sâmbătă, 17 iulie 2010

Avocado crocant

La aceasta reteta se facea referire intr-un post de pe blogul minunat al lui Ivy. Dar ea a fost remarcata de Ivy de pe acest blog unde Radhika promoveaza alimentatia sanatoasa. Deci, fiind fan avocado, mi-am zis sa incerc si eu o astfel de reteta. Curiozitatea a fost atat de mare incat m-am grabit sa achizitionez fructele, desi mi s-au parut un pic prea coapte pentru aceasta reteta. Am fost un pic dezamagita de interiorul fructelor, dar preparatul fiind atat de neobisnuit mi-am zis sa vi-l arat totusi. Am facut ceva modificari, dar nu esentiale, si va prezint aceasta reteta pentru ca merita. Este de post, usor de facut si deosebita si face parte din seria "Vazut-placut-incercat".
Aceasta reteta este pentru oricare din primele 3 zile de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Va trebuie:
2 avocado
2 linguri zeama de lamaie
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita galangal pudra
1 lingurita praf de usturoi (sau de ceapa)
1/8 lingurita turmeric
1/8 lingurita de boia dulce
1/8 lingurita de piper de Cayene
2 linguri pesmet
1 lingura ulei


Pregatiti condimentele pe o farfurie plata (scuze pentru aceste imagini supraexpuse, dar se blocase blitzul!).









Apoi puneti pesmetul si amestecati cu lama unui cutit.










Curatati fructele de avocado de coaja, dupa ce le-ati taiat in jumatate, longitudinal, si apoi in felii subtiri cam de 2-3 mm. Stropim feliile cu zeama de lamaie.










Punem intr-o tava folie de aluminiu si o ungem cu putin ulei de masline, presaram o lingurita din pesmetul aromat si aranjam feliile de avocado. Presaram peste felii 2-3 lingurite de pesmet aromat.








Punem tava in cuptorul incins, la temperatura medie, circa 15 minute. Sa se rumeneasca usor. Apoi, se scoate tava si se intorc feliile de fruct, se presoara alte 2-3 lingurite de pesmet si se mai lasa 10 minute la temperatura mai mare sau grill.











Se asezoneaza cu ceva verdeata si, optional, fulgi de chili proaspat rasniti, pasta de usturoi. Se pot consuma langa o friptura,  langa alt preparat din legume sau doar simplu, ca pe cartofi "prajiti" la cuptor.










Preparatul nu are multe calorii, este crocant, gustos si aromat. Si unde mai pui, sunt niste "chipsuri" mai sanatoase!










Ei, putin curaj iti trebuie sa incerci, mai ales daca nu esti fan avocado. Dar... cred ca in forma asta va imprieteniti cu acest fruct mult mai usor.





8 comentarii:

  1. Arata foarte bine! Si cum saptamana asta am mai gatit un avocado, e cazul sa incerc si cum e la cuptor! Multumesc pentru reteta, am salvat-o! Un sfarsit de saptamana placut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Avocado este foarte sanatos si mai ales ajuta la arderea grasimii in corp! Multi fac greseala si cumpara fructele necoapte si normal, ca au gust beeeee... Ei si impreuna cu piperul Cayenne se ard iarasi o portie de grasimi. Foarte buna combinatie ! O seara placuta! Cami

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata bine, totusi la cat sant de bune in salate, pasta cu usturoi, pasta cu ceapa... foarte multe retete in care iese super de bune fara tratare termica, mi se pare un pacat a le prepara asa. Mai ales la ce pret sant!
    Parerea mea.

    Totusi multumesc pentru link, e pe gustul meu blogul lui Ivy si Rodhika.
    Iti doresc noapte buna.

    RăspundețiȘtergere
  4. ce idee grozava,chips de avocado!inca nu am gatit avocado niciodata ,numai crud l-am folosit.dar uite ca trebuie sa retin sa-l fac si asa.o seara placuta,elena!

    RăspundețiȘtergere
  5. Kadiavsdutzu, multumesc! Si eu am salvat ceva de la tine si o sa mai trec, pentru ca briosele alea cu lamaie... mi-au ramas in minte cat de frumos aratau.

    Cami, multumesc draga mea. Este intr-adevar o combinatie reusita.

    Daniela, nici eu nu sunt departe de parerea ta, si eu il prefer proaspat, pentru ca-mi place. Dar, nu multi s-au obisnuit usor cu gustul acestui fruct care contine multe proteine vegetale. Cand am gasit reteta am zis ca merita incercata, pentru ca este mai usor sa te adaptezi la un gust diferit si sa rontai niste chipsuri mai sanatoase. Ivy promoveaza multe retete bune la dieta, iar blogul lui Radhika este foarte interesant. O sa mai testez retete de-ale ei si o sa mai haladuiesc pe acolo.

    Alison, este interesant, bun la gust, un chips diferit, dar nu te astepta la nimic exceptional. Si eu, ca si Daniela, il prefer crud avocado. Mai ales in salate.

    RăspundețiȘtergere
  6. Elena thank you very much for the mention. Although avocado is very healty, I don't use it very often and I must definitely try this recipe as well.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce interesant nu m-am gandit niciodata, eu fac chipsuri de legume, si din care apoi cateodata vegeta, dar cu avocado nu am incercat, oare o place la omenirea mea? am sa incerc.

    Sa-ti spun un secret cand cumperi avocado, cel filamentat si negru inauntru nu prea e sanatos, cauta sa fie maroniu si cu coaja nu foarte lina, atunci vei vedea ca e perfect curat inauntru. Pupicei

    RăspundețiȘtergere
  8. Ivy, I thank you. Through your always find interesting things, interesting blogs, recipes for a healthy diet.

    Yafa, am luat mai multe fructe, iar din toate tocmai acestea doua n-au fost stralucite. Le-am pastrat pe acestea pentru ca-mi trebuiau mai ferme. Din cele coapte am facut un sos guacamole. In interior nu erau prea grozave, dar au fost gustoase si aromate. Merita incercata reteta, mai ales daca avocado este acceptat si folosit frecvent. Gustul va fi excelent, desi eu il prefer crud pentru a nu pierde nimic din vitamine. O duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails