joi, 6 mai 2010

Salata de ridiche daikon si macris

Aceasta salata a fost o surpriza placuta. M-am mai plans eu prin comentariile la blogurile voastre ca in gradina mea de condimente si plante aromatice am avut in acest an si rateuri. Unul din ele este cel cu macrisul. Nu stiu ce s-a intamplat, dar din cate am semanat numai o tufa a iesit! A asteptat jardiniera cu salata in zadar sa mai iasa ceva. Asa ca dupa ce a crescut, am hotarat sa folosesc totul la o salata. Aceasta s-a nimerit sa fie o combinatie gustoasa si aromata. Va zic eu de ce!
Aceasta reteta este pentru oricare din primele trei zile de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie:
1 ridiche daikon (alba, lunga, zemoasa si dulce!)
1 mana de frunze de macris
sare
2 linguri zeama de lamaie proaspata
1 lingura baghar ca aici
10 mieji de nuca tocati grosier 
4-5 varfuri tija de ceapa (cea care face seminte in varf, pentru ca atunci cand sunt tinere sunt foarte gustoase!)


Ridichea se spala, se curata si se taie feliute foarte subtiri, ca niste fulgi, cu dispozitivul de curatat legume.










Macrisul se spala, se taie coditele si se rup bucati frunzele.










Se taie cubulete mici tijele de ceapa









Se pun fulgii de ridiche, macrisul, ceapa si nuca intr-un vas. Se condimenteaza cu sare si zeama de lamaie.










Se amesteca si se potriveste gustul. Cand se aseaza pe farfurie, se toarna o lingurita de baghar peste salata. 










Este aromata de la baghar si este dulce-acrisoara. Numa' buna la o friptura la gratar - fie ea de pui sau sau alta "leguma".











Deci, savurati! Si nu uitati indemnul: fiti curiosi, o combinatie noua va schimba o mancare banala!

10 comentarii:

  1. Cred ca e super gustoasa aceasta salata populara, asa cum ii spunem noi pe aici. o seara senina si plina de pace sa ai draga tizo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Te dadusem disparuta , doamna draga !
    Merge la fix salatata asta ,cred eu , cu ciulamaua facuta de mine asta seara... :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Brandusa, am gasit niste ridichi daikon foarte dulci si zemoase. A fost chiar surprinzator de buna!

    Tiza mea draga, multumesc de urari, chiar am nevoie de un gand bun!

    Alison, mersi frumos. Venind de la tine, care esti o specialista, chiar ma simt mandra. Sper sa nu mi-o iau in cap!

    Ana Maria, n-am disparut, dar am avut o lucrare de master de tehnoredactat, contra cronometru, si a fost infernal. Sa incerci salata, chiar si cu ulei de masline si ceva piper cred ca este foarte buna. Eu sunt cu aromele mai exostice si de asta am pus baghar. macrisul are calitatea de nu se cofleceste de la acid si este proaspat si placut.

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar nu stiam ca se mananca si betele de la ceapa! Arata foarte bine salata!
    Pe curand.

    RăspundețiȘtergere
  5. Daniela, da, dar numai cele tinere si numai varfurile. Sunt foarte bune si crocante.

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut!
    felicitari pentru blog :)
    Acum trei saptamani am lansat si eu unul de acest gen si vreau sa construiesc un blogroll de bloguri culinare. Vrei sa facem link exchange?
    Daca da, ma gasesti la http://hapleablog.wordpress.com

    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  7. Da,am luat şi eu reteta aceasta,
    Merci Elena,

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails