miercuri, 12 mai 2010

Biscuiti cu nuci


Maine este sarbatoare mare, Inaltarea, si ca sa ma iertati ca am cam tras chiulul pe blog, va prezint o reteta de dulce. Ma gandeam ca macar asa, virtual, sa va mituiesc sa ma iertati. Am lipsit cateva zile, lasand  anuntul cu acest concurs sa-si faca treaba si sa va tenteze sa participati. Am avut oarece probleme de rezolvat si nu am mai intrat  sa vad ce mai faceti. Dar ma revansez, tentandu-va sa incercati acest dulce, de care am aflat intr-o emisiune de pe Euforia TV.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Va trebuie:
250 g faina alba (dar vreau sa-i incerc si cu integrala!)
10 g praf de copt
200 g zahar pudra
1 praf de sare
100 g migdale macinate fin
1 ou
125 g unt
1 lingurita mirodenii (nucsoara, cuisoare, scortisoara, anason stelat uscate si macinate, cardamom in proportii egale)
100 g miez de nuca


Mai intai miezul de nuca se zdrobeste intr-o piua cu mirodeniile, cate putin. 








Nu trebuie facute pulbere, pentru ca daca mai raman bucatele biscuitii ies si mai buni. 










 Se pun intr-un vas faina, sarea, praful de copt, zaharul pudra si migdalele.











Se amesteca bine si se adauga untul rece, ras pe o razatoare mica, sa poata fi incorporat fara a atinge cu mana, ci doar cu furculita.









Dupa amestecare, se adauga oul si nucile. Toata compozitia se prepara cu ajutorul unei linguri sau a unei furculite. Daca alauatul se incalzeste, nu va mai fi la fel de sfaramicios si de gustos.










Nu va speriati daca ramane sfaramicios si-l adunati greu! Asa trebuie sa fie. Il adunati pe o folie, formand un sul de grosimea a 5 cm. Se ruleaza pe folie strans si se lasa in frigider, pe o tava, cel putin 30 de minute sau chiar o ora.









Dupa circa o ora scoateti de la rece aluatul, il desfaceti din folie si-l taiati, cu un cutit bine ascutit, felii groase de 1 cm. Se pun feliile cu atentie pe hartie de copt intr-o tava si se dau la cuptor preincalzit, la temperaturi de aproximativ 220-240 grade Celsius, 20-25 de minute. 









Ei raman aurii cand sunt copti. Se scot pe un gratar sa se raceasca.












Sunt foarte buni si dupa cateva zile, sunt sfaramiciosi, cu o aroma deosebita si excelenti la o cana cu lapte.











Nu va pot spune decat ca merita sa-i faceti, mai ales daca va place miezul de nuca.



 

14 comentarii:

  1. chiar asa,excelnti si nu greu de facut!o zi buna,elena!

    RăspundețiȘtergere
  2. ai voie fulgi de ovaz? Daca da, incearca si cu ei. Devin foarte crocanti. Pupi.

    RăspundețiȘtergere
  3. O cred ca sint tare gustosi!
    Da,da ai lipsit!
    Sarbatoare cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce n-as da pentru un biscuite din ala.. :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Alison, asa e! Nu sunt greu de facut si sunt deosebiti la gust.

    Zazuza, multumesc. Daca iti plac biscuitii sfaramamiciosi, sunt excelenti. Eu nu ma dadeam in vant dupa asa ceva si am ezitat sa-i fac, dar sunt excelenti langa o cana cu lapte sau la un ceai.
    Brandusa, singura problema este ca nu ne plac biscuitii crocanti... Si, mai ales, toate experientele de pana acum cu fulgi au fost un esec total. Am facut ceva care trebuia sa fie un fel de batoane energizante, am stricat ingrediente dupa care mi-a parut foarte rau si a iesit ceva oribil ca aspect. Dar, poate-mi fac putin curaj sa incerc ce ai propus.

    Mariana, am muncit mult in aceste zile si meritam ceva dulce. Nu?

    Olgutza, nu mai pofti, ia de pe tava! Cine sa ma ajute sa nu exagerez cu dulcele daca nu prietenele?

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce-mi plac biscutii! Sunt super langa o cafea dimineata!
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Parca, parca....as fura si eu vreo doi, trebuie sa fie deliciosi

    RăspundețiȘtergere
  8. The church near my house is dedicated to the Ascension and there is a huge panigyri (fair) going on. The cookies sound delicious.

    RăspundețiȘtergere
  9. Obligatoriu sant buni, cu migdale nuci atatea miridenii, mmm ce aroma o-r avea ?
    Arata foarte bine.
    Te pup si pe curand.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pfuai cat de bine arata...Intrebare: ii dezvelesti de folie cand ii bagi la cuptor , da? Intreb serios...fara nici o caterinca...Pfuai ce bine arata!
    Te pup Elena si week end placut sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  11. Flory M, multam frumos de apreciere, dar ce-ai zice de un schimb? Eu iti dau niste biscuitei aromati la contra-oferta cu o felie de cake cu lamaie.

    Yafa, iertare ca n-am fost pe aici sa te invit, dar trebuie sa te servesti, chiar daca gazda e haimana. Incearca-i pentru ca merita!

    Ivy, they are crumbly flavored and very good in a cup of tea or coffee.

    Daniela, din amestecul acela pun putin, nu mai mult de o lingurita, atunci cand pisez nuca. Sunt foarte buni cu lapte, ca ti se umple gura de arome, fara sa fie prea mult.

    Ana Maria, ce toanta sunt! Sigur ca se desface folia si se taie feliile cu grija, sa nu se farame. Ma gandesc cei care au tradus cu google ce-au inteles!!!!! Corectez si scuze de asa uitare!

    Un weekend placut tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga doamna Elena.La mine pe blog sunt 3 premii tare simpatice......daca va face placere vi le ofer din toata inima!!!!Un sfarsit de saptamana frumos va doresc!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. la noi se gasesc in comert fursecuri cu nuci,sunt preferatele nepotelului meu.o sa incerc poate imi ies acasa,acum mai ramane sa ajung in Pakistan.pupici

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails