pipereaza si se stropeste cu 1 lingura de zeama de lamaie.









Se pune la incins, la foc mediu, o tigaie antiaderenta. Se pune pieptul de pui si se soteaza, amestecand, pana se rumeneste putin pe toate partile. Se da deoparte sa se racoreasca.










Se rupe salata bucati si se pune intr-un bol. Se pun ardeii tocati cubulete mici, pieptul de pui si se amesteca bine.










Se adauga apoi "betisoarele" de avocado si se mai rastoarna continutul o data, cu grija sa nu se farame avocado.









Separat se pun restul de 2 linguri de zeama de lamaie, lingura de ulei, telina taiata bucatele mici sei se amesteca bine cu o furculita. 









Se aseaza salata pe un platou si se toarna dressingul peste ea.










Este o salata care se poate constitui intr-o masa completa de pranz sau cina.








A... cu ocazia aceasta voiam sa ma laud cu platoul de sticla si farfurioarele de sticla din aceeasi gama, achizitionate recent. Imi place forma lor si ca se vede salata perfect pe ele.










Dar, salata este vedeta, asa ca va las sa o admirati. Va propun sa incercati, dar mai ales sa cautati aceasta "salata", pentru ca gustul ei difera de altele iar textura este diferita.  Tocmai ea face salata aceasta interesanta.










Si inca una, cu una din farfurioare in centrul atentiei.


6 comentarii:

  1. Foarte faina salata!
    O sa incerc si eu .

    RăspundețiȘtergere
  2. andivele imi plac mult de tot, iar combinatia cu pui o faceam adesea, desi nu in salata. cu adaugirile tale cred ca iese o minune!

    RăspundețiȘtergere
  3. Florentin, este gustoasa si nu-ti trebuie decat putina bunavointa ca sa gasesti "salata" asta verde numita endivia. La Kaufland o gasesti.

    Zazuza, este o combinatie foarte buna de gusturi si texturi. "Salata" asta, curios, este din familia andivei, de la care pastreaza integral textura , doar ca este mai dulceaga si are aspectul de fusta spaniola.

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte consistenta si placuta,are si avocado,o splendoare de salata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata minunat !!! Ingredientele mele preferate... Te pupic dulce !

    RăspundețiȘtergere
  6. Va multumesc doamna pentru informatie.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails