luni, 12 aprilie 2010

Paste integrale cu leurda

Ei, la inceput de saptamana, dupa ce v-am "onorat"cu absenta, vin sa va reamintesc despre pastele integrale. Ce nu v-am spus atunci este ca am facut cam multe si nu le-am preparat pe toate. Le-am uscat si le-am pastrat in camara, iar astazi le-am preparat. Cu leurda, cat se mai gaseste. A iesit ceva foarte bun si m-am gandit sa va impartasesc aceasta reteta.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati (pranz) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Va trebuie:
150 g paste integrale uscate, preparat in casa
1 legatura frumoasa de leurda
4 linguri de sfecla rosie fiarta taiata cubulete mici
sare, piper proaspat macinat
2 linguri ulei de masline extravirgin


Ei, sa vedeti filosofie acum! Am pus apa sarata la fiert si cand clocotea, am pus taieteii la fiert. Circa 10 minute, dar gustati, pentru ca trebuie sa fie al dente. Ce-mi place cum suna! Adica sa fie crocantele, nu cleioasa, terci.











Leurda o tocati fideluta.







Separat, intr-un vas incapator, puneti 3/4 din frunzele de leurda tocate, 3 din cele 4 linguri de cubuletele de sfecla (fiarta in prealabil necuratata si "operata" dupa fierbere cu manusi pe maini ).











Se lasa pastele sa stea 3-4 minute in lichid si dupa aceea se scurg. Asa fierbinti se pun peste legumele din castron.











Se adauga piper proaspat macinat dupa gustul fiecaruia, sare si uleiul de masline, amestecand bine.
Se aranjeaza pe vasul de servit, ornand cu restul de leurda tocata si cubulete de sfecla.










Este un preparat usor, aromat si placut la gust. Este ca nu e greu de facut? Deci, ce va opreste sa incercati? Leurda este o planta care curand nu se va mai gasi, pentru ca din momentul in care infloreste nu mai este gustoasa. Profitati!

13 comentarii:

  1. super Elena.tot sa faci dieta cu asa salate delicioase.felicitari

    RăspundețiȘtergere
  2. mergeeeeeeeeee! si salata e un deliciu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Are un aspect fabulos! O ideie foarte buna ci sfecla rosie.
    O saptamana buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am facut reteta asta, asa in viteza, dar mi-a placut foarte mult gustul discret, usturoiat, de la leurda. Mai am in proiect o supa-crema de legume cu leurda, adaptata dupa o reteta postata de Radu Popovici.
    Asta am si vrut sa dovedesc, Sarah, dieta sau post nu inseamna obligatoriu mancare fara gust sau neapetisanta.
    Va multumesc de aprecieri. Cea mai mare bucurie ar fi sa incercati, chiar daca o faceti cu paste de cumparat. Mie imi plac mai mult astea, preparate de mine, dar nu e obligatoriu sa fie din acestea.

    RăspundețiȘtergere
  5. cred ca e foarte gustoasa salata ta !

    RăspundețiȘtergere
  6. Elena draga tare bine arata ... in legatura cu pastele integrale ... si bunica mea are aparat de facut paste ... as vrea sa te intreb ca se poate usca la fel ca si orice paste sau le fierbi imediat ... ca nu stiu ce sa zic si eu as incerca ... dar as face mai mult si as pune la uscat ... se poate pastra? ce zici? tu ai incercat? astept raspuns si te pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Ciao carissima, la tua ricetta è molto invitante e gustosa! Grazie della visita, un bacio

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu e greu de facut...numai ca habar n-am folosit leurda niciodata la nimic...si cine stie ce carcalac imi iese? :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Tunde, mie imi plac mult si proaspte si uscate. Prima data le-am lasat 30 de minute la zvantat si le-am preparat. Ce mi-a ramas le-am uscat bine si le-am tinut intr-o cutie de la paste Barilla epuizate. Uscate, trebuie fierte ceva mai mult decat cele din comert si testate cand sunt fierte asa cum iti plac.

    Lady Boheme, grazie!

    Ana-Maria, leurda are un gust fresh, usturoiat, i se mai zice si "usturoi salbatic"... Este insa discreta si este buna si in salate. Nu este nimic ce se poate strica. Atunci cand o cumperi, asigura-te ca are aroma de usturoi, ca nu sunt cumva frunze de lacramioare de padure (floricica aceea delicata si foarte parfumata care uneori se mai cheama - gresit - margaritar). Acele frunze nu sunt bune de consum, dar asta este singura grija.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pansy, este foarte gustoasa. Incearca si cred sincer c-o sa-ti placa. Mai ales ca nu are disconfortul usturoiul proaspat, pentru cine are probleme de genul asta.

    RăspundețiȘtergere
  11. te invit sa iti ei umbrela si sa vii sa culegi o ploaie de premii.pupici

    RăspundețiȘtergere
  12. Si eu va invit cu drag dupa premii!!!!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails