luni, 19 aprilie 2010

Salata cu verzisoare de Bruxelles

Aceste verzisoare la noi nu sunt atat de populare pe cat merita. Ele sunt in combinatiile de legume congelate pentru supa minestrone si in alte cateva combinatii, tot de legume congelate. Am vazut o reteta foarte interesanta la Cristina pe blog, pe care o voi testa cat de curand. Acum am fost foarte tentata de aceasta reteta si am pus-o in practica. 
Aceasta reteta este pentru oricare din primele trei zile de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Aveti nevoie de:
300 g verzisoare de Bruxelles
10 mieji de nuca (ce buni ar fi niste mieji de nuca de pecan!)
2 linguri zeama de lamaie
sare, piper proaspat macinat
1/2 ceapa rosie
500 ml supa de legume
pentru baghar:
5-6 boabe de piper
1/4 lingurita boabe de coriandru
1/4 lingurita boabe de mustar
10 boabe de schinduf
2 linguri ulei

Verzisoarele mele erau congelate, dar cele mai bune sunt cele proaspete. In acest caz timpul de fierbere este mai mare. Deci, in supa de legume fierbinte puneti verzisoarele taiate jumatati, sferturi sau in opt bucati. Adaugati sare si piper proaspat macinat si fierbeti la foc mic circa 5 minute. 









Le lasati la scurs intr-o sita.










Separat, puneti miejii de nuca in tigaie pe foc mic, fara adaos de grasime si prajiti-i usor.











Tocati miejii felii grosiere, scuturand din cojitele uscate. Tocati ceapa feliute subtiri si amestecati-o cu putina sare, apoi puneti-o intr-un vas incapator.









Cat se mai racesc putin verzisoarele, preparati bagharul. Intr-o tigaie groasa, incinsa puneti uleiul, inclinand in toate directiile ca sa se incalzeasca uleiul si se adauga condimentele. Se lasa la foc mediu atata cat se incinge uleiul bine si semintele incep sa pocneasca si sa dea aroma uleiului. 










Adaugati deasupra cepei verzisoarele fierte calde, nuca tocata, zeama de lamaie si bagharul fierbinte.










Acoperiti cu o farfurie si scuturati usor amestecul. Puneti pe un platou de servit si gata!










Este foarte buna si surprinzator de aromata! Langa o friptura la gratar, sau langa cartofi copti sau langa ce va mai place este si o garnitura deosebita. 








Eu am mancat-o ca atare cu niste piept de pui tras la tigaie (din care am pus la shaorma pentru fiu-miu!). A fost un pranz superb!




 

9 comentarii:

  1. draga elena,iar te asteapta un premiu la mine pe blog.daca vrei il iei,daca nu , nu.
    mai vreau sa te intreb,unde gasesti tu schinduf ? e grozav pentru sarmale !

    RăspundețiȘtergere
  2. Pansy, la magazinele naturiste am gasit schinduf. Am unul in cartier, chiar maricel, cu sectiuni separate de condimente, produse de tratamente naturiste si produse bio.

    RăspundețiȘtergere
  3. Varza de Bruxelles nu e chiar printre preferatele mele insa reteta dvs pare delicioasa,am sa o incerc cu proxima ocazie cand voi cumpara varzuci din astea. O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bonne idée, je n'ai jamais fait les choux de Bruxelles en salade.
    je note.
    A bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  5. eu ador verzisoarele astea si le gatesc in mai multe combinatii!salata ta e minunata,o saptamina buna si tie!

    RăspundețiȘtergere
  6. I haven't cooked Brussels sprouts for ages. I have to put them in the menu again. This recipe sure makes them very delicious.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ana, Varza asta de Bruxelles este o descoperire relativ noua si pentru mine, dar este surprinzator de buna. Am folosit-o si intr-o tocana, vreau sa fac si piureul Cristinei. Sunt surprinsa cat este de buna proaspata.

    Nadjibella, l 'essayer cette salade. Il est simple, mais étonnamment savoureux.

    Federica, Federica, e abbiamo detto così. Grazie.

    Alison, ma bucur ca te inspira. Mi-a placut foarte mult, este un mod deosebit de ale prepara.

    RăspundețiȘtergere
  8. Elena, o singura data am mancat varzisoare din astea, dar cred ca erau gatite la aburi sau oparite si nu m-a dat pe spate gustul lor, dar o sa le mai dau o sansa, gatite altfel.. m-ai convins :D:P
    Foarte bine arata salata.. Felicitari!!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails