miercuri, 13 ianuarie 2010

Salata asortata cu fenicul

Am gasit in ultimele luni cateva locuri virtuale, gestionate de oameni foarte interesanti. Asa am descoperit lucruri, gusturi, retete, ganduri pe aceeasi lungime de unda cu mine. Aceasta salata este inspirata de Alison. Ideea ei de a posta cat mai des posibil retete de salate este de bun augur. M-am gandit sa onorez si eu aceasta idee cu reteta aceasta, adaptata la dieta, pentru ziua de Amidonuri. Este surprinzator de gustoasa, chiar si pentru cei care nu se dau in vant dupa fenicul! Asa ca, hai sa vedeti despre ce e vorba.
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Aveti nevoie de:
1 morcov
1bulb de fenicul (fenel)
100 g naut fiert
100 g boabe de fasole verde fierte
sare, piper proaspat macinat
zeama de la 1/2 de lamaie
2 lingurite de ulei de masline
20 g miez de nuca sau 20 g alune de padure crude(eu am pus si nuci si alune, ca aveam putine!)

Curatam morcovul, spalam si feliem fasii subtiri cu dispozitivul de curatat legume.








Bulbul spalat de fenicul, il taiati in jumatate, scoateti miezul tare si taiati fasii lungi si subtiri.








Intr-o salatiera se pun boabele de fasole verde si celede naut, amestecandu-le.








Deasupra se pun fasiile de morcov, taiate subtiri.









Se adauga feniculul, se presoara sare si piper macinat si miejii de nuca taiati pe lungime si alunele zdrobite putin. Se amesteca uleiul cu zeama de lamaie si se toarna peste toata salata. Se lasa sa se intrepatrunda aromele si texturile si se orneaza cu frunze verzi de fenicul.







Este delicioasa si merita sa incercati aceste gusturi. Cum stiti deja, eu sunt mare fan al gustului picant, asa ca am rasnit ceva fulgi de chili si a fost delicioasa.









Enjoy!

15 comentarii:

  1. N-am mancat niciodata fenicul. A ce seamana la gust?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai, seamana cu ceapa la consistenta bulbului, dar are gust aromat ca de anason. E mai puternica aroma in frunzele care seamana cu mararul si in seminte, care se folosesc ca si condiment. Dar bulbul nu este atat de aromat, este foarte placut la gust.

    RăspundețiȘtergere
  3. Merge minunat langa iepurele ala marinat, la cuptor, taiat bucati mari, cuburi. Merge si la miel. Risotto ala, dupa reteta lui Alison, este fabulos.

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata super salata.Si sigur este buna.Mai ales daca are naut, mi-e i-mi place nautul si fiert simplu.Pe curand.

    RăspundețiȘtergere
  5. Elena nu incetezi sa ma uimesti ... da fenicul de unde ai luat draga... si eu vreauuuuuuuuu ... cum sa mananci tu fenicul cu iepuras ... mie nu-mi vine sa il mananc ii un animal atat de frumos ca mi-e mila de el ... eu mai degraba as incerca cu un piept de pui ...drept e ca nici nu am incercat sa mananc iepure ...dar gustul feniculului ma incita mai mult ... sa imi spui si mie de unde l-ai procurat ... sa incerc si eu salata ta ... te pup

    RăspundețiȘtergere
  6. buna buna...si arata super...felicitari

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma bucur ca va place salata, a fost teribil de gustoasa. As fi facut ca si Alison, dar a trebuit sa o amendez cu ceva amidoane, din cauza dietei. Daniela si mie imi place nautul. Iar boabele alea de fasole verde, de la congelator, au dat un gust foarte bun. Dar o sa fac si simpla, langa ceva carnita, in zi de proteine.
    Tunde, in orice supermarket gasesti, dar eu cumpar frecvent de la Kaufland. Dar are si Cora, Carrefour... La Kaufland este mai rezonabil la pret si-mi fac aprovizionarea sambata seara cand ei fac reduceri la legume si fructe.
    Mie imi place mult feniculul, si l-am pus langa mielul de Paste, in tava de la cuptor. In loc de cartofi, care nu se pot combina cu carne... alternativa fenicul (fenel) este superba.
    Alexia, multumesc pentru felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  8. elena,ce salata fabuloasa!adaosurile tale se retin pentru o viitoare salata.si eu tot de la k. iau fenicul ,in general, imi place f. mult ,il ador pur si simplu.multumesc si de cuvintele frumoase,o seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua Elena! Poti sa-mi spui "cum au ajuns" boabele de fasole verde in congelator? Le-ai cumparat congelate sau le-ai recoltat intr-o anumita perioada a anului?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Lulu, au ajuns acele boabe la congelator la fel ca si cele de mazare. Dupa ce le-am cules din pastai am pregatit doua vase - unul fierbinte si unul rece. Adica, unul cu apa clocotita, la foc mic si altul cu apa rece si cubulete de gheata in ea. Am pus boabele in apa clocotita 30 de secunde, le-am scurs si le-am pus pentru 5 minute in vasul cu gheata si apa rece. Le-am pus intr-o sita la scurs si apoi in pungute la congelator. le folosesc atunci cand am nevoie in salatae, fara a le mai prepara termic si sunt excelente. Sau le pun in supe si ciorbe la sfarsit, odata cu verdeata.

    RăspundețiȘtergere
  11. Elena, m-ai dat gata! Esti tare meticuloasa! Am sa pun si eu bobite din gradina cand vor mai creste.O seara buna si multumesc mult pentru rabdare...

    RăspundețiȘtergere
  12. Of, nu stiu cum sa pot sa fac si eu parte din comunitatea de persoane interesate de blogul tau! Las' ca aflu eu pe ce trebuie sa apas!

    RăspundețiȘtergere
  13. Lulu, multumesc de apreciere. Pai, trebuie doar sa dai click pe butonul "urmariti" si sa urmezi pasii. Iti apare acolo daca esti de acord cu urmarirea blogului si incheierea procesului. Nu e mare lucru, iti arata singur ce trebuie facut.

    RăspundețiȘtergere
  14. I like all your salads, a very nice blog

    RăspundețiȘtergere
  15. Thanks for your kind words! And your blog is very interesting, and red lentil soup recipe on my list will be prepared soon. I'm glad I found you and wish you a beautiful week!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails