marți, 30 martie 2010

Varza murata in retete - 2

15 comentarii:
Alta intrebuintare pentru varza murata: salata.
Aceasta reteta este pentru oricare din cele 3 zile de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Varza murata in retete - 1

7 comentarii:
Pentru ca este inca de sezon, m-am gandit sa va dau cateva exemple de cum folosesc eu acest ingredient in retete. Mai intai, mea culpa, anul asta nu am pus varza la murat! Doamnele care se afla in strainatate or sa zica imediat ca sunt o lenesa, iar eu o sa le dau dreptate. Nu stiu ce am facut ce n-am facut, dar dupa cea pusa tocata, pentru salate si consum in timp limitat, alta n-am mai pus. La dieta, mai usor cu sarmalele si... am zis de cate ori voi avea nevoie, cumpar din piata. Deh, lenea e cucoana mare! Dar, am o prietena care a pus si mi-a oferit din prisosul ei. Mai mult, m-a facut sa-mi propun serios ca in toamna sa nu mai ratez chestiunea asta.  Arata si este mortala varza pusa de ea. O sa va arat, desi aparatul meu foto nu este atat de performant ca sa va convinga 100%. 
Deci, prima varianta, varza calita! Ei, ce are nou varza calita? Ei, are! Si, asa cum o fac eu, se poate consuma cu moderatie la dieta, fie simpla, fie ca garnitura.
Aceasta reteta este pentru oricare din primele 3 zile de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

luni, 29 martie 2010

Alte premii frumoase!

5 comentarii:
Am lasat o vineri in urma, cu un covor de regina noptii ca sa priviti si sa insoteasca urarile pentru weekendul ce urma. Numai ca sambata de dimineata am aflat ca un amic, fost coleg, ne-a parasit brusc. Acest lucru a intunecat toata sarbatoarea de duminica. Am participat la ceremonia religioasa de Florii cu o alta stare si cu o alta intelegere a momentului. Astazi, dupa incheierea ceremoniilor religioase, am reusit sa ajung aici si sa vad ca multe persoane speciale m-au vizitat si s-au gandit la mine. Le multumesc mult. 

Doua doamne speciale mi-au oferit premii frumoase si am fost emotionata ca s-au gandit la mine, ca m-au onorat cu aprecierea lor: Just Me si Yvonne.
Doamnelor, va multumesc din inima pentru acest gest de prietenie si apreciere!

Cum sunt putin intarziata si multe din prietenele mele virtuale au primit deja aceste premii, nu-mi ramane decat sa-l ofer tuturor, fara nominalizari, si cine nu-l are, sa-l ridice. Este o surpriza placuta de inceput de saptamana si va multumesc de pe acum tuturor celor care vor primi aceste premii frumoase.
Nu va sfiiti, va rog!

vineri, 26 martie 2010

Floarea de vineri!

12 comentarii:
Schema - ca sa nu mai avem confuzii regretabile:
-sursa originala - Anna Spiro
-preluata si transmisa - Ana
-preluata de mine si transmisa vizitatorilor de la - Mariana

Deci, conform unui obicei preluat - nu-mi apartine, doar ma bucur de aceasta idee minunata! - va transmit urarile mele:

Sa aveti un weekend asa cum va doriti, langa cine va doriti si sa va bucurati de fiecare clipa!  Fericirea poate fi intr-o picatura de viata din multele picaturi care trec pe langa voi!

PS Acest fragment dintr-un strat mare a fost fotografiat de mine acum ceva ani la o expozitie de flori in Herastrau, initiativa ramasa singulara de atunci, cel putin in forma aceasta, adica pe terenul parcului, nu expozitie de ghivece!

joi, 25 martie 2010

Un premiu si o provocare!

10 comentarii:
Ma stiti, nu refuz nici un premiu (rar, cat este posibil de politicos, daca l-am mai primit!) si, mai ales, o provocare!
Acest premiu dragut si provocarea le-am primit de la doua bloggerite speciale: Yvonne si Sarah.Amandoua se afla fizic departe de mine, dar ce inseamna departe in mediul virtual? Nimic. In cateva secunde am primit un premiu si o provocare din Pakistan si din Satu Mare. Va multumesc, dragele mele. Au picat la tanc, eram cu frustrarea la maxim din motive de galusti. Da, m-am muncit cu niste galusti cu leurda, de post, si eram gata nervozata.

Burgul cu legume

18 comentarii:
Aceasta reteta este o varianta a unei retete de pe blogul unei doamne pe care am remarcat-o prima data pe un forum culinar. In momentul in care mi-am facut curaj sa demarez proiectul "blogul meu", am cautat pe acest forum sa vad cate din persoanele mele preferate aveau blog. De atunci tot vizitez acest blog, care apartine lui BD. Am remarcat in spatiul ei virtual  postarile in care povestea o vacanta in Spania, cu impresii despre cele vazute si cu precizari legate de gastronomie. Nu vreau sa va spun mai mult, ci va rog sa-l vizitati, ca supriza sa fie cat mai placuta, mai ales ca o parte din cei carora le este familiar www.culinar.ro or s-o recunoasca. Deci, din ciclul "Vazut-placut-incercat" am facut varianta mea de ciorbata. 
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

miercuri, 24 martie 2010

Premii frumoase reloaded!

8 comentarii:


Alt membru al familiei - animalul de casa, update!

17 comentarii:
Mi-am propus de multa vreme sa va arat mai multe imagini cu "monstrii" mei pisicesti. Dar, din diverse motive am tot amanat... Fiind mijlocul saptamanii, si cum am ratat niste imagini pentru reteta pregatita, asta este cel mai bun moment. Cred... In fine, iata, fara cuvinte:






















































Aici, ceva ce n-a vazut nici doctorita veterinar care are grija de monstruleata, cum ne iubeste ea:









Artista, pozeaza:









Si puiuta, monstruleata de mica, nu gluma!











Curioasa de mica:











Si, ultimele doua, decanul de varsta, "monstrul" birmanez:









Sper ca v-ati distrat!

marți, 23 martie 2010

Pilaf cu urzici

15 comentarii:
Ei, am promis ca o sa va arat cum fac eu pilaful cu urzici. Il mancai ultima oara cu salata aceea grozava de conopida. El pufos, consistent si salata crocanta si fresh! O combinatie minunata. Ei, reteta nu e cine stie ce filosofie, e chiar rusinos de simpla, dar am zis sa va exemplific, sa va conving. De ce? Este o variatie foarte gustoasa a unui pilaf traditional. Este de post, gustos... N-am epuizat epitetele, dar am zis sa nu va mai plictisesc.
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

luni, 22 martie 2010

Premii frumoase !!!

12 comentarii:

Asaaaa. Dupa un weekend multumitor - de ce l-as mania pe Dumnezeu cu carcoteala mea! - cu bune si cu rele, am primit un dar frumos la inceput de saptamana. O doamna foarte speciala, Yvonne, care are un blog cu multe retete interesante si apetisante din care va puteti inspira ca sa preparati ceva foarte bun, mi-a oferit un dar de-a dreptul emotionant: doua premii virtuale frumoase!
Dupa o zi cu vreme frumoasa, multe asteptari si cu proiectata prima partida de pescuit din fiecare an, dupa un vant care a stricat totul, dupa o gherla fantastica pentru ca am prins doar cativa pestisori sinucigasi, dupa ce am umplut doua sacose de urzici de le simt inca si acum pe degete desi ele sunt si mancate... doua premii, chiar si virtuale fiind, insotite de cuvinte frumoase si onorante, ganduri bune m-au emotionat. M-au facut sa ma gandesc ca numai prietenii stiu cand este momentul sa faca gesturi din acestea simple, dar care fac viata mai frumoasa.
Multumesc, Yvonne!
Il ofer altor persoane speciale, in fel si fel de moduri, pentru mine. Iar daca voi omite din greseala pe cineva, va rog sa le ridicati aceste premii, chiar daca nu sunteti nominalizati, si sa faceti gestul frumos de a le oferi altora, pentru ca poate nici nu ghiciti ce emotie veti produce si este tare placut sa faci bine! Iar unele bloguri lipsesc motivat, pentru ca deja au primit sau sunt nominalizate sa primeasca aceste premii!
Deci, in ordine aleatoare:
Yafa 
Ana-Maria
Ginette
Brandusa
Julia
Fimere
Monu
Tunde
Cristina-k
Bunny
Cami
Alina
Lia
Davella

Si cei invitati, dar nenominalizati! Deci, nu ezitati, dragi vizitatori!

Salata calduta de conopida

4 comentarii:
Am avut o dilema: ce sa postez mai intai? Pilaful cu urzici sau salata de conopida? Cum m-am decis? Mi-am zis ca e mai bine sa incepeti saptamana cu o salata foarte gustoasa si pe care o puteti asorta aproape langa orice fel de mancare. Eu am mancat-o langa pilaful de urzici, dar... nu toata lumea tine post, deci va pot spune ca merge extraordinar si langa o friptura. Este o salata foarte usor de facut si gustoasa. Cel mai important? Sunt sigura ca o sa placa si celor care nu sunt fani conopida! Ca mine. Eu prefer brocoli. Poate incerc sa fac si cu brocoli...
Aceasta reteta este pentru primele trei zile de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

sâmbătă, 20 martie 2010

Fasole batuta bicolora

12 comentarii:











 Pentru ca aveam ceva momente de frustrare personala, am evadat in spatiul meu de meditatie si relaxare - bucataria. M-am gandit sa fac ceva din fasolea pe care o aveam si cum - mirare! - nu aveam chef de salata, a rezultat aceasta fasole batuta. Eu nu sunt un fan al prajelilor, deci va lipsi ceapa inabusita ca si garnitura obligatorie la aceasta fasole. Dar, niste baghar a fost exact ce-i trebuia ca sa fie aromata, de post si aspectuoasa. Nu dati cu parul ca inca nu am aparatul foto al visurilor mele, dar o sa intelegeti de ce va arat acest experiment. Ma astept ca persoane mai talentate ca mine sa se foloseasca de idee si sa desavarseasca aranjarea.
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

vineri, 19 martie 2010

Floarea de vineri!

11 comentarii:
Conform obiceiului minunat, pe care l-am preluat de la alte bloguri (carora cred ca nu am apucat sa le multumesc suficient pentru aceasta idee), va fac urarile de sfarsit de saptamana oferindu-va in dar o floare. Aceasta floare are un mic istoric: De cand cu blogareala si cu preocuparile pentru diverse remedii naturiste am reusit sa ma impreietenesc cu multe persoane deosebite. Una din aceste persoane este un domn din Bucuresti, un mare iubitor de flori. Desi si sotul meu este un iubitor de flori, acest domn m-a uimit prin pasiunea dansului si mi-a trimis cateva imagini cu o parte din florile pe care le are. Aceasta este o Passiflora si este spectaculoasa prin inflorescenta ei. Pentru ca este un mare domn stiu ca nu se va supara daca o sa insotesc urarile cu aceasta floare deosebita. Isi pregateste si un blog, care va ilustra probabil si aceasta pasiune, pe langa alte subiecte, iar eu sper ca acest lucru se va finaliza cat mai curand.


Un weekend minunat tuturor! Se pare ca a venit primavara si in jurul nostru, nu numai in inimile noastre, asa ca va doresc sa va bucurati de acest weekend langa cei dragi!

joi, 18 martie 2010

Gai Pad Gra Pow

10 comentarii:
Pe langa Pad Thai si Tum Yum este unul din cele mai cunoscute preparate thailandeze. Este clasic pentru aceasta gastronomie, se prepara rapid, se poate consuma si pe strada si este insotit de obicei de un supliment de sos de peste si ardei iuti, ca sa fie dupa gustul picant al fiecaruia. Sau, pentru cine doreste, o garnitura de orez. Mie imi place foarte mult, dar exista un impediment: tot secretul acestei retete simple este un ingredient pe care nu l-am vazut in Romania: "busuioc sfant". Este un soi de busuioc ce are o aroma deosebita, dar care se poata aproxima combinand clasicul busuioc european (italienesc, nu grecesc!) cu ceva menta. Este aproape un sacrilegiu, dar alta solutie nu este, pentru ca acel sortiment de busuioc este special ca aroma si ca si consistenta a frunzelor. De unde stiu? Am citit si...m-am ales cu cititul si privitul monitorului la retetele postate de cei care au la indemana aceste ingrediente. Eu va zic sa-l incercati asa cum am facut eu si o sa merite cu varf si indesat. 
Doua precizari importante: eu nu ma omor dupa sosul de peste (deci am profitat ca nu mai aveam sos de peste si am folosit sos de stridii); combinatia carne - orez nu este permisa la dieta Rina, deci garnitura mea este din muguri de fasole mung.
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

miercuri, 17 martie 2010

Salata calda de castraveti

18 comentarii:
De ceva vreme nu mai apuc sa ma uit pe emisiuni culinare... Deh, din cand in cand la Euforia TV, dupa-amiaza, mai apuc franturi de emisiuni. Aceasta "salata" era exemplificata de o doamna (imi pare rau ca nu i-am retinut numele!), care incerca sa promoveze niste preparate specifice franceze, desi vorbea engleza. A mai aratat o salata de conopida, care cred ca merita testata si o voi prezenta altadata. Poate cineva din Franta sau care este cunoscator al gastronomiei franceze ne poate ajuta cu precizari legate de aceasta reteta. Mie mi s-a parut superba pentru cina nu suporta cruditatile, desi eu nu am problema asta.
Aceasta reteta este pentru zilele de Proteine, Amidonuri si chiar Carbohidrati (pranz) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

marți, 16 martie 2010

Chiftelute de pui coapte

11 comentarii:
O sa ma intrebati: de ce coapte? Pentru ca e mai sanatos? Pentru ca sunt mai bune la gust? Pentru ca au un gust deosebit? In fine, pentru ca sunt si minunate la dieta? Alegeti raspunsul dupa ce le gustati.Am vazut o varianta foarte apetisanta la Diamond pe blog. Si m-am gandit sa adaptez reteta mea, inspirandu-ma de la ea. Prezentarea ei e mult mai frumoasa, dar m-am gandit sa va prezint aceasta varianta aromata si buna la dieta. Am umblat putin la ingrediente si la tehnica de preparare, asa ca nu mai pierd timpul si va arat.
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

luni, 15 martie 2010

Prajitura cu ananas si migdale

15 comentarii:
Am primit comanda sa fac ceva dulce si cum aveam multe probleme de rezolvat si inspiratie ioc, m-am gandit sa apelez la datele culese de mine si sa caut ceva netestat inca.  Mint, de fapt imi venise o idee, dar nu aveam ce-mi trebuie, asa ca... e ca si cum n-as fi avut. Deci, reteta este inspirata de aici. A fost postata anul trecut, cand eu faceam primii pasi la aceasta dieta si nu ma incumetam sa fac ceva mare de frica sa nu pap eu tot...
Recomandare importanta: nu mancati la dieta decat o felie ca de tort!!! Altfel, geaba chin... kilogramele revin fuguta la loc.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati (cina) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

duminică, 14 martie 2010

Salata de fasole rosie

17 comentarii:

Aceasta salata este o improvizatie, pentru ca mi-era dor de o salata. Nu de orice fel de salata, ci de o salata cu boabe de fasole mai speciala. Intr-o vreme, cand eram mereu intre intalniri si nu puteam manca in oras, aceasta salata ma salva. Arareori puteam manca un pranza ca lumea si ma opream la un lant renumit de fast-food care are si ceva bun: salatele. Are... nici nu stiu cate variante de salate si o modalitate ingenioasa de a le comercializa: clientul primeste un vas de unica folosinta si isi face singur combinatia dorita. Eu ma opream de obicei in aceasta salata consistenta peste care puneam si ceva felii de sfecla rosie.
Bine, varianta mea este un pic mai aromata si, in loc de sfecla rosie, am preferat s-o ornez cu ceva rosii cherry.
Sa va arat despre ce este vorba, poate va tentez sa incercati.
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

vineri, 12 martie 2010

Paste integrale cu pesto

12 comentarii:
Daca am promis, trebuie sa ma tin de cuvant! Am promis sa prestez o reteta de paste integrale, altfel sosul ala pesto se plictiseste singur. Si, am trecut la treaba. E o placere de cand sunt in posesia unui dispozitiv de facut paste. N-am timp de sarade, asa ca haideti sa va arat.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati (pranz) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Floarea de vineri!

8 comentarii:

Vreau sa vina primavara! Vreau sa vina primavara! Vreau...
Campul de lalele nu e fotografiat de mine, ci apartine cuiva, (scuze ca nu-mi aduc aminte adresa blogului de pe Wordpress!) care a facut-o in Cismigiu. Mi-a placut teribil, nu mi-o insusesc, da v-o daruiesc din toata inima. De ce?
Ca sa aveti un weekend minunat!

joi, 11 martie 2010

Cartofi cu baghar

9 comentarii:

Am gasit la Radu Popovici pe blog un articol foarte interesant. Cred ca ar trebui sa-l vizitati ori de cate ori aveti o nedumerire privind unele condimente, ingrediente, gastronomii... Deci, in cele mai diverse subiecte gasiti un raspuns acolo. El ne-a propus in acel articol o modalitate de asezonare a unor alimente altfel fade. Cum eu sunt foarte curioasa si cum aveam zi de Amidonuri la dieta m-am gandit sa testez spusele. A fost ceva grozav de simplu si de bun la gust. Baghar este, in esenta, un ulei aromat. dar, despre el cititi direct la sursa. Eu va arat cel mai simplu mod de folosire.
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

miercuri, 10 martie 2010

Multe premii!

13 comentarii:

Afara este frig, nu mai ninge, dar pare ca Baba Dochia, batrana deh, nu si-a scuturat toate cojoacele cand trebuia. Asa ca starea mea este conforma cu vremea, dar tot mai sper ca specialistii meteorologi sa aiba dreptate si dupa 20 martie sa se instaleze primavara cu drepturi depline. Cea astronomica o veni ea, dar sa vedem daca si cea meteo se va instala definitiv. Noi am tot invitat-o pe primavara in fel si chip, dar ea face fitze de domnisoara de pension!

marți, 9 martie 2010

Mucenici

10 comentarii:
Azi sarbatoare mare pentru crestinii ortodocsi si greco-catolici: Jertfa celor 40 de credinciosi din Sevastia (Armenia). Toata lumea din blogosfera culinara s-a intrecut sa arate cum fac mucenicii sau sa pomeneasca de aceasta sarbatoare. Cum am fost foarte preocupata, nu am facut poze prea multe, dar o sa va arat mucenicii in cele doua forme pe care le stiu.
Aceste preparate dulci sunt potrivite pentru ziua de Carbohidrati(cina) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Alt fel de pesto

13 comentarii:
De cand sunt la aceasta dieta am fost o profitoare. Am profitat de alternanta zilelor si mi-am facut aproape de fiecare data altceva. Inainte, cand cineva se plictisea eu ma sacrificam si terminam acea portie, numai sa nu o mai vad in frigider a doua zi. De aceea nu am facut nici un secret ca sunt la dieta, nici la serviciu. Ba chiar mi se parea o scuza credibila si decenta pentru situatiile in care mi se parea ca este nu preparat prea bine sau prospetimea lasa de dorit. Daca la celelalte zile de dieta n-au fost probleme de variatie (doar financiare uneori), la ziua de carbohidrati meniul de pranz m-a pus la incercare. Eu cu pastele - dupa un Montignac in care un an de zile nu am gustat macar paste! - nu prea am fost prietena. Din cand in cand, hmm, mi se parea in regula, dar la dieta le venea cam des randul. Am epuizat (credeam eu!) modurile de preparare a tocanitelor de ciuperci cu mamaliguta, a pizzelor vegetale si aparea iarasi varianta pastelor. Nu mi-au placut niciodata insotite de carne (combinatia proteine+carbohidrati fiind interzisa la dieta), dar fara parmezan sau branza... foarte grea incercare! La fel si pizza - vegetala-vegetala, dar fara mozzarela sau cascaval? Ei, asa am ajuns sa caut diverse variante, mai simple sau mai elaborate, salate chiar, care sa includa paste. Si m-am indragostit de pastele integrale, care mi se par foarte gustoase. Iar de cand am si aparat de facut foaie si taiat paste... imi face placere sa le fac eu. Aceste sos ar fi o blasfemie pentru bucatarii cu patalama si staif, adica pentru profesionistii cu sau fara stele Michelin.
Dar, da o savoare deosebita unor paste simple, este usor de facut, se tine la frigider pana se epuizeaza, asa ca m-am gandit sa vi-l arat. Sa nu aruncati cu pietre dupa mine pana nu incercati si voi!
O sa intrebati: unde sunt pastele? Ei, asta in alta zi! Azi e sarbatoare, de aia nu muncesc.
Aceasta reteta este (la paste) pentru ziua de Carbohidrati (pranz) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

luni, 8 martie 2010

Budinca de orez a la Radu

14 comentarii:
Aceasta reteta am vazut-o de curand pe blogul unei persoane pe care o admir mult, Radu Popovici. Nu numai pentru ca impartasim aceeasi pasiune pentru gastronomia asiatica, dar si pentru modul meticulos si atent cu care dezbate subiecte legate de gastronomie si amabilitatea cu care-si trateaza cititorii... In fine, am multe lucruri pentru care sa-i multumesc, asa ca nu mai insist. Aceasta reteta a fost o surpriza pentru mine. O surpriza, pentru ca, din lipsa de timp, ne delecteaza rar cu dulciuri. Tocmai de aceea m-am grabit sa o testez. Ati ghicit deja, face parte din ciclul "Vazut-placut-incercat".
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati (cina) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

duminică, 7 martie 2010

Ardei umpluti de post

3 comentarii:
O sa va intrebati ce am patit de postez o astfel de reteta. Ei bine, de aceasta dieta sunt intrebata frecvent si primesc mail-uri, feedback la mesajele mele postate pe forumuri. Ma intreba multe persoane de retete obisnuite care sa exemplifice diverse zile de dieta. Eu am explicat cam care sunt preferintele mele culinare, dar mi se mai intampla sa fac si astfel de retete. Aceasta, de exemplu, sunt sigura ca o fac multe persoane, nu e o reteta neobisnuita sau originala. Dar, m-am gandit ca sunt si persoane care-si doresc si astfel de exemple. Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea imaginilor, nu este prestata reteta la mine in spatiul de bucatareala si nici la prietena mea.
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

vineri, 5 martie 2010

Alt membru al familiei - animalul de casa!

14 comentarii:
Poate o sa va vorbesc alta data despre asta, acum doar, ca sa va destindeti inainte de weekend, va fac cunostinta cu "monstrul" familiei - Printzy. Sau ar trebui sa spun "moanstra"?

Floarea de vineri!

3 comentarii:
Conform unei idei foarte frumoase, care nu-mi apartine, am preluat un obicei de a posta o urare in fiecare vineri, insotita de o imagine cu flori. "Floarea de vineri" a devenit un obicei foarte placut.
Sa aveti un weekend minunat langa cei dragi! 

joi, 4 martie 2010

S-a mai intors un premiu!

6 comentarii:
Pe langa bucuria de acum cateva zile, cand primul premiu creat si oferit de mine s-a intors acasa, asta seara am avut bucuria sa se repete acest moment. Adica al revenirii unui premiu deja primit. Am vrut sa multumesc frumos, sa explic doamnei care mi la oferit ca l-am mai primit o data, dar parca nu m-a lasat inima. Asa de rar se intampla lucruri frumoase, dezinteresate, incat merita sa te opresti o clipa si sa apreciezi acest lucru.

Deci, acest premiu l-am primit la inceput de an de la doua doamne speciale - Monu si Just Me - si a fost o bucurie pentru mine. 
Acum, alte doua doamne, una aflata departe de tara, Sarah si, cealalta din tara, Vio, ma onoreaza cu acest premiu.
Le multumesc mult ca mi-au oferit acest premiu si-i rog pe cei care sunt in lista mea sau sunt vizitatori ocazionali si nu au in dotare acest premiu - sa-l ridice. 
Este oferit din inima pentru faptul ca le trezesc macar un minim interes ca sa ma viziteze si, daca n-ar fi ei, totul ar fi foarte sarac si impersonal.

"Trandafiri" cu nuca

14 comentarii:
Acest dulce l-am vazut facut in multe feluri, denumit altfel de fiecare data. Si am vazut multe confuzii la mijloc. "Cuib de viespi" este altceva, desi ca metoda se aseamana. "Melci" sau "melcisori" este poate mai aproape, dar nu este acelasi lucru. Acest dulce se numeste de fapt cozonac trandafir la origine, pentru ca seamana cu bobocii unui trandafir. Si se face cu diverse umpluturi, chiar si cu branza am vazut. Si nu se insiropeaza. Ei, de aici incolo totul e istorie. Daca metoda de preparare s-a amestecat cu aluatul care constituie baza la toate aceste variante, care este cel de cozonac, a iesit un amestec de retete si o multitudine de prajituri. Nu mai stau sa dezleg misterul, mai bine va arat rezultatul. 
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati (cina) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

miercuri, 3 martie 2010

Salata de pui marinat

2 comentarii:
Aceasta reteta este o varianta cu pui a unei retete care face parte din ciclul "vazut-placut-incercat". Reteta, "salata de vita cu susan" o gasiti pe cel mai interesant blog, din punctul meu de vedere, cel al lui Radu Popovici. Nu mai este cred un secret pentru nimeni ca am o slabiciune pentru gastronomia asiatica, dar sunt uneori nevoita sa selectez retetele sau sa le adaptez, petru ca la Rina's Diet (Dieta de 90 de zile) nu se pot combina tipuri diferite de proteine sau garnituri de orez sau paste la proteine. Insa, unele retete, ca cea de fata, este ideala asa cum este, fara nici un fel de adaptari sau omisiuni. 
Cred ca niciodata nu voi putea sa-i multumesc destul lui Radu Popovici, un om deosebit, pentru munca de documentare pe care o face si, pe langa standardul foarte ridicat al blogului, rabdarea si amabilitatea pe care o arata tuturor.
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

marți, 2 martie 2010

Un premiu nou si o leapsa

3 comentarii:
De la Ana-Maria, o timisoareanca minunata, cu simtul umorului si doi copii superbi,  am primit acest premiu si o leapsa care m-a pus serios la treaba. De ce? Pai, poate pentru ca eu in muzica am gusturi diverse si a fost cam greu sa aleg o trupa la care sa cunosc si titlurile melodiilor, ele constituindu-se in raspunsuri la intrebari.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails