duminică, 24 octombrie 2010

Cadou surpriza

Pai, nu stiu cum sa spun, dar mi-am revizuit o parte din aparatura casnica. Mixerul ala performant, primit cadou la concursul de anul trecut, de firma, nu l-am prea folosit. De ce? Mi-a fost mila de el cat de bina arata si m-am folosit de ce aveam. Ei, unele au cedat nervos si a trebui sa-mi revizuiesc parerea. Dar tot nu ma induram sa-l trec la shmotru. Asa ca i-am zis fiului meu ca-l pastrez frumusel in cutie pentru el. Reactia? A sarit de fund in sus si a zis ca pana se insoara el se demodeaza sau vor aparea modele noi si va fi inutil gestul meu. Mai in gluma, mai in serios l-am intrebat daca are de gand sa amane momentul pana vor rugini elementele mixerului. A evitat strategic raspunsul, dar a sustinut in continuare ca nu e nevoie sa fac asa ceva. Pai, nu-i problema, il pun la lucru. Numai ca eu imi doream de multa vreme un mixer din cel profesional. Stiti voi, din ala care merge pus la indemana pe masa si sa adaugi treptat ce trebuie, fara sa te chinui sa-l tii cu o mana si cu alta sa pui ingrediente in vasul de preparare. De fapt, o varianta mai mica a mixerelor cu care sunt dotate bucatariile profesionale, de restaurant. Mai greu a fost sa explic ce voiam, desi pe Euforia Cuisine arata atunci retete ale Laurei Calder n-am avut noroc sa fie vreun cadru cu ce doream eu. 
Discutia a ramas "ca in tren" privind aparatura, iar eu am trecut la sensibilizarea juniorului ca sa ma duca la Targul "Bucataria noastra" din Baneasa Shopping City. Dupa negocieri intense, care au durat 2-3 minute (sic!), l-am convins sa mergem sambata, 9 octombrie.  Imi zice "pa" si pleaca, iar eu trec la activitatile obisnuite. Peste vreo 2 ore, am uitat sa spun ca asta se intampla pe 5 octombrie, apare juniorul si ma cheama sa-mi arate ceva, sa-mi ceara parerea. Stii, maine, de ziua ta, sunt cam ocupat, asa ca asta este cadoul tau. Sper sa-ti placa!
Desface din ambalaj si scoate "minunea" mult dorita. Da, dar era sa fac soc, mi-a cazut putin fata cand am vazut ca era ditai robotul. "Minunea" nu este doar mixer ci un fel de "3(de fapt 4) in 1". Mi-a cazut fata pentru ca am avut robot si m-am chinuit putin sa-l dau, facandu-l cadou, pentru ca ma incurcau toate elementele lui. Dar, asta este compact, meserias rau si, cel mai important lucru, are ce voiam: mixer profesional. L-ati zarit in imaginile de la placinta de dovleac, dar o sa vi-l arat in detaliu. L-am studiat putin impreuna si apoi m-a lasat singura cu el, sa-l ador. Are, pe langa mixerul asta, dispozitive pentru tocat si feliat legume si fructe, dar si masina de tocat carne, plus blender. Se roteste, de zici ca este la circ si se transforma in ce ai nevoie, ca prin magie. Nici nu am vazut asa ceva in magazine, iar eu trebuie sa fac precizarea ca am studiat cateva in dorinta de a gasi ce cautam.
Asta este varianta de mixer, cu telul de spuma ridicat.











Dispozitivele de la mixer- cel de spuma, de aluaturi moi si aluaturi dense.








 In pozitia de functionare











Corpul acela mobil se poate roti 180 de grade, dar aici la numai 90 de grade devine blender.











Iar aici, rotit la 180 de grade, devine masina de tocat.











Elementele masini de tocat, dezasamblate.









Aici, intors in pozitia initiala, transformat in tocator, razatoare de legume.











Aici se vede mai bine "lista de recomandari", in care se arata stilizat la ce viteze este recomandat a fi folosit fiecare element.










Nu pot sa va spun decat ca l-am folosit deja si functioneaza impecabil. Motorul este puternic si "toarce" ca o pisica atunci cand functioneaza, chiar si la viteza maxima. Spuma este aerata si pufoasa, iar aluatul se amesteca foarte bine. Iar elementele se pot schimba in timp ce preparatul nu este finalizat, doar ridicand corpul mobil in pozitia din prima imagine.
Nu ocupa spatiu mare, este doar atat cat vedeti si o cutiuta cu elementele care nu sunt folosite momentan. Modelul face parte dintr-o gama complexa si de generatie noua de utilare si se pot achizitiona si elemente pentru macinat nuci sau preparare de suc fara pulpa, iar ele se potrivesc perfect.  Numai pretul nu-l stiu, pentru ca fiul meu a pastrat ascuns acest aspect. Aratandu-va modelul insa, cred ca puteti afla cu usurinta acest lucru.Il recomand din toata inima.

18 comentarii:

  1. Asa da cadou, sa-l stapaniti sanatoasa si La multi ani!!!. Cu asa baiat aveti toate motivele sa fiti mandra! Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari!!!
    E o masinarie super, sa-l folosesti foarte des, si sa ne delectezi cu retetele tale.
    Iti dresc zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa-l folosesti sanatoasa.Foarte frumos si util.
    Sa ne arati si noua toate minunile care o sa le faci cu el.
    Duminica placuta sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  4. sa il folositi sanatoasa si cu multa placere! La multi ani cu sanatate! Mi-e asa de rau incat nu imi amintesc daca v-am felicitat de ziua dvs, nici nu mai stiu daca am stiut ca este! :(
    si felicitari si baiatului ca isi iubeste mama asa de mult, are si dece! Va imbratisez dar nu chiar asa de aproape sa nu va dau visurul, iata inchei a doua saptamana de bolit si nici nu am putut sa plec la Ciolanu ,cum voiam,astazi :(

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani, Elena!
    Sa-l folosesti cu placere si cu randament :)
    Daca nu te superi, poti sa-mi spui si mie codul produsului (ca sa-l caut pe net) si de unde l-a luat fiul tau?
    Si eu imi doresc unul asemanator, pentru ca am cele doua extreme: un robot care ocupa mult loc si un mixer de mana depasit de evenimente.
    Ziua mea fiind mai catre primavara, poate il rog pe Mosul sa mi-l aduca de Craciun:)

    RăspundețiȘtergere
  6. O bijuterie de bucatarie!E si foarte frumos,spor la el!

    De ziua ta eu nu-ti pot trimite decat ganduri bune si rugacini catre bunul DUMNEZEU sa te aiba in paza LUI in orice clipa a vietii tale. LA MULTI ANI cu toata dragostea .

    RăspundețiȘtergere
  7. Ele, zi-mi te rog ce model este sa-l pun pe lista de ''I wish"".
    Multumesc si sa te bucure la fiecare folosire!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. felicitari si la multi ani! dragut de tot juniorul!

    RăspundețiȘtergere
  9. Robot adevarat,ce mai!Multe gospodine si l-ar dori in bucatarie.Asteptam noi retete cum numai tu stii sa le faci si sa le prezinti!
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa il folosesti sanatoasa!
    Acum nu mai poti avea motive ca nu poti prepara bunataturi dorite....spor la treaba! :-D

    RăspundețiȘtergere
  11. Naina, Daniela, Yvonne, multumesc mult. Este o scula faina rau!

    Ana, multumesc si multa sanatate iti doresc. Sper sa te refaci cat mai repede.

    Dana, modelul este MUM4655EU de la Bosch, asa cum se vede, dar nu stiu sigur daca l-a luat din Domo sau alta locatie. Dar parca asa am retinut cand am ciulit urechea la ce-i explica el consortului meu, pe soptite.

    LLAAVVIINNIIAA, am raspuns deja, este MUM4655EU de la Bosch.

    Boscodina, draga harnicuta, trec la treaba. Nu se poate sa nu onorez asa provocare!

    Zazuza, multumesc de urare. Da, este o persoana atenta, dar si practica juniorul meu. Si a mostenit ceva calitati de la mine, ca acum isi gateste singur in Anglia, considerand ca e absurd sa dea banii la fast-food.

    Anonim, multumesc. De cand mi-l doresc eu, mai ales ca nici nu stiam ca sa gasesc modele pentru uzul unei bucatarii familiale! Inteleg ca oricine si l-ar dori!

    Ana-Maria, multumesc! Pai, faceam eu si pana acum, doar ca imi scuteste din eforturi si calitatea este superioara, mai aproape de ce-mi inchipuiam eu ca trebuie sa fie.

    RăspundețiȘtergere
  12. Sa-l stapaniti sanatoasa si cat mai multe bunatati sa ne pregatiti cu el :)va astept cu farfuriuta de..usturoi cu putina nuca rasa :)ma bucur tare mult ca ati spus da :)

    RăspundețiȘtergere
  13. mai umplut de pizma.trebuie musai sa-l vad,ca de cumparat,contrar aparentelor,mai va.

    RăspundețiȘtergere
  14. Boscodina, sigur ca o sa ma infiintez cu o reteta la aceasta provocare! Mi s-a parut o idee interesanta, asa ca o sa onorez cu o reteta fiecare provocare.

    Pansy, draga mea, imi pare rau ca nu se poate acum, dar te inteleg. Nici eu n-as fi facut-o singura, daca nu facea fiul meu acest gest, mai mult ca sigur. Cat despre mail, n-am primit nici unul scumpa mea. Daca este ceva, trimite te rog pe bucatariaelenei@gmail.com.

    RăspundețiȘtergere
  15. Draga Elena, in rimul rand vreau sa-ti spu "La multi ani !", apoi feliciari pentru cadoul primit. Sa-l folosesti cu drag si sa pregatesti cu el multe bunatati pentru tine si fiul tau. Ma bucur ca iti cunoaste dorintele si ca se straduieste sa ti le indeplineasca. Te imbratisez cu drag. :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Narnia, scumpa mea, unde ai disparut? Multumesc de urare, chiar daca raspund cu intarziere. Da, relatia cu fiul meu e poate cea mai mare realizare a mea. Nu credeam, desi imi doream, sa fie asa de speciala. El m-a spijinit cand am avut nevoie, ne cerem parerea, pastrand o anume libertate necesara fiecaruia. Desi sunt mama de baiat, m-am luptat sa nu devin un "despot"!

    RăspundețiȘtergere
  17. N-am disparut, dau tarcoale din cand in cand, asteptand cu nerabdare vremea cand am sa pot din nou sa revin cu noutati pe blogul culinar. Din motive pe care nu le pot controla, bucataria mea nu e tocmai utilizabila, si cum nu depinde de noi sa rezolvam situatia mai curand, nu prea am unde sa gatesc. :) Am strand o lista enorma de retete pe care vreau sa le incerc, probabil ca se va dubla pana ajung sa le pun in practica.
    Ma bucur mult ca relatia cu fiul tau este asa cum ti-ai dorit-o, si eu cred ca asta e cea mai mare realizare posibila. :)

    RăspundețiȘtergere
  18. La multi ani Elena!!!sa fii sanatoasa si sa ai parte de tot ce e mai bun.
    Superb cadou ai primit!!sa il folosesti cu mult spor.
    Pupici
    Lory

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails