sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Salata de morcovi si telina cu note asiatice

Aceasta salata mi-a fost inspirata de Edith Frincu. Blogul ei este al doilea blog remarcat, de cand ma vanturam pe aici, dupa cel al Danei. Ceva mai tarziu am aflat eu cum stau lucrurile si am inceput sa ma familiarizez cu lumea virtuala. Ea a prezentat o reteta de salata coreeana si cum aveam pofta sa incerc ceva asemanator, am trecut la treaba si am reinventat putin reteta. Cu respectul datorat originalului, eu am o propunere usor schimbata, care sper sa va intereseze. Face parte din retetele "usurele" care sunt de obicei garnitura la alt preparat, fie el vegetal sau ceva din carne. Sa nu mai pierd timpul degeaba, pentru ca e simplu de facut si poate va tenteaza in acest weekend.
Aceasta reteta este pentru oricare din primele trei zile de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Aveti nevoie de:
2 morcovi
1 tija de telina verde (apio)
sare, piper proaspat macinat
2 linguri sos de soya light
seminte de susan alb
seminte de susan negru
zeama de lamaie (optional, in functie de gust)
1 lingurita ulei de susan


Oricate instrumente si istensile as avea, n-am putut taia morcovul ca Edith. Nici unul din dispozitivele mele de razuit nu fac aceste fasii lungi si subtirele! Deci, am folosit cutitul econom primit in dar de la Yafa si am taiat cu el fasii cat mai subtiri.









Deasupra am ras cu acelasi cutit(de legume si fructe) tija de telina, pastrand ceva varfuri fragede de frunze sa le toc deasupra.











Am pus putina sare, piper, sosul de soya si am amestecat. Atentie la sare, sosul de soya este sarat, dupa cum se stie!









Am mai pus si putin ulei de susan, adica o lingurita, varfurile tocate de la telina si semintele de susan peste salata.











Asta-i tot! Aveti grija sa nu gresiti ceva, ca este vorba de inalta tehnologie aici!










Serios, in 10 minute este gata, fasiile subtiri absorb mai bine sosul de soya si gustul proaspat si aromat este foarte bun langa ceva pui la gratar sau chiar... langa o pizza calzone. Ma rog, chestie de gust, dar n-o sa stiti daca va place daca nu incercati!



6 comentarii:

  1. cred ca asocierea de arome este extraordinara!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte faina salata ta.
    O incerc si eu curand.
    Pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. Zazuza, este simpla, fresh, uleiul de susan ii da un ceva aparte, minunata la orice. Eu am mancat-o cu ceva feliute de piept de pui afumat. Afumat de mine, normal!

    Lia, mersi. Sunt curioasa daca o sa-ti placa asa, cu sos de soya si ulei de susan. Adica dulce, fara nimic acid. Eu am spus ca optional se poate pune lamaie (dar nu otet!), daca ii place cuiva. Depinde de fiecare.

    RăspundețiȘtergere
  4. faina de tot!:)unde ai gasit seminte de susan negru ,elena?

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie una imi suna a sanatate curata salata si colcaie vitaminele in ea...tare apetisant!Ca sa nu mai spun ca lasa loc de imaginatie si adaugare de ce vrea muschile fiecaruia,nu?:-))
    Te imbratisez cu drag , Elena!

    Ana-Maria

    PS.Nu stiu de ce blogspot nu-mi recunoaste ID-ul , asa ca am fost nevoita peste tot unde am comentat, sa ma semnez anonim.

    RăspundețiȘtergere
  6. Alison, mersi mult! Pai am luat de la Ki-life, din Piata Amzei, un magazin de produse naturiste din ce in ce mai bine aprovizionat. Cam scump, dar macar exista.

    Ana-Maria, necunoscute sunt caile oferite de blogspot... Nush ce sa zic, poate fi ceva de la partea de hosting. Este o salata foarte buna si o adora si copii, pentru ca are un gust delicat si aromat.

    O duminica placuta tuturor!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails