vineri, 12 martie 2010

Paste integrale cu pesto

Daca am promis, trebuie sa ma tin de cuvant! Am promis sa prestez o reteta de paste integrale, altfel sosul ala pesto se plictiseste singur. Si, am trecut la treaba. E o placere de cand sunt in posesia unui dispozitiv de facut paste. N-am timp de sarade, asa ca haideti sa va arat.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati (pranz) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Am luat:
350 g faina integrala de grau
50 g faina integrala de secara
1 lingura plina de seminte de in prajite uscat si rasnite fin
1 lingurita rasa de sare
1 lingura de ulei de masline
200 ml apa rece
sos pesto, dupa gust
1 lingura de mieji cruzi de floarea soarelui 


Eu am folosit aceasta faina:












Am pus intr-un vas faina de grau, cea de secara si inul macinat, sarea si uleiul de masline.










Am adaugat apa rece cate putin si am framantat bine. Nu exagerati cu apa, atat este suficient, pentru ca aluatul trebuie sa aiba o consistenta densa. O sa faceti 5 minute tractiuni, framantand acest aluat. In final arata asa:












Cat se odihneste ea 10-15 minute, va odihniti si voi. Pai!
Apoi, cu faina, treceti cate putin din aluat prin masina, ca sa faceti foi. Dar nu foarte subtiri, pentru ca este faina integrala si se farama aluatul.










Apoi, mai lasati putin sa stea, vreu 10 minute asa. Apoi le treceti prin masina, sa iasa, dupa gustul fiecaruia, paste latute.












Le intindeti frumusel si delicat pe o suprafata infainata sa se zvante nitel, intorcandu-le cu grija dupa vreo 30 de minute.










Puneti apoi apa la fiert, circa 1,5 litri, adaugand 2 lingurite rase de sare. Fierbeti pastele la foc mediu, circa10-15 minute. Aveti grija sa le testati, pentru ca trebuie sa ramana al dente. Opriti focul, acoperiti vasul si lasati sa stea 5 minute. Apoi scurgeti bine, fara sa clatiti pastele. Amestecati cu 2 linguri de sos pesto, asa cum v-am invatat si impartiti in 2 farfurii. 
Separat, intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei, prajiti usor miejii de floarea-soarelui.








Puneti deasupra pastelor cate o lingurita de sos pesto in plus si miejii prajiti.









Sunt exceptionale la gust, aromele se difuzeaza in paste si nu va trebuie nici o halca de carne alaturi!










Incercati, incercati, incercati! Parafrazandu-l pe Lenin, va spun ca merita!
Stiu, stiu, o sa spuneti ca aceasta culoare nu va binedispune, dar eu va contrazic! Trebuie sa le vedeti in farfurie, ca sa va dati seama ca fac toti banii.

12 comentarii:

  1. chiar arata bine.m-as incumeta sa le fac dar n-am masina de paste.un week-end minunat.pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Elena,

    Asa sa tot tii diete !
    Imi plac mult pastele tale.
    Poate ma apuc sa fac intr-o zi,desi nu am aparat.

    PS.
    Ai undeva o culegere de retete pentru cele 90 de zile ?
    De cat timp ai inceput ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Sarah, se pot face si cu mana. Se intinde foaie si se taie cu cutitul. E adevarat, cu masina este mai comod si ies mai egale, dar... pana acum am facut fara ea.

    Lia, aici la mine gasesti pentru orice zi retete. Cartea o am, am si ceva material in format electronic si-ti pot da pe mail, dar eu nu am facut de acolo decat putine retete. Am respectat principiile si atat. In materialul pe care-l am sunt grupele de alimente si exemplele si in rest mi-am pus neuronul si curiozitatea la treaba. Daca vrei acel material, da un semn pe bucatariaelenei@gmail.com si-ti trimit.

    Un weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Lia, sub eticheta "Jurnal de dieta", sau "Diete" gasesti mai multe informatii. Am reinceput pe 4 ianuarie. Eu am mai tinut aceasta dieta anul trecut.

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata fuarte bine !
    Felicitari!
    De mult vreau si eu sa-mi cumpar masina de paste, dar nu am mai ajun s-o iau!
    I-ti doresc un sfarsit de saptamana placut!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. hmmmm nici eu nu am aparat ... cred ca ai fost bune ...
    da stiu pe cineva care are ...bunicuta mea ...si poate il inprumut ... te pup merci de reteta

    RăspundețiȘtergere
  7. Am vazut eticheta "Dieta "
    Credeam ca ai undeva idexate retete pe zile.
    Oricum multumesc.
    Principiul l-am inteles.
    Si eu am tinut numeroase diete.
    De cele mai multe ori cu bune rezultate.
    Ma pregatesc sufleteste pentru dieta mea de primavara.

    RăspundețiȘtergere
  8. Stimată doamnă apreciez vizita făcută pe blogul meu Tehnologie culinara - Fise tehnologice http://fisetehnologice.blogspot.com/ .Toti stim să facem măncăruri , delicatesuri dar nu stim de : -Verificarea calitătii materiilor prime
    -Tehnica preparării
    -Îndicii de calitate ai preparatului finit
    -Verificarea calitătii preparatului finit
    -Modul de preparate si servire
    -Conditii de calitate
    prin aceste lucruri vin în ajutorul fiecărui bucătar . Cu stimă si respect NIK

    RăspundețiȘtergere
  9. un week-end placut,elena,ai facut niste paste minunate,iar pesto e grozav ca si compozitie,se retine!

    RăspundețiȘtergere
  10. foarte utila masina de paste...cred ca sunt mult mai bune decat cele din comert:)ai niste retete minunate...cu asa mancaruri m-as apuca si eu de dieta:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Grazie per la visita e la valutazione, Federica! Confronta con meraviglie che si fa, ma cerco di adattare tutto, dalla dieta. Una bella Domenica!

    Daniela, multumesc! Da, merita masinuta asta, poti sa faci foi de lasagna cu ea, taietei subitiri sau mai lati, e mai usor decat cu mana si ies totul uniform. O duminica placuta!

    Tunde, iubita mea, sa le incerci. Au fost asa de bune cu acest sos! De-abia astept leurda, sa incerc si alte variante. Dar si cu alt sos merita incercat. Bunica mea facea cu man niste taietei de felul acesta, dar punea ulei de floarea-soarelui (oloi!) din cel gros, de prima presa cum se zice. Sa pui si o lingurita de otet alb (eu nu mai aveam in casa acum!) ca ies si mai bune.

    Lia, dieta asta este un pic altfel, ti-ar prinde bine sa citesti acel material si sa folosesti din el ce crezi ca se adapteaza la dieta ta.

    Nik, mi s-a parut foarte interesant ce faci acolo, doar ca prea profesional pentru pregatirea mea in domeniu. Sunt insa convinsa ca sunt bucatari care vor aprecia mult mai mult decat mine informatiile date. Si eu analizez foarte bine materia prima folosita si evit anumite produse, avand grija pentru o alimentatie cat mai sanatoasa, dar nu dusa la extrem. Nu putem trai intr-un bol de sticla. Mie mi s-a parut deosebit blogul tau si cu multe informatii utile.

    Alison, nu pot sa spun decat ca merita incercat. Vezi ca Nik26 pe Natural - http://nik26-nik26.blogspot.com/2010/03/sos-verde-condimentat.html - a facut o alta varianta a acestui sos. Mi se pare si acela delicios si o sa-l incerc cu prima ocazie.

    Primii pasi in bucatarie, da ies mult mai bune decat cele din comert, pentru ca nu au aditivi. Eu folosesc faina integrala din magazine naturiste si cea de la Sanovita este foarte buna, fara agenti de crestere in ea sau E-uri. Eu citesc foarte atent etichetele la faina pe care o cumpar. Din cea alba folosesc numai naturala, din grau macinat, nu comercializata. Multumesc de apreciere. Daca nu-ti plac pastele fresh, le poti lasa sa se usuce bine de pe o zi pe alta si abia apoi sa le fierbi. Eu am testat multe feluri de paste integrale cumparate, dar putine mi-au placut ca acestea.

    O duminica placuta tuturor!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails