duminică, 14 martie 2010

Salata de fasole rosie


Aceasta salata este o improvizatie, pentru ca mi-era dor de o salata. Nu de orice fel de salata, ci de o salata cu boabe de fasole mai speciala. Intr-o vreme, cand eram mereu intre intalniri si nu puteam manca in oras, aceasta salata ma salva. Arareori puteam manca un pranza ca lumea si ma opream la un lant renumit de fast-food care are si ceva bun: salatele. Are... nici nu stiu cate variante de salate si o modalitate ingenioasa de a le comercializa: clientul primeste un vas de unica folosinta si isi face singur combinatia dorita. Eu ma opream de obicei in aceasta salata consistenta peste care puneam si ceva felii de sfecla rosie.
Bine, varianta mea este un pic mai aromata si, in loc de sfecla rosie, am preferat s-o ornez cu ceva rosii cherry.
Sa va arat despre ce este vorba, poate va tentez sa incercati.
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Va trebuie:
250 g fasole uscata rosie
1 foaie de dafin 
1/2 lingurita boabe de piper
sare
1 lingurita boabe de mustar
1 lingurita boabe de coriandru
2 linguri ulei
sare, piper macinat proaspat
1 legatura de patrunjel verde
4 rosii cherry
fulgi de chilli rasniti, dupa gust
2 linguri zeama de lamaie
1 ceapa galbena
1 lingurita zahar brun

Fierbeti fasolea spalata in 2 apre, pe care le aruncati. Puneti din nou la fiert in apa cu sare, dafinul si boabele de piper. Cand e fiarta, dar sa ramana boabele intregi, sa nu se sfarme, clatiti si scurgeti boabele.










Intr-o tigaie infierbantata puneti uleiul, puneti semintele de coriandru si de mustar, la foc mediu si amestecati doar pana incep semintele sa topaie. Dati deoparte si scoateti o parte din ulei si semintele.










In uleiul ramas, fierbinte, puneti ceapa taiata rondele si zaharul, ca sa se caramelizeze putin.









Nu foarte mult, aveti grija la asta!










Puneti in vas, peste boabe, patrunjelul tocat, ceapa, sare, piper si zeama de lamaie. 










Trebuie sa fiti generosi cu verdeata, asta-i spilul la varianta asta de salata!
In salatiera, peste amestecul de verdeata cu boabe de fasole, puneti fulgii de chilli, dupa gust, rosiile cherry taiate in jumatati si cealalta lingura de ulei cu boabele prajite.








Este exceptionala, daca o mai lasati vreo 5 minute sa astepte.
Dupa aceea, sa aveti pofta la ea!









E de post, este usor de facut, coloristica ei este imbietoare... nu ramana decat s-o incercati!




17 comentarii:

  1. Mmm, coriandru, mustar, chilli...Pare foarte aromata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Elena, dar daca folosesc fasole rosie din conserva, deja fiarta? Nu-i tot aia? Te intreb pentru ca mai am prin camara o coserva si ma tenteaza salata ta.Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Laura, este aromata, iar verdeata ii da un aer proaspat acestei salate de iarna. Este minunata in zilele astea de post.O dupa-amiaza placuta!

    Brandusa, poti folosi si din conserva, dar sa o clatesti cu apa rece putin. Nu pune zeama in care au stat boabele la conservat. Eu n-am incredere in lichidul ala. In rest, astept sa vad daca ti-a placut. O duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. ce interesante arome in salata ,ta ,elena,cred si eu ca-i buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. yummy .sunt sigura ca-i delicioasa.ma gandesc ca se pot adauga si alte ingrediente.pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Mmmm,ce bun,

    Eu fac ceva asemanator.
    Mi-ai facut pofta !

    RăspundețiȘtergere
  7. Iamiii...am mancat ceva asemanator o data..tare gustos!

    RăspundețiȘtergere
  8. Fac si eu ceva asemanator.
    O fac saptamana viitoare ca mi-ai facut pofta .

    RăspundețiȘtergere
  9. Este aceaşi cu salata de fasole turceasca numai ca dumneavoastra folositi pe cea roşie dar iese foarte gustoasa si cu alba.Putin gustul diferit.Am sa ıncerc,
    Noapte Buna,

    RăspundețiȘtergere
  10. Alison, aromata si satioasa! Mai am cate ceva in proiect... dar mai am nevoie de cate ceva si curaj sa ajung la capatul orasului.

    Sarah, poti sa adaugi ce-ti place mai mult sau sa te inspiri doar si sa pui din ce gasesti pe la tine. Tu ai la dispozitie o paleta mai larga de ingrediente aromate pe care sa le folosesti.

    Lia, poate varianta pe care o faci este mai interesanta. Pofta buna!

    Ana-Maria, ce bine ca te-ai intors din peregrinarile constantene!

    RăspundețiȘtergere
  11. EdebiMevzulaR, s-ar putea sa fie de influenta turceasca. Lantul de fast-food care m-a inspirat cred ca apartine unor investitori de origine turca. Dar, salata aceea nu avea condimentele folosite de mine. Te rog sa incerci aceasta varianta. Iti multumesc ca ai trecut pe aici si sa ai o saptamana minunata, cu multe reusite.

    RăspundețiȘtergere
  12. Grazie della visita e del commento. Un bacio e a presto

    RăspundețiȘtergere
  13. IMI PLACE SALATA ASTA!..nu pun atatea arome dar o fac asemanator...:)
    Chiar o sa pun la muiat boabele pe maine sa fac ceva asemanator...mi-ai dat o idee!

    RăspundețiȘtergere
  14. épicée comme j'en raffole une belle combinaison, c'est parfait
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  15. Tasha, merita sa incerci varianta asta, mai aromata. La mine a avut succes la toata lumea, adepti sau nu ai condimentelor.

    Fimere, merci beaucoup. Bonne soiree a toi!

    RăspundețiȘtergere
  16. Draga Elena Toma,aceasta salata este DELICIOASA si tare iubita de toata familia noastra.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  17. Julia, multumesc si ma bucur ca este iubita si de altii salata aceasta. Un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails