luni, 3 mai 2010

Antreu cu branza (terina)


Aceasta reteta este o adaptare la o reteta prezentata de Anna Olson intr-o emisiune tv. Ea a denumit preparatul terina, destul de impropriu dupa modesta mea parere. Dar, toata frumusetea la varianta ei, nu era modalitatea de condimentare ci de aranjare: fasii aproape transparente de sfecla rosie fiarta inveleau creatia. La dieta Rina, combinatia sfecla/branzeturi nu este posibila. Deci, am facut ceva mai putin spectaculos, dar la fel de bun si de savuros.
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Aveti nevoie de:
2 castraveti cornisor
350 cas dulce de vaca
50 g unt moale, la temperatura camerei
sare, piper proaspat macinat
2 linguri de patrunjel verde tocat marunt
2 linguri marar verde tocat marunt
2 linguri ardei gras rosu tocat cubulete foarte mici
2 linguri ardei gras galben tocat cubulete foarte mici

Taiati cu dispozitivul de curata legume fasii subtiri de castravete si le puneti pe o farfurie presarate cu putina sare.
Eu am folosit o bucata de cas de vaca proaspat, pentru ca-mi place.










Deci, frecati branza cu o furculita. Daca preferati branza de capra, si ea se preteaza la aceasta reteta. Adaugati untul moale.









Tocati foarte marunt ardeii grasi si verdeata. Adaugati peste branza transformata in crema, condimentand cu sare si piper proaspat macinat.









Amestecati, ca sa rezulte o astfel de crema.









Folositi niste forme nu foarte inalte. Eu am folosit niste forme noi de tarte, medii ca marime. Le-am acoperit cu folie de film alimentar si am aranjat fasiile de castravete(putin presate in palme de lichidul format) pe marginea formei, astfel:











Am pus compozitia de branza, presata usor sa se formeze un strat uniform. Am acoperit branza cu fasiile rasfrante peste marginea formei si am acoperit cu folia.











Am dat formele la frigider pentru cel putin o ora. Apoi am scos din forme continutul invelit, am desfacut usor folia si am pus pe farfurie. Cum mi-a ramas putina compozitie, am umplut 3 jumatati de rosii cherry cu ea.









Aceasta pasta de branza, in diverse combinatii, nu este o noutate, dar modul de prezentare este. Pacat ca nu va pot arata cu fasiile de sfecla cat de spectacular arata!!







Cum mie imi place ceva mai picant, portia mea a primit pe deasupra ceva fulgi de chilli rasniti proaspat!!







Este un deliciu la gust si o prezentare cu care va puteti impresiona amicii.

13 comentarii:

  1. mie imi place foarte mult branza.o ador!arata foarte bine mancarea ta draga elena.cam cate calorii are o portie?te pupic cu drag

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai, din ce am facut eu, o portie inseamna cam 300 de calorii! Dar, poti alege o branza mai saraca in calorii, degresata, unt cu procentaj mai mic de grasime si atunci scade totul la vreo 200 de calorii. La Rina nu prea tinem cont de numarul de calorii, ci de modul combinarii alimentelor. Sigur ca cele care sunt adevarate bombe calorice conteaza, dar daca le combini cum trebuie nu te ingrasi, ba chiar slabesti. Dieta, ne-dieta, macar 1000 de calorii pe zi trebuie consumate ca sa te mentii sanatos. Am vazut oameni care consumau cel mult 600 si au dat in alte chestii de nediscutat! Si la 1000 pe zi este ca sa slabesti! Eu ma straduiesc sa nu cresc peste 1200, cand ar trebui sa consum 1700 la inaltimea, greutatea actuala, varsta si miscarea pe care le fac.

    RăspundețiȘtergere
  3. Che meravigliosa ricetta! Ricca di sapore! Complimenti, baci e buon inizio di settimana

    RăspundețiȘtergere
  4. belle présentation ça a l'air délicieux j'aime bien
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata foarte bine. Eu parca as folosi o branza putin mai sarata. Si cred ca e mai buna cu castraveti (ca a ta)decat cu sfecla.

    RăspundețiȘtergere
  6. terina din cate stiu eu desemneaza printre altele si modul asta de impachetare(felii de ceva ce imbraca forma) toate terinele pe care le stiu au ceva ce le imbraca asa. oricum terina neterina arate tare bine si sta bine si din punct de vedere caloric, deci o minune de preparat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pe mine m-ai impresionat , sincer! Imi ploua in gura si numai mirosul combinat de branza cu piper imi lasa gura apa...Bun!

    RăspundețiȘtergere
  8. Doamnelor, buna rau a fost si va multumesc pentru aprecieri! Terina presupune de obicei carne sau mix de legume ca umplutura, de aceea am zis ca este impropriu sa acoperi o pasta de branza si sa-i zici terina. Dar metoda este intr-adevar specifica. Nu dati cu pietre, cea cu sfecla era spectaculoasa, dar daca este lasata la rece, zeama de la sfecla(oricat de scursa ar fi ea!) coloreaza branza... Puteti incerca pentru spectaculozitate, dar mie mi-a placut mai mult ideea cu castravetii.
    Sa aveti pofta!

    Fimere, merci beacoup!
    Lady, grazie per le gentili parole che la preparazione e la visita. Una settimana bellissima!

    RăspundețiȘtergere
  9. Elena m-ai dat gata cu minunea asta, chiar foarte fain arata si gustul trebuie sa fie minunat, nu mai spunem ca nici nu face sa avem constiinta incarcata...Te pupic

    RăspundețiȘtergere
  10. ce idee! cred ca e foarte savuroasa!

    RăspundețiȘtergere
  11. Heya i am for the first time here. I found this board
    and I find It really useful & it helped me out much. I hope to give something
    back and help others like you helped me.

    my website ... diets that work for women

    RăspundețiȘtergere
  12. When someone writes an paragraph he/she keeps
    the plan of a user in his/her brain that how a user
    can be aware of it. Thus that's why this paragraph is outstdanding.
    Thanks!

    My site ... search engine optimization

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails