miercuri, 2 iunie 2010

Salata simpla de fenicul

Aceasta salata am improvizat-o pentru ca eram nervoasa! Da, nervoasa rau! Pai, am luat fenicul, asa vreun kil juma' din Kaufland, ca era pret bun. Da' pretu' la ardei, pretu' la ardei, madam, era infernal! Eu, persoana cu printip, nu si nu! Nu dau 2 lei pe un ardei amarat ca-mi trebe la salata! Clar? Asa ca, a rezultat o salata delicioasa, dar cu ce aveam prin camara. Adica ceva ulei de masline, o lamaie si o mana de arahide. Ia sa vedeti!
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Va trebe:
1 bulb frumos de fenicul (fenel, ma rog, cum va place sa-i spuneti!)
1 lingura de ulei de masline
zama de la 1 lamaie
sare, piper proaspat macinat (s-a inteles, da?)
vreo 30 g arahide crude si in pielea goala

Deci, impricinatu', imbaiat si curatat.











Taiat in jumatate si scos cotorul.











Tocat in felii subtiri.








Pus intr-un castron, toate feliutele, presarat sare si piper, puse frunzulitele spalate si tocate marunt. Alunele, injumatatite se taie cu grija in sferturi pe lung, sa rezulte niste fasii. Se prajesc uscat (adica fara grasimi, ca au ele destul!) in tigaie la foc mediu. Capata o aroma de numa'-numa'! Se pune uleiul si zeama de lamaie, dupa gust. Mie imi place mai acrisoara!











Se amesteca toate bine si se lasa 2-3 minute. Apoi, daca niste pulpe de pui la gril exista, salata asta este "la marele fix". 










Ei, acuma! Alta friptura, daca n-aveti pui. Sau cartofi "prajiti" la cuptor... Ma rog.










Sa incercati, ca-i tare buna! Ba nu, cica nu e bine sa te lauzi! O sa vedeti si singuri daca va place...

8 comentarii:

  1. Oare cum o fi la gust?
    Nu am probat niciodata fenel, pe aici nici ca nu am vazut.
    Arahidele imi plac, dar degeaba ca nu am fenel s-o pot testa...
    Dar oricum dupa cum spui tu cu acel entuziasm, trebuie sa fie buna.

    Cat despre ardei peste tot este scump ce sa-i facem. Cu ofertele patesc la fel, ma trezesc, ca nu stiu cum sa le pregatesc ca sa nu mi se strice.
    I-ti doresc o zi buna, caci va fi dimineata cand il vei citi.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca salata e buna .n-am inteles legatura cu amidonul,dar probabil ca o combini cu ceva ce contine amidon.
    te asteapta o multime de premii la mine.daca iti fac placere te rog sa treci sa le culegi .

    RăspundețiȘtergere
  3. Have never tried fennel bulb raw. Yesterday I made a salad and all vegetables including courgettes and mushrooms were raw. Next time shall try it with fennel.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am mai vazut preparate cu fenicul la tine , am zis ca incerc , dar ma tot codesc sa cumpar cand ajung in fata lui pe stand...Trebuie sa imi iau inima-n dinti si sa incerc o data si o data...
    Imi place salatata asta...e apetisanta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Daniela, ma mir ca nu gasesti fenicul. Este foarte des folosit in gastronomiile din zona mediteraneana. Ar trebui sa se gaseasca in piata de legume si are un gust aromat. Mai puternica aroma este in frunze si in seminte care sunt un condiment des folosit. Bulbul insa este foarte placut si crocant. O zi buna si tie!

    Pansy, draga mea, este incadrata la amidonuri din cauza arahidelor! Au la amidon... aceste boabe!
    Si, vin imediat sa admir premiile.

    Ivy, fresh fennel is excellent fresh salad, but added, among other vegetables, either grilled or baked. Yes taste roast a lamb to pan, for example.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Elena
    Intradevar este si aici, am tradus numele si am cautat pe net.
    In curand il voi cumpara, caci tare curioasa mai facut.
    Pe curand.

    RăspundețiȘtergere
  7. sa stii ca nici eu nu cumpar daca mi se pare prea scump!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca-i buna, eu fac cu rosi si fenel, bine ca mi-ai amintit. Te imbratisez, un week-end frumos

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails