marți, 20 iulie 2010

Inghetata de mango

Pai, e sezonul cald, fructe multe si toata lumea ma asalteaza cu inghetate si parfait-uri, care mai de care mai apetisante. Fiind la dieta, incerc sa nu consum multe dulciuri, dar la cele din fructe nu prea pot renunta. Aceasta inghetata este preferata mea de cand a aparut mango pe piata noastra. A fost dragoste la prima vedere! Si se face atat de simplu, fara sa poti da gres...
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati (cina) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Va trebuie doar:
1 mango mare, frumos si copt
250 ml lapte de cocos
40 g zahar pudra


Mango, curatat, zdrobit si dat prin sita, pana ramane doar atat










Iar in vas pulpa sub forma de piure










Se desface cutia de lapte de cocos, eventual una ca aceasta, care are un lapte foarte bun, dens si dulceag(incepuse sa ploua si deja erau cativa stropi pe cutie!).











Se pune in functie mixerul din dotare si se mixeaza pulpa de mango cu laptele de cocos in 2 etape. Trebuie putina atentie, pentru ca laptele are deasupra o parte mai densa si la fundul cutiei lapte mai subtire.










Se adauga si zaharul










Se mai mizeaza inca 30 de secunde la viteza mare, ca sa se topeasca zaharul. Se pune intr-un vas suficient de adanc la congelator.










Se mai scoate si se amesteca de vreo 2-3 ori, ca sa ramana afanata si pufoasa. Se lasa cateva ore. Se garniniseste cu fulgi de migdale, ceva sos sau gem de mango si o frunza de menta sau de lamaita, dupa gust.











Cat despre gemul acesta de mango, o sa va povestesc eu alta data ce bunatate este.











Pana atunci, o cupa de inghetata parfumata, nu excesiv de dulce si cremoasa.















18 comentarii:

  1. Mmmm, nici ca se putea idee mai buna! cred ca e minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. m-ai zapacit cu combinatia asta ,abia astept sa o incerc!

    RăspundețiȘtergere
  3. hmm de mango aveam si eu de gand sa fac dar nu ma gandisem la lapte de cocos.trebuie ca e delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Diana, este deosebita la gust, fata de toate cele facute cu frisca, oua, grasimi etc...

    Alison, o sa te surprinda cat este de buna si usor de facut! Ideea este ca trebuie amestecata de cateva ori, ca altfel partea mai apoasa din laptele de cocos are tendinta de a face ace de gheata. In rest... doar foarte buna si usoara.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ana, este foarte buna si din alte fructe, preparata asa. Mie imi place din pepene galben (din ala fainos si aromat!) sau din caise foarte bine coapte. Dar nimic n-o intrece pe asta din mango.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma ispitesti cumplit cu racoroasele arome..
    Multumesc draga mea tiza!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ana, esse sorvete deve estar uma delícia!
    Um abraço para você, com muita amizade.

    Solange

    RăspundețiȘtergere
  8. Tiza mea draga, eu de multa vreme nu mai mananc inghetata de cumparat, o prefer pe cea facuta de mine. Aceasta mi se pare cea mai buna si merita facuta din cand in cand, mai ales pe caldurile astea. Ce bine ca ai trecut pe aicin sa te racoresti!

    Solange, apreço e agradecimento pela visita! Que bom que você gosta, porque é muito fácil de fazer, saborosa e saudável. Eu vou postar e uma receita de geléia de manga maravilhoso panquecas. E eu gostei do blog com coisas tão bonitas do Brasil. Desculpe se eu expressei corretamente!

    RăspundețiȘtergere
  9. cat mixezi? se face spuma, ca frisca?
    dulceata o faci tu?
    laptele de cocos e cautat dupa ceva?
    caracteristici sau pe care pui mana?

    RăspundețiȘtergere
  10. o idee excelenta pe caldura asta! Cred ca o s-o incerc si eu in curand pt ca iubesc mango :) Sunt curioasa ce textura are cu laptele de cocos, pana acum nu l-am folosit in inghetata

    RăspundețiȘtergere
  11. Ralus, mixez pana devine spumoasa compozitia, dar nu ca frisca.Trebuie sa se obogenizeze bine laptele de cocos. Gemul de mango l-am facut eu, nu cumpar niciodata dulceturi si gemuri! Laptele de cocos folosesc numai din asta, care se gaseste la Mega Image, pentru ca mi s-a parut foarte bun in comparatie cu cel din cutie metalica.

    Carmen, textura este cremoasa, daca este amestecat de cateva ori pana ingheata. Laptele de cocos are tendinta de a se separa, de a se ridica partea mai grasa deasupra. Dar gustul este excelent.Faptul ca nu are adaosuri de grasimi animale, oua etc. o face si mult mai dietetica.

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt o consumatoare fidela a fructului mango
    si doresc sa va intreb daca laptele de cocos poate fi inlocuit cu frisca sau altceva.
    Locuiesc intr-un mic orasel in care specialitatile lipsesc.
    Multumesc si va transmit si numai ganduri bune!

    RăspundețiȘtergere
  13. Steliana, bine ai venit in casuta mea! Banuiesc ca poate fi inlocuita cu smantana dulce de frisca, darustul ar fi diferit. Laptele de cocos nu are un gust atat de pregnant si atunci savoarea sromei de mango este maxima. Dar, daca gasesti mango, cred ca ai putea sa gasesti si lapte de cocos, daca exista un magazin mai mare in oras. Magazinele Mega Image din Bucuresti nu sunt niste supermarketuri, gen Carrefour, si au asa ceva. Poate vor incepe si cei din orasele mai mici sa aduca astfel de produse. Pana atunci poti experimenta cu smantana dulce, dar nu cu frisca vegetala.Aia nu se comporta prea bine la inghetare, desi are mai putine calorii. Multumesc pentru urari si sa ai pofta la inghetata. Uite, special pentru tine, o sa pun si reteta de gem de mango.

    RăspundețiȘtergere
  14. sa fiu sincere eu cumpar inghetata din comoditate ca sa nu zic lene.n-am stiut ca se poate face atat de simplu si cu atat de putine ingrediente.cat despre laptele de cocos,daca agiti foarte bine cutia inainte de a o deschide ,laptele de cocos nu va si mai fi apos la fundul cutiei si ma cremos deasupra.pupici

    RăspundețiȘtergere
  15. Ador si eu magno si toate înghețatele fără oua,grăsimi de nu știu care...

    RăspundețiȘtergere
  16. Ioiiii...ce mi-ai facut! Renunt si la mancare si la plimbare si la orice pentru inghetata! Asta de mango arata exceptional!

    RăspundețiȘtergere
  17. Aroma ei trebuie sa fie o nebunie, mai ales daca mango e bine coapta cred ca mai mult bag in gura, ca ce sa mai astept pana fac piurelul de ingehtata;), dar sunt sigura ca daca ma apuc de facut o sa-mi placa tare mult. Te pupic

    RăspundețiȘtergere
  18. Va multumesc din suflet pentru deosebita dumneavoastra amabilitate si ma simt onorata ca publicati special pentru mine ,gemul de mango.
    Si pentru a ma cunoaste mai bine accesati va rog daca aveti timp pe Google, Soarele vietii noastre Pusi.
    Un sfarsit de saptamana cu multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails