vineri, 30 aprilie 2010

Floarea de vineri si o initiativa minunata!

4 comentarii:
Proiectul la care am aderat continua!
Va doresc un weekend plin de distractie, bucurii, un "1 Mai" cat mai sarbatoresc langa cei dragi voua, vreme frumoasa...

Aventura cu ness

8 comentarii:

Aceasta reteta o faceam mai an - stiti voi, de cand cu badita Traian! - numai ca era cu cafea si o crema. Crema fiind cu unt, si cum la dieta "mai usor cu pianu' pe scari - cum zice Mircea Badea - am renuntat la ea. Am vazut intr-o revistuta o varianta facuta cu cafea solubila si am zis sa incerc. Revistuta "Bucataria de azi" numeste respectiva orginalitate "Prajitura cu glazura de cafea". Io, capatanoasa, no, am zis ca mine si am facut ca mine. N-a iesit ceva de medalia de aur, dar a fost foarte buna, s-a facut relativ repede si este surprinzator de usoara. Carbohidrati cat cuprinde, dar, n-o s-o mancati pe toata odata! Daca faceti in tava mica, de 18/27, cum am facut eu, si aveti cui da sa guste, puteti sa incercati aventura asta.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

joi, 29 aprilie 2010

Alte premii!

8 comentarii:
Am lipsit si eu, motivat, si gata, am primit si premii! Am achizitionat o parte din condimentele, mirodeniile pentru premiul pe care il pregatesc pentru 21 mai. Ei, ala va fi un alt fel de premiu! Un concurs, inca nu sunt hotarata asupra temei, la care se poate inscrie orice blog. Adica sunt hotarata asupra temei, mai mult asupra partii tehnice pe care trebuie sa o definitivez. In fine, o sa va spun pana luni, in ce va consta aceasta idee. 
Acum sa va vorbesc despre niste doamne speciale: BoscodinaYvonne si Sarah. Ce au facut ele, in afara unor bloguri foarte interesante? M-au premiat, ati ghicit! Trebuie sa recunosc, nu prea le merit, pentru ca am lipsit, chiar daca motivat! Le multumesc din inima pentru premii!
Le trimit si eu in zbor spre alte bloguri care-mi plac, aleator ca ordine:
Ana 
Yafa 
Daniela 
Cami 
Ana Maria 
Giovanna 
Zazuza 
Tunde 
Olgutza 
Gospodina de criza 
Davella 
Alina 

Sa fiti iubite(i)!


marți, 27 aprilie 2010

Desert cu hrisca

19 comentarii:
Acesta este un desert simplu si bun. Si apoi, poate fi normal, sau raw-vegan. Este gustos si neasteptat pentru o samanta atat de comuna ca hrisca.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati (cina) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

luni, 26 aprilie 2010

Salata de hrisca

16 comentarii:
V-am mai spus despre hrisca aici. Am uitat insa o precizare importanta pentru cei ce folosesc Dieta Rina: am trecut mancarea de hrisca la ziua de Amidonuri, din acelasi motiv pentru care face parte graul boabe, orezul din aceasta grupa. Desi sunt alimente cu multi carbohidrati, sunt separate din cauza continutului mare de amidon. Fainurile din aceste alimente si preparatele realizate cu aceste fainuri sunt in ziua de Carbohidrati. Este o discutie destul de controversata, mai ales pentru cei care numara caloriile sau vor o dieta law carb. Dar autoarele dietei au facut aceasta distinctie si ea functioneaza.
In fine, nu din cauza ca nu am ce face va fac aceste precizari! M-am gandit sa va mai arat cateva retete cu hrisca. Astazi o salata, iar maine un desert!
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

duminică, 25 aprilie 2010

Prajitura "infoiata" cu mere

19 comentarii:
Aceasta prajitura o faceam inainte cu un aluat preparat de mine in foi subtiri, dar nu iesea asa grozav. Saptamana trecuta am vazut faza asta de impachetare si infoiere intr-o emisiune pe Euforia TV, dar cu alta umplutura. Mi s-a parut deosebita si am zis sa incerc. A meritat pe deplin, iar umplutura, nu foarte dulce, este aromata si usoara. Singura problema cu foile de cumparat este ca trebuie sa te misti repede, pentru ca se usuca foarte usor! Eu zic sa incercati si asa, iar surpriza va fi foarte placuta.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati (cina) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

vineri, 23 aprilie 2010

Floarea de vineri!

9 comentarii:
Asa cum v-am obisnuit, va transmit cu ajutorul proiectului Friday Flowers, urarile mele de sfarsit de saptamana. Si, cum nu m-am hotarat asupra unei flori, va trimit acest "buchet"!

Un weekend asa cum va doriti, cu soare mult pe strada voastra, cu bucurii langa cei pe care-i iubiti, cu sanatate si realizari pe masura dorintelor!

miercuri, 21 aprilie 2010

Caras cu rosii la cuptor

13 comentarii:
Cu aceasta reteta vreau sa raspund cuiva, cu care impartasesc o pasiune, pescuitul. Cititorul meu este Pescar hoinar. Am fost de curand la pescuit si am avut doua experiente diametral opuse. Una, in ton cu vremurile, cu manelizarea, a fost un dezastru. Alta, la polul opus - decenta, placuta si capturi care sa merite sa vorbesti despre ele. Cum locul nu se preta la peste mai mare, dar imi placea ambientul, m-am ales cu o "plasa" de caras. Si ce plasa! Am prins cu anexa-sot si o prietena 8 kg de caras "ca palma", cum spun pescarii. A fost placut, distractiv, nu m-am plictisit, iar vremea a fost acceptabila. Si, cel mai important, au lipsit: muzica data la maxim, ragetele, injuraturile, strigatele la progenituri, pietrele aruncate in apa, mizeria, fumul si comentariile. Adica l-am prins pe Doamna-Doamne de-un picior! Aceasta reteta se preteaza la conservare, deci este valoroasa ca se poate face usor, la cuptor, deci fara multa bataie de cap si se consuma imediat, dar si ca se poate pune in borcane si se poate pastra in camara circa 1 luna. Este chiar mai buna atunci.
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

O surpriza!

11 comentarii:
Pana asta seara credeam ca am reusit sa vad, sa inteleg mare parte din mediul blogosferei. Am reusit sa aflu in cateva luni cam ce categorii de bloguri sunt, cam ce tendinte sunt, ce "politici" se practica, ce uzante sunt. Eu nu am ascuns ce politica adopt privind anumite gesturi ce se practica intre bloggeri si am explicat si de ce. Nu eram obligata, dar am considerat ca este un gest de minim respect fata de cel ce ma viziteaza, sa ma explic, sa nu existe confuzii. Faptul ca sinceritatea mea ar putea fi considerata naivitate, nu ma atinge, pentru ca eu am ales sa fiu sincera. Cand am descoperit o initiativa pe care am considerat-o valoroasa, am promovat-o sau adoptat-o.
Asta seara am descoperit un gest pe care vreau sa-l subliniez: un alt fel de premiu! Un gest de multumire pe care autoarea unui blog l-a facut pentru toti ce-i care o viziteaza. Atat! Un gest simplu, fara a solicita promovare, a trimite altcuiva, fara leapsa, provocare, clenci...
Un gest normal, firesc, altruist si placut, adresat cititorilor, de catre Giovanna!
Si totusi, cat de anormal in zilele acestea!
Fara farafastacuri, complicatii, fraze complicate, ci doar cuvinte simple si un discret si delicat "Multumesc!"
Ar trebui sa invatam din asta si noi ceilalti.

marți, 20 aprilie 2010

Mancare de hrisca

16 comentarii:
Eu si hrisca ne-am reimprietenit de curand. Folosesc la paine integrala si faina de hrisca. Boabe insa am gasit mai rar. Cu intrebuintarea fainii de hrisca sunt familiara de foarte multi ani, numai ca o perioada buna nu am gasit asa ceva. V-am spus ca sunt nascuta in Bucovina, un tinut foarte interesant. Acolo, influenta gastronomiei ruse (ucrainene) este evidenta. Hrisca fiind semintele unei plante din zona Asiei, pe filiera slava a patruns si in Europa. Un preparat caracteristic gastronomiei ruse este blinai. Blinai sunt un fel de pancakes din faina alba si de hrisca, care se umplu sau se stivuiesc, separate de umpluturi tip antreu. Adica fie cu peste, icre, fie cu carne, branzeturi. Este ceva super-calorios, dar si foarte gustos. Iar vodka are nevoie de ceva consistent, cum si palinca aluneca mai bine insotita de slana si pita. Ma tot rugam de mama sa faca blinai, iar atunci cand am ajuns in Moldova de mijloc am constatat cu stupoare ca - desi Basarabia era la doi pasi (17 km) - habar nu aveau de blinai sau de hrisca.
Wikipedia e saraca in informatii, dar mai multe puteti afla aici.
Am de gand sa va arat si salata de hrisca, risotto si celebrele blinai, asa cum le facea mama si bunica mea cand eram mica. Dar, toate la timpul lor! Acum insa aceasta reteta de mancare, inspirata de o doamna speciala, al carui blog este Gospodina de criza.
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

luni, 19 aprilie 2010

Premii noi!

6 comentarii:
Am mai primit doua premii! Unul mai deosebit decat celalalt! Unul contine un adevarat rau de maci rosii, ce simbol mai frumos de sentimente vii, energie, iubire? Cel de-al doilea este... funny! Am ezitat asupra cuvantului, dar este cel mai expresiv si, dincolo de amuzament, este... tematic!

Premiile sunt de la Pansy. Ii multumesc mult pentru premii, franchete, amabilitate si pentru ce gasesc pe blogul ei, pe care merita sa-l vizitati mereu!

Ofer premiile la blogurile ce urmeaza:

PS Nu pot sa nu adaug un lucru foarte important: aceste premii grozave mi-au mai fost oferite de doua doamne pe care le iubesc si le admir - Mariana si Furnicuta Boscodina. Nu puteam sa le mai afisez o data, asa de repede cel putin, asa ca am preferat sa mentionez ca m-au onorat cu daruirea acestor premii.

Salata cu verzisoare de Bruxelles

9 comentarii:
Aceste verzisoare la noi nu sunt atat de populare pe cat merita. Ele sunt in combinatiile de legume congelate pentru supa minestrone si in alte cateva combinatii, tot de legume congelate. Am vazut o reteta foarte interesanta la Cristina pe blog, pe care o voi testa cat de curand. Acum am fost foarte tentata de aceasta reteta si am pus-o in practica. 
Aceasta reteta este pentru oricare din primele trei zile de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

vineri, 16 aprilie 2010

Floarea de vineri!

15 comentarii:

Pentru ca vremea s-a facut frumoasa, pentru ca am ceva invitatii la o partida de pescuit (pe balta privata cu plata, deci nu-mi pasa de prohibitie!), va trimit cu covoras de craite galbene dintr-o gradinita din spatele blocului (deci, dupa blocuri, mai sunt si lucruri frumoase!) si urarile mele pentru acest weekend. Pentru ca eu imi fac bagajul si plec!

Sa aveti un weekend asa cum va doriti,  sanatate, vreme frumoasa, pupici de la cei care va iubesc, bani, bucurii si copii (in categoria asta pot fi si soti, nepoti...etc, fiecare ce are!) fericiti!

Panini si un premiu!

10 comentarii:

Premiul este de la o doamna pe care nu apuc sa o vizitez atat de des pe cat as vrea, Maria-Elena. Ii multumesc mult ca ma onoreaza cu premii si imi cer scuze inca o data ca numai pe acesta l-am ridicat. E un premiu frumos, toate meritau, numai ca celelalte doua de-abia le-am primit si postat! Are un blog care o sa va placa si sa mai reveniti pe la ea.

Il ofer tuturor din lista mea de bloguri! (de data aceasta o sa incerc sa trec pe la cele la care nu am apucat ca sa le anunt, iar cine doreste si-i face placere, il va primi si oferi mai departe)

Credeati ca am uitat de reteta? Nuuuu! Face parte din categoria "Vazut-placut-incercat" si am experimentat-o preluand o reteta de la o maestra - Laura Adamache. "Panini all'olio" sunt extraordinare! 
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile

joi, 15 aprilie 2010

Am castigat un premiu deosebit!

13 comentarii:
Inainte de sarbatorile pascale Giovanna ne-a invitat sa participam la un concurs pe blogul ei. Eu il vizitez din ce in ce mai des ca sa invat cate ceva de la ea, care este o doamna extraordinar de talentata. Daca duceti lipsa de idei de decorare pentru torturile sau prajiturile pe care le creati, acolo gasiti foarte multe realizari deosebite. La acel concurs, gazda ne invita sa povestim in cateva cuvinte cu ce preparate vom onora sarbatoarea Pastelui. Cum i-a fost foarte greu sa aleaga dintre participanti, a tras la sorti, iar norocoasa am fost eu. Cum veneau sarbatorile, coletul cu premiul oferit cu atata generozitate l-am ridicat acum doua zile. Spre rusinea mea, de-abia acum reusesc sa va arat premiul primit si sa multumesc asa cum se cuvine acestei doamne deosebite.

Alte premii!

8 comentarii:
 
 
Stiu, in loc sa ne vedem de postarile de sezon, ne premiem! A nu mai stiu a cata oara fac precizarea ca, neingnorand infimul disconfort de a le intercala postarile cu premii intre cele tematice ale blogului, mie imi face intotdeauna mare placere sa primesc si sa ofer un gand bun
Cum sa-l transmit, mai ales ca nu am intotdeauna cuvintele cu mine? Premiul virtual este un simbol al sentimentelor mele de prietenie fata de persoanele carora le ofer.
 
Deci, Panseluta m-a premiat, nenominalizandu-ma in mod special, dar precizand ca este pentru cei ale caror bloguri sunt in lista ei. Mi-a facut deosebita placere sa stiu ca-mi urmareste blogul si atunci am vrut sa-i arat ca acest lucru ma onoreaza si-mi face mare placere.

miercuri, 14 aprilie 2010

Pachetele de primavara - o reteta adaptata dupa nevoi

13 comentarii:
Nu mai este un secret pentru cei care treceti pe aici ca-mi place gastronomia asiatica. Chiar daca nu mai sunt efectiv la dieta, nu pot sa mananc orice si oricum, altfel toate kilele se intorc. Acum este asa-zisa perioada de mentinere, in care pot manca pranzul diferit de cina ca tip de alimente. Combinatiile de la dieta se mentin, doar ca nu se respecta toata ziua, la ambele mese. Micul dejun ramane neschimbat - fructe si legume crude, cafea fara zahar (nu sunt adepta indulcitorilor, dar inca nu l-am testat pe cel natural de stevie!) sau ceai neindulcit. Deci, desi sunt tentata, incerc sa rezist combinatiilor care nu sunt permise si , fie adaptez retetele la dieta, fie le fac doar pe cele care corespund. Asa este si cu aceasta reteta. Rezultatul a fost multumitor! De ce? Pentru ca nu am avut foi de orez, dar ajung eu la magazinele din Dragonul Rosu si ma aprovizionez. Si atunci sa te tii! 
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati(pranz) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Am fost din nou premiata!

10 comentarii:
Ce amabil si dragut! Doua doamne deosebite - Sarah si Judy - m-au chemat sa ridic multe premii frumoase. Cu scuzele de rigoare, pentru ca pe unele le-am primit deja, mi-am permis sa ridic doar unul. De ce? 
E singurul pe care nu l-am afisat inca, lipseste de pe etajera, dar mai exista o explicatie: am inteles, mult prea tarziu, ca mi-a mai fost oferit (langa un buchet de garoafe splendid!) de carte o alta doamna speciala - Ana. Ii datorez scuze pentru neintelegere, asa ca am preluat premiul, multumind din suflet pentru atentie, si respectand regulile.
Iata regulile:
-sa postezi premiul ..............................................gata!
-sa anunti din partea cui este oferit .......................ba chiar si istoria de la origini pana in zilele noastre!
-sa oferi premiul altor 12 prieteni......................... aici e aici, am mai multi, deci grea misie!
-sa afisezi linkul lor............................................. intotdeauna o fac, ca sa nu existe confuzii!
-sa le dai de stire printr-un comentariu pe blog.... normal!
-sa faci o lista cu 10 lucruri care-ti plac................ ei, asta se face pe loc, in ordine aleatoare!
1. sa gatesc
2. sa pescuiesc
3. sa citesc
4. sa blogguiesc
5. imi place sa stau la taclale cu prietenele 
6. imi plac filmele
7. imi place sa calatoresc
8. imi plac oamenii sinceri
9. imi place sa primesc cadouri
10. imi place sa ofer bucurii marunte oamenilor care-mi plac.
etc.


Deci: premiul acesta dragalas este oferit in dar la urmatoarele bloguri:
Elena - tiza mea
Praf de stele
Julia
M.t. 
Olgutza 
Ana Thomas 
Ochi verzi 
Alexandrina 
GDC 
Brandusa 
Cami 
Alison 

Sunt mai mult de 12 bloguri pe care as fi dorit sa la cadorisesc cu acest ou frumos, dar a trebuit sa ma conformez regulilor. Ma mai spal de pacate cu unele bloguri pe care le-am omis la unele premieri, iar acolo unde au fost invitate fara nominalizare n-au indraznit sa ridice premiile oferite cu mult drag de mine. 
Cu toata dragoastea!

marți, 13 aprilie 2010

Salata de linte

2 comentarii:
Aceasta salata o fac atunci cand am chef de ceva proaspat, dar si consistent, fara a fi plin de calorii. Nu este intotdeauna aceeasi, in functie de ce e prin camara. In mare parte aceasta este combinatia care mi-a placut cel mai mult. Am incercat si cu ceapa verde, dar nu mi-a placut atat de mult. Puteti insa face incercari, gusturile nu se discuta. 
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

luni, 12 aprilie 2010

Paste integrale cu leurda

13 comentarii:
Ei, la inceput de saptamana, dupa ce v-am "onorat"cu absenta, vin sa va reamintesc despre pastele integrale. Ce nu v-am spus atunci este ca am facut cam multe si nu le-am preparat pe toate. Le-am uscat si le-am pastrat in camara, iar astazi le-am preparat. Cu leurda, cat se mai gaseste. A iesit ceva foarte bun si m-am gandit sa va impartasesc aceasta reteta.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati (pranz) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Alte premii frumoase!

9 comentarii:
Oh, am fost plecata, am lipsit si vineri la apelul vostru, dragii si dragele mele... Ati fost atat de amabili sa ma vizitati, iar eu eram haimana! Doamne, ce bine e sa ai prieteni si sa te salute, sa-ti lase premii frumoase. 
Am fost premiata de doua doamne deosebite: Yvonne si Sarah
Le multumesc din inima la amandoua si nu pot decat sa spun tuturor sa le viziteze cat mai des blogurile pentru ca oricate cuvinte as spune nu ar putea descrie lucrurile interesante si bunatatile pe care le gasiti acolo.

joi, 8 aprilie 2010

O planta aromata si doua retete - 2

15 comentarii:
Asaaaa. A doua reteta, salata.
Aceasta reteta este pentru ziua de carbohidrati (pranz) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

O planta aromata si doua retete - 1

12 comentarii:
Ma stiti deja, iar cei care nu ma stiti, va spun acum verde: nu am rabdarea necesara sa fac documentare onorabila asupra unui subiect. Nu-mi place sa fac lucru de mantuiala, deci nu ma bag in asa ceva. Daca ma cititi, aveti acces la internet, iar acolo aveti acces la informatii diverse. Sigur aflati ce va intereseaza si in masura in care va intereseaza. Stiu niste oameni, pe care ii admir nespus, care fac aceasta treaba cu documentarea extrem de bine, concis, cu surse... adica profesionist. Dar eu n-am rabdare si nici timp... din pacate.
Aceasta reteta este pentru oricare din cele 4 zile (dimineata) ale Dietei Rina - Dieta de 90 de zile.

Un premiu si o provocare!

5 comentarii:
Am primit un premiu nou, care se traduce cam asa: nascut talentat. Ei, nu e chiar asa la mine. La mine, tot ce realizez mai bun, mai "acatarii", cum zicea mama, este obtinut prin munca multa, exercitiu, cazna. Deh, ca sa nu manii pe Dumnezeu, zic si eu ca o fi si ceva zestre genetica pe la mijloc. Dar, putea sa-mi dea si cateva maruntisuri... ochii verzi ai tatalui biologic, parul frumos ondulat al mamei mele. De frica insa, ca "nemultumitului i se ia darul", ma multumesc cu ce am si ma bucur de fiecare clipa.

Deci, de la Just me am primit acest premiu, care este valabil ca semnificatie in cazul ei. Este clar o persoana foarte talentata. Si... o provocare. Iar eu, nu rezist nici unei provocari. Multumesc pentru ca ma onorezi de fiecare data cu cate un premiu si sper sa fiu la inaltime cu provocarea.
Am mai primit acest premiu si provocarea si de la Yvonne, careia ii multumesc mult ca s-a gandit la mine ca la o persoana curajoasa.

marți, 6 aprilie 2010

Un premiu frumos!

6 comentarii:
Acest premiu frumos este creatia unui bloggerite pe care o urmaresc cu placere, Ana.
Ma conformez si sugestiilor creatoarei lui, deci:

"... singura regula a acestui premiu este: se "ridica" si se posteaza pe blogurile acelor persoane care imi sunt prietene/prieteni.

Eu il daruiesc cu drag tuturor celor care imi sunteti prieteni,deci nu va sfiiti, luati-l si postati-l pe blogurile voastre si pastrati regula: nu il daruiti personal nimanui, si daruiti-l de fapt tuturor, insa asteptati sa va vedeti PRIETENII!"

Este un premiu, cred eu, foarte potrivit pentru aceasta perioada - saptamana luminata!

Doua premii superbe!

13 comentarii:
Desi am fost  mai mult absenta de Paste din mediul virtual, trei prietene virtuale minunate s-au gandit la mine si mi-au facut cadou de iepuras doua premii superbe. Multumesc din toata inima  SarahYvonne si Just me. Pentru gestul de prietenie, pentru sfaturi, pentru ca ma vizitati, pentru ca aflu atatea lucruri interesante de la voi... si lista ar putea continua. 
PS - Scuzele mele unei doamne extraordinare,Yvonne , care m-a nominalizat la aceste premii si eu nu am vazut la timp acest lucru!

luni, 5 aprilie 2010

Pasca - preparat traditional de Paste!

14 comentarii:
Daca va asteptati la surse documentare, etimologia cuvantului, sensul si explicatia acestui preparat traditional... imi pare rau! N-am talent la asa ceva... spre regretul meu. Ce pot sa va spun? M-am nascut in Bucovina, dar fiind prea mica pe atunci nu-mi aduc aminte prea mult despre prepararea ei in zona in care locuiam. Stiu de la varul meu ca o numeam "colac cu branza", ca era mai aproape de traditia taraneasca reteta. Cand am ajuns la Husi, la familia adoptiva, zona culturala a Iesilor si Vaslui, adica Moldova de mijloc, lucrurile stateau cu totul altfel! Poate din cauza faptului ca erau zone cu importante comunitati mozaice(Iasi) si romano-catolice(Husi), reteta era altfel din toate punctele de vedere. 
Cand am ajuns la Bucuresti, poate datorita aerului cosmopolit al Capitalei, am fost uimita de multe lucruri si de multe retete. Unele, insa, le-am pastrat nealterate, pentru ca erau deosebite. Aceasta reteta de pasca este una din ele. Dar, oricat de buna este, trebuie consumata cu moderatie!
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati (cina) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Cozonac - asa cum il fac eu

8 comentarii:

Va dati seama ca nu detin o reteta infailibila, nu? Ei bine, reteta asta e singura de care am fost multumita totdeauna cand am vrut sa fac un cozonac spectaculos. Cand am fost in criza de timp am incercat si alte variante, dar au fost doar incercari, mai ales pentru cozonacul simplu, neumplut.
De data aceasta am vrut sa rasfat cele doua pasti, programate: una cu branza si una cu smantana. In urma unui sondaj s-a renuntat la cea de ciocolata. Deci, am avut exces de aluat pentru un cozonac umplut.
Indiferent de care ar fi, cozonacul este o "bomba" calorica, deci nu faceti excese! O felie, de pofta, este suficient!
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati (cina) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Premii minunate de Paste!

4 comentarii:
Imi cer iertare ca de Paste am fost atat de absenta de pe blog si de-abia am putut trimite cateva mesaje. Nu am reusit sa ajung sa las cate un mesaj personal la toate blogurile pe care le iubesc, din pacate. Cand am intrat sa vad cate minunatii ati preparat am vazut ca doua doamne foarte speciale - Fimère si Gourmandises-Nadjibela - mi-au oferit doua premii, unul mai minunat ca celalalt! Ce cadou frumos de iepuras, pentru care va multumesc!!!

Merci Mesdames beaucoup pour ces prix! Je suis honoré que je visite et que j'ai offert ces cadeaux virtuels si belle! Nous voulons être heureux, d'avoir beaucoup d'amis et de création, que nous apprécions et les recettes nouvelles et merveilleuses.


Aceste premii frumoase sunt oferite de mine tuturor din lista mea de bloguri, cu mult drag!

Deci, va rog sa va ridicati premiile, daca va face placere!

sâmbătă, 3 aprilie 2010

SARBATORI FERICITE TUTUROR!

24 de comentarii:
Gata sa mearga la biserica si daruite!
Pentru ca cele mai multe urari ni le vom face maine, cand vom sarbatori invierea lui Iisus, cel sacrificat de Dumnezeu pentru mantuirea noastra, va las sa va pregatiti sufleteste pentru ceremonia religioasa care comemoreaza acest lucru si va doresc din tot sufletul
SA IUBITI ASA CUM DUMNEZEU VA IUBESTE PE VOI!
SA FITI FERICITI SI SANATOSI!
SA AVETI MULTE BUCURII LANGA CEI DRAGI!
SA VI SE IMPLINEASCA TOATE RUGILE FACUTE LUI DUMNEZEU IN ACEASTA NOAPTE!
SA FITI BUNI SI TOLERANTI!
UN PASTE FERICIT!

vineri, 2 aprilie 2010

SARBATORI PASCALE FERICITE!

21 de comentarii:
Imi cer scuze tuturor care mi-au vizitat blogul in ultimele doua zile!!! Pentru ca trebuie sa fac aproape tot ce apartine gastronomiei singura-singurica, am fost foarte ocupata. Azi de-abia am avut cateva clipe, intre doua transe de copt, sa va salut.
Stiu ca toata lumea este preocupata, dar eu nu am ajutoare. Asa ca... v-am tradat increderea si nu am putut veni la intalnire. Cum pana duminica, in ziua cu cea mai mare semnificatie pentru credinta noastra crestina, nu voi mai avea timp... va fac urarile de pe acum.
Ii multumesc lui Dumnezeu ca v-a scos in calea mea, ma bucur ca a facut posibil sa ne "cunoastem".  
Dumnezeu e IUBIRE.
Sa aveti sarbatori frumoase, pline de semnificatie spirituala, sa fiti langa cine va doriti, cu Dumnezeu in sufletele voastre si cu ganduri bune. 

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails