miercuri, 24 martie 2010

Premii frumoase reloaded!



 De ce reloaded? Pai, va 'esplichez' imediat: pentru ca engleza patrunde insidios in limbajul nostru curent. De ce am facut acest update? Pentru ca aceste doua premii frumoase, al caror sensuri - mai profunde sau mai superficiale, dupa implicarea fiecaruia - au avut ecou puternic in sufletul meu. Le-am primit de la o persoana speciala, "imbratisarea" sau "umarul protector" a fost creat de o doamna pe care o apreciez foarte mult si nu am observat la timp ca ea este autorul si pentru ca mi-a fost reoferit de o alta persoana foarte speciala pentru experienta mea virtuala. Nu vi se pare ca am trei motive importante pentru care sa updatez postul privind premiile? Eu cred ca da.
Premiile mi-au fost oferite de Yvonne, dar deja stiti acest lucru. Si v-am mai spus cat de mult apreciez oamenii care, fara sa ma cunoasca, mi-au daruit amabilitatea, atentia, cuvantul, aprecierea, experienta lor.


Premiul 

a fost creat de Mariana, o doamna cu un blog special si de la care am mai imprumutat un alt obicei minunat: Friday Flowers (initiativa dupa o idee minunata de promovare a conceptului avuta de Ana). In fiecare vineri insotesc urarile mele pentru weekendul celor care ma viziteaza cu o floare. Mi se pare un gest admirabil. Sa insotesti cuvantul cu floarea si sa daruiesti "coletul" acesta tuturor care vin in "casa" ta virtuala.

Premiile, amandoua, mi-au fost reoferite de Furnicuta Boscodina, o gospodina desavarsita, o boscodina harnicuta ca o furnicuta si o doamna cu un caracter deosebit. Isi exemplifica retetele cu imagini deosebite si cu texte inspirate si intotdeauna are cuvinte frumoase si incurajatoare pentru cei care sunt la inceputul experientei lor virtuale.
Probabil ca multi considera ca sunt mult prea naiva pentru ca promovez cu asiduitate circulatia acestor premii virtuale. Multi chiar mi-au atras atentia amabil ca nu au nici o valoare. Ii contrazic, chiar cu tarie! Nu au valoarea unui premiu,asa cum ne-am obisnuit sa fie, care recomenseaza o realizare, o creatie, o activitate aparent deosebita. Au o valoarea terapeutica insa foarte mare. Eu nu-i cunosc pe toti cei carora le transmit aceste premii ca oameni reali, ci doar ca personalitati vizibile in mediul virtual. Poate ca nu-si ating scopul dorit de mine la toti, dar sigur macar la cateva persoane ajunge gandul meu bun, prietenia, empatia, sinceritatea, aprecierea, admiratia.
Intr-o lume din ce in ce mai uratita, cuvantul si gandul bun pe care ti-l transmite cineva care nu te cunoaste mi se pare demn de respectat, chiar daca nu-i impartasesti utilitatea sau parerea. 

Este atat de usor sa spui un cuvant urat, cum sa trec, asa, ca si cum nu s-a intamplat nimic, pe langa cineva care-mi spune cu cuvant frumos?

Nu este naivitate, este o intelegere matura a utilitatii de a face bine. 
De aceea, ii multumesc mult Furnicutei pentru ca trece din cand in cand pe la mine, sa vada cum ma simt, ce mai gandesc, ce mai mananc, ce am mai invatat...

8 comentarii:

  1. Elena ma simt onorata,dar nu era musai sa mai...
    Esti deosebita!
    O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Friday Flowers eu l-am adus de pe blogul acesta http://absolutelybeautifulthings.blogspot.com/ pe blogurile romanesti!
    Mariana a preluat la invitatia mea floarea de vineri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mariana, cu placere! Cu sinceritate si placere.

    Ana, scuze daca s-a inteles aiurea, dar am mai citit odata ce am scris si nu cred ca am gresit ceva. Am spus doar ca de la Mariana am imprumutat obiceiul.
    Daca ideea a venit de la tine si a fost imbratisata de Mariana, iar eu am insusit-o si promovat-o, multumesc! Este o idee minunata si te felicit ca ai preluat-o. Daca am produs vreo confuzie, imi cer scuze. Te rog sa-mi ierti formularea, daca ea a lasat sa se creeze aceasta confuzie.
    Felicitari inca o data pentru aceasta idee!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ana, am facut si in post precizarea. O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Elena:Asa este cum spune Ana,
    Eu am preulat de la Ana - Jurnalulanei.blogspot.com!
    Multumes Ana!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc. Sa speram intr-un numar cat mai mare de oameni care iubesc florile!

    RăspundețiȘtergere
  7. félicitation pour les prix tu les mérites bravo
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  8. Fimere, je vous remercie de votre appréciation, est réciproque. Bonne nuit.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails