miercuri, 19 mai 2010

Un fel de curry

De ce "un fel" de curry? Pai, pentru ca moi si-a bagat codita in doua retete si-a rezultat ce o sa vedeti! Ei, ati inteles deja, face parte din categoria "Vazut-placut-incercat". Unde am vazut? La Radu Popovici si la Anca. Cum Dieta Rina are niste restrictii la combinarea alimentelor, a trebuit sa adaptez ambele variante. Cer scuze celor doi bloggeri care m-au inspirat ca le-am "macelarit" retetele, dar, pana la urma a iesit ceva superb la gust! Si acceptat de toti, fara rezerve, ceea ce este chiar surprinzator!
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie:
600 g fasii de carne de pui - piept sau/si pulpe dezosate
1 ceapa galbena
1/2 ceapa rosie
1 fir de lemongrass
1 lingurita plin de pudra de curry
3 lingurite pasta de reed curry
2 linguri sos de soya light
1 cutie de 200 ml lapte de cocos
2 cm de rizom de ghimbir
1 fir de usturoi
1/2 ardei gras verde
1/2 ardei gras rosu
1 lingurita sos iute ( eu am folosit picanto)
zeama de la 1 lamaie
sare, piper proaspat macinat
3 linguri ulei
1 pumn de codite de bok choy pe care le aveam la congelator, ca sa nu se plictiseasca pe acolo


Carnea taiata fasii se amesteca intr-un vas cu 1 lingura ulei, 1 lingura sos de soya si 1/2 din zeama de lamaie. Se acopera cu film alimentar si se lasa la frigider cel putin 30 de minute.










Se pregatesc ingredientele la indemana. Mai intai ceapa taiata felii relativ subtiri.










Apoi usturoiul tocat, fara partea verde, ghimbirul ras.










Ardeiul gras taiat fasii.











Bok choy de la congelator, cu gheata pe deasupra. Mai bun ar fi fost proaspat, dar este extra-sezon.










Se incinge tigaia wok bine, se adauga uleiul si se inclina, ca sa se incinga repede uleiul. Totul se face la foc iute, dar fara sa fumege! Se pune ceapa, usturoiul si ghimbirul, ceva sare si piper.










Se amesteca mereu si se lasa sa devina ceapa sticloasa cam 30 de secunde.










Se adauga acum si carnea marinata.










Se amesteca mereu, ca fasiile sa se desfaca si sa se prepare carnea, pana isi schimba culoarea. Se adauga ardeiul si bok choy peste carne, praful de curry si pasta de red curry. Tot acum se pune firul de lemongrass, taiat pe lung in 3, pentru aroma.  La sfarsit se vor scoate aceste fasii!









Se amesteca, se mai adauga sosul de soya si se amesteca sa se patrunda putin de gust toate ingredientele.
Se adauga laptele de cocos, intai partea de deasupra mai groasa si apoi restul.


















Se adauga sosul picant, se potriveste de gust, adaugand restul de zeama de lamaie, se acopera si se fierbe circa 10 minute la foc mic.









La dieta, eu il consum asa, cu lipii micute, facute de mine sau roti. Dar, ceilalti pot testa combinatia cu orez fiert sau paste de orez inmuiate in supa fierbinte pana devin moi, fiecare dupa dorinta. Un mic nor de coriandru verde tocat merge de minune peste toata creatia!









Nu ezitati, par multe ingrediente, dar este foarte bun, iar daca nu va place picant puteti renunta la sosul iute. Pasta de reed curry nu este iute, deci gustul este echilibrat. Incercati, incercati, incercati! S-ar putea sa aveti surpriza sa descoperiti ceva care va va placea!















19 comentarii:

  1. bun curry-ul tau ,probabil ca iute bine.acum am vazut ca pasta de curry zici ca nu e iute.asa ceva nu prea am pomemit drept sa spun.ca vroiam sa te intreb de ce sa pui si pasta si praf curry.sau pasta reed curry e altceva decat red curry paste ? laptele de cocos se pune tocmai pentru a atenua iutimea curry-ului .si mai am o intrebare de 100 de puncte,unde ai gasit bok choi ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Elena :0 s asti ca chiar arat aff bine si ma gandesc ca e si bun
    ma bucur ca ai putut sa t einspiri si de l amine si mabucur ca a putut sa -ti fie de folos
    Te pup si pe curand!

    RăspundețiȘtergere
  3. mmm,minunate!te potrivesti de minune cu radu popovici la preparatiunile astea,vorbesti cu dragoste de ingredientele astea atit de straine mie...trebuie sa incerc si eu cite ceva din exotismele voastre!

    RăspundețiȘtergere
  4. Immm ce bine arata si ce pofta mi-ai facut.
    O zi frumoasa sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  5. Elena , sincer zic , arata atat de demential de bine ce e pe farfuria aia...insa mi se pare ca mi-as prinde urechile cautand ingredientele alea...hehehehehe...Tare as gusta...dar facut de tine! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. ce poate sa nu-ti placa in reteta asta? E foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
  7. Brandusa, mie mi-a placut foarte mult. Si tuturor celor care au ajuns sa guste din ea. Dar, ea nu este una traditionala. Cei doi mentionati de mine au facut retetele "ca la mama lor", cum s-ar zice; eu am adaptat reteta la dieta mea. Am macelarit variantele vietnameza sau thai pentru ca nu prea am avut de ales, dar nici un vietnamenz sau thailandez nu stiu daca ar fi incantat. Pe de alta parte, curry este un preparat foarte versatil, si poate fi facut in multe feluri, asa ca sper sa fiu iertata si sa aiba curajul sa incerce si altii varianta aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Panseluta, nu era iute, sau cel putin nu atat cat imi place mie! Pasta aia este de la Mega Image si este la borcanel mic, aromata, dar nu foarte tare, de aceea suporta si pudra de curry. Eu am fost nevoita sa pun si ceva sos picant sau iute. Laptele ala de cocos ii da un ceva anume, leaga si sosul, deci fara amidon. A fost super! Bok choi am luat de la "Dragonul rosu", de la chinezi, care au si prospaturi din astea. Aveam cam mult si nu rezista multa vreme, asa ca am congelat restul. Proaspat insa este superb, cu gustul vag de varza si aspect de spanac.Nu se compara cu nimic si se preteaza la multe retete, chiar si la legume stir-fry.

    Anca, chiar m-a bucurat reteta ta si imi cer scuze ca nu am respectat intrutotul ce bunatate ai facut tu. Am explicat deja de ce.

    Alison, ce exotisme? De data asta am fost "modesta" la ingrediente exostice - pudra de curry exista si in supermarket, lapte de cocos idem, iar de bok choy te poti lipsi sau poti pune salata chinezeasta, pasta de reed curry este la Mega image... Incearca, o sa ai surpriza sa-ti placa gustul usor picant (depinde de gust), dulceag, cremos, aromat, deci un altfel de pui.

    Ana Maria, hm, ce-as vrea sa fug la Timisoara sa ne distram prin bucatarie si sa ne harjonim cu Luana si Alex. Nu stiu ce ar spune sotul tau cand ar vedea nebuniile, dar sper ca ne-ar ierta si s-ar intreba cine-i zapacita asta de la Bucuresti cu ideile ei asiatice! hi, hi. Toata nebunia este pregatirea, restul dureaza 10 minute.

    Maine o sa lipsesc, dar vineri o sa supervizez toate inscrierile la concurs. Suntem pe ultima suta de metri asa ca va astept!

    RăspundețiȘtergere
  9. N-ar fi o idee rea...ca e deschis catre nou si nu da inapoi de la inovatiile mele culinare...cu mici exceptii , evident... LD. Inrest e om de lume , ii place distractie , ii plac musafirii...e om de viata si foarte prietenos...Dupa ce l-am prezentat prietenelor mele , ma intrebau despre el mereu... hehehehehe...

    RăspundețiȘtergere
  10. ai inventat o reteta minunata.incerc sa imi imaginez gustul dar e cam greu asa ca in curand voi ajunge in Pakistan si voi testa reteta care arata atat de bine.combinatia de lapte de cocos si condimente este de obicei un succes la mine acasa.pupici

    RăspundețiȘtergere
  11. Florile din luna mai sa iti aduca multa iubire in suflet,sanatate,admiratia celor dragi si multe dorinte implinite!!!Si fie ca, Sfinta Elena ,al carei nume il porti,sa vegheze si sa te ajute, si EA,in toate clipele vietii tale si a celor dragi tie!!!La Multi Ani !!!La Multi Bani!!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. La multi ani cu sanatate! http://jurnalulanei.blogspot.com/2010/05/sf-constantin-si-elena.html

    RăspundețiȘtergere
  13. la multi ani,elena!sa ai o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  14. La multi ani, draga Elena!
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  15. La multi ani, la multa fericire, la multa iubire, la mult noroc si la multe dorinte implinite,

    La Multi Ani Elena!

    RăspundețiȘtergere
  16. Dragele mele prietene din mediul virtual, va multumesc pentru toate cuvintele frumoase la adresa mea; a fost o surpriza foarte placuta in momentul in care am descoperit mesajele voastre, de dimineata devreme. Sa aveti parte numai de bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  17. Surac, mersi mult. Am poftit la o felie de tort de la tine!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails