miercuri, 14 aprilie 2010

Pachetele de primavara - o reteta adaptata dupa nevoi

Nu mai este un secret pentru cei care treceti pe aici ca-mi place gastronomia asiatica. Chiar daca nu mai sunt efectiv la dieta, nu pot sa mananc orice si oricum, altfel toate kilele se intorc. Acum este asa-zisa perioada de mentinere, in care pot manca pranzul diferit de cina ca tip de alimente. Combinatiile de la dieta se mentin, doar ca nu se respecta toata ziua, la ambele mese. Micul dejun ramane neschimbat - fructe si legume crude, cafea fara zahar (nu sunt adepta indulcitorilor, dar inca nu l-am testat pe cel natural de stevie!) sau ceai neindulcit. Deci, desi sunt tentata, incerc sa rezist combinatiilor care nu sunt permise si , fie adaptez retetele la dieta, fie le fac doar pe cele care corespund. Asa este si cu aceasta reteta. Rezultatul a fost multumitor! De ce? Pentru ca nu am avut foi de orez, dar ajung eu la magazinele din Dragonul Rosu si ma aprovizionez. Si atunci sa te tii! 
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati(pranz) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie:
1/2 pachet foi de placinta filo, de preferat Bella
3 linguri ulei
2 linguri sos de soia dark
1 dovlecel
2-3 morcovi tineri
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras portocaliu sau galben
1/2 ardei iute rosu
1 catel de usturoi
2 cm rizom proaspat de ghimbir
putin marar tocat
250 g varza proaspata


Usturoiul se da pe razatoarea fina de parmezan, la fel si ghimbirul. Iar ardeiul iute se toaca rondele subtiri.







Varza se toaca rondele subtiri.









Dovlecelul, morcovul se taie betisoare subtiri.










Telina apio se taie fasii subtiri ca si celelalte legume











Se taie ardeii julien.










Se incinge o tigaie tip wok, se adauga 2 linguri ulei, plimbandu-l sa racoreasca tigaia, si se potriveste focul mediu. Se adauga usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute si se amesteca 30 de secunde, sa-si lase aroma.









Se adauga varza, telina si morcovii. si se amesteca, fie cu o paleta, fie prin rasturnare, ca legumele sa se prepare cam 2-3 minute.









Se adauga ardeii  si dovlecelul, rasturnand de 2-3 ori continutul.










Se adauga sosul de soia si se mai lasa 30 de secunde.









Se adauga mararul si se lasa deoparte sa se racoreasca toata compozitia.









Se desfac foile de placinta, decongelate, se ia cate o foaie, iar restul se acopera cu prosop umed. Foaia se taie in doua bucati pe lungime. Se pune cate o lingura de compozitie pe fiecare bucata, se pliaza capetele si se ruleaza, strans formand rulouri.










Se adauga rulourile intr-o tava cu hartie de copt, se ung cu restul de ulei si se dau la cuptor incins la foc mediu circa 20 de minute.











Se scot atunci cand sunt putin rumene. Se lasa sa se racoreasca, pentru ca sunt bune calde.










Mie imi plac si asa, dar se pot consuma cu sos folosit la frigarui yakitori, sos pe care eu l-am numit impropriu la fel ca pe acestea.









Sunt foarte bune la gust, sunt coapte, nu prajite, dar nu-s ca cele din foi de orez. 
Concluzia? Trebuie neaparat sa ma aprovizionez!




13 comentarii:

  1. excelente ,elena,atit de aromate si pline de culoare!dar la steamer oare ar iesi tot bune?ca eu asa le-as incerca?

    RăspundețiȘtergere
  2. bune si asa, fara foi de orez. Am o intrebare: a dat rezultate dieta asta? Ma intereseaza si pe mine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata minunat! Si ca tot citisem eu pe-aici de dieta Rina, m-ar tenta sa o incerc si eu, doar ca nu am suficiente informatii, desi am aflat cateva dintr-o postare mai veche. Ma fascineaza ce rezulate are. Doar putina vointa si totul e posibil :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Va asteapta un premiu la mine la blog.
    O saptamana buna

    RăspundețiȘtergere
  5. eu nu am facut pachetele de primavara decat cu foi de orez si imi pare bine ca m-ai indrumat sa le fac la cuptor.si snitele si chiftele am facut la cuptor,asa ca nu vad de ce nu ar merge pachetelele.ca sa nu mai spun ca nu mai gasesc foi de orez.

    RăspundețiȘtergere
  6. Alison, nu stiu daca la steamer merg foile astea. Alea de orez sunt insa excelente la steamer!

    Brandusa, bune rau au fost, dar parca mai bune sun in foile alea. Dieta are rezultate excelente daca ai vointa pe termen lung. Este permisiva, totul este sa respecti principiile de combinare a alimentelor si cateva reguli. La mine, la "diete" ;i "jurnal de dieta" sunt mai multe informatii.

    Betty, are efecte pe termen lung si este destul de permisiva. Doar rabdare sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  7. Panseluta, Eu o sa merg in Europa, la Dragonul Rosu. de acolo ma aproviuzionez cu unele produse din acestea. Eu nu le prajesc niciodata ca nu-mi plac asa. Dar la cuptor sau la steamer am mancat. Nu mai spun ca am mancat unele cu foi subtiri de orez, pastrate proaspete in pachete vidate, care nu se fierb, nu se prajesc, nu se coc. Se fac pachetelele si se taie sau se consuma ca atare. Sunt dementiale. Am mancat o singura data si... su fost cele mai bune.

    Bianca, iti multumesc frumos ca te-ai gandit la mine si mi-ai oferit un premiu. Iti multumesc si pentru vizita. Sper sa nu te superi pe mine, dar le-am primit de curand acele premii si exista un post proaspat cu ele, asa ca nu-l voi mai afisa, dar il primesc si ma bucur pentru el.

    RăspundețiȘtergere
  8. foarte faine.am testat originlul in Thailand ,doar ca sunt in foi de orez asa cum ai spus si sunt prajite in baie de ulei...periculoase la silueta nu gluma.dar la gust sunt delicioase.pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Ha ha ... oare e telepatia? si eu ma gandeam sa fac niste pachetele de primavara cum ii zic eu ... totul e ca eu le fac in foi de orez ... asa cum zicea si Sarah ... insa nu prajite ci puse in cuptor sau la steamer ... chiar ieri ma gandeam ca trebuie sa merg la Real sa cumpar foi de orez, insa acum m-ai zapacit cu foile tale ... unde le cumperi? asa se numesc cum ai scris mai sus? sau scrie ceva pe pachet ? sunt curioasa doara stii ...
    fff bine arata pachetelele ... felicitari
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Tunde, eu nu am gasit in real foi de orez! Trebuie sa ma duc la chinezi! Asa scrie pe pachetul de foi de placinta - Bella - si ambalajul e cu albastru. Sunt bulgaresti. Dar sunt bune si Linco. Te pup si eu!

    Sarah, stiu, tu ai acolo multe lucruri la care noi doar visam, in ce priveste condimentele, plantele aromatice si alte ingrediente pentru bucataria asiatica. Te invidiez pentru asta! M-as invita la tine cu obraznicie, daca as putea ajunge acolo, sa te pup pentru fiecare moment povestit din acea zona si pentru ca tii legatura si cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  11. Superbe pachetelele Elena.Si pe mine ma intereseaza foile de orez.Daca gasesti cumva la Real da o veste, ca eu la Dragonul asta Rosu nu cred sa ajung repede.
    O zi cat mai frumoasa iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ai muncit ceva....tare migaloasa placintica asta...dar suna si arata tare bine...simt pana aici mirosul... :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Oh, Ana-Maria, nu e cine stie ce munca! Doar ca foile mele s-u uscat putin, ca mi-a dat vantul prosopul de pe ele si, asta e. De asta am insistat sa stea acoperite, sa fie maleabile. Cu alea de orez, este alta treaba.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails