miercuri, 20 ianuarie 2010

Rezultatele de la "Festivalul blogurilor gustoase" - update


Dupa cum deja stiti, am participat in luna noiembrie a anului trecut la primul meu concurs. "Festivalul blogurilor gustoase", organizat de www.gustos.ro, s-a soldat cu obtinerea unui premiu, o mentiune onorabila. Sponsorul oficial, Phillips, s-a angajat sa premieze blogurile castigatoare cu instrumente necesare in realizarea unor preparate de calitate. Ma rog, din cauza sarbatorilor, primirea efectiva a "obiectului" cu pricina s-a efectuat dupa 5 ianuarie 2010. Dar, tot raul spre bine, ce numai de sarbatori puteam sa-l folosesc? Nu, bineinteles! Asa ca am timp sa va arat la ce o sa-l folosesc.
Inainte sa va arat premiul, sa va spun cum au decurs lucrurile, pentru ca este important. Fiind din Bucuresti, in urma unor mail-uri cu cei de la TreeWorks (firma care gestioneaza site-ul respectiv), am pornit spre Baba Novac. Nu am bajbait prea mult, sunt familiarizata cu zona. Am gasit locatia si m-a primit un domn amabil, care m-a invitat politicos intr-un spatiu de discutii si a venit sa stea de vorba cu mine d-ra Anca Tenita.
De ce? Si-a propus sa aiba o discutie cu fiecare din castigatori, fie pe mail, fie face-to-face. Nu mi-am facut un plan, am fost luata putin ca din-n oala, dar am incercat sa-i raspund coerent la intrebari. Principala grija, laudabila zic eu, este ce se poate imbunatati la viitorul concurs. Am inceput sa parcurgem pas cu pas unele aspecte si sper sa faca toti la fel, ca sa se poata perfecta un gest laudabil.
Au fost multe lucruri - de la sistemul de vot, modul de organizare, pana la sponsori, etc.
De ce toata povestea asta? Pentru ca vreau sa va cer parerea asupra a 4 aspecte, mai importante din punctul meu de vedere,  semnalate in acea discutie:

1. Sa existe si un juriu de profesionisti - care sa aleaga, la fiecare categorie sau per ansamblu, un blog care le-a placut; alegand niste personalitati in domeniu va fi greu de suspectat un viciu de procedura, pentru ca va fi greu ca 3 sau 4 chefi de renume sa fie "mituiti" sau influentati; acest premiu sa fie o diploma de merit, cred eu, mult mai valoroasa decat orice vot; acest juriu ar trebui sa analizeze ce blog intruneste niste calitati indiscutabile pentru un amator, asta in situatia in care in spatele unor bloguri nu sunt profesionisti cu "patalama"!
2. Organizarea concursului, ca timp de inscriere, timp de vizionare a blogurilor inscrise(acest aspect lipsind din concursul din 2009!) si timp de votare;
3. Inscrierea sa o faca doar autorii blogurilor, nu fani sau alte persoane; tot respectul pentru cei care ne sustin din umbra pe unii dintre noi, dar un concurs, fie el si virtual, inseamna responsabilitate, tinuta si timp de a selecta retetele care sa fie emblema blogului; pierderea unui timp pretios pentru a denunta aceste aspecte, mailu-ri si alte corecturi mi se par inutile;
4. Introducerea unei categorii pentru articolele privind turismul culinar, care au exemple bine definite pe domeniu, nu doar de calatorie.

Acum sa va arat ce am primit: sortul cu marca organizatorului - gustos.ro; hand mixerul Phillips.






























Bine inteles ca cele mai multe imagini sunt cu "pretiosul" mixer, care este de fapt un robotel usor de manevrat.
Chiar imi place de el si l-am testat deja, functioneaza foarte bine.
Deci, multumesc pentru premiu!

Acum astept parerile voastre privind propunerile mele.

22 de comentarii:

  1. Buna ziua,Elena!
    Sa stapanesti sanatoasa premiul, sa te folosesti de el si sa ne arati ce lucruri minunate prepari cu el.Ei, bine si eu ,ca si tine............tot din Bucuresti..........si eu trebuia sa ridic premiul......numai ca eu nu prea cunosc zona, asa ca ieri l-am luat pe sotul meu drept ghid si am pornit sa descoperim locatia de unde trebuie ridicat...........am ajuns , am sunat la usa si cine crezi ca m-a intampinat?........nimeni alta decat Anca.
    Daca stiam ca si tu ai acelasi drum ca si mine pai nu puneam de o "intalneala"?
    Te pup si iti doresc o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, ar fi fost o "intalneala" pe cinste! Eu am fost insa acum o saptamana si ceva in urma, dar nu am mai apucat sa pozez si sa postez ce am de spus in legatura cu premiul. Eu am prins o vreme placuta, parca era toamna, si am mers un pic pe jos. Chiar mi-a placut zona si ce am gasit acolo.
    Astept sa-mi spui ce impresie ti-a facut tie...

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa stapanesti sanatoasa premiul si abia astept sa vad si sa citesc despre bunataturi facute cu el!Spor la treaba!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Congratulations Elena for winning. The price is beautiful and very useful.

    RăspundețiȘtergere
  5. Thanks for words, Yvy!I know his useful and... I can not wait to use it.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ana-Maria, si eu de-abia astept sa trec la treaba cu el! Proba a fost de nota 10. Este el hand mixer, dar are o groaza de posibilitati, ocupa loc putin, un adevarat "robotel"...

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma bucur pentru tine :)...Chestia cu locul ocupat prin dulap , e o adevarat comoara!:)Si eu am probleme de astea...

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicitari pentru premiu. Si eu am participat dar n-am castigat nimic, nici nu aveam de ce dat fiind ca inca-s incepatoare totusi. Regulile pe care le pui in discutie pentru concursurile viitoare mi se par de foarte mult bun simt.

    RăspundețiȘtergere
  9. Laura, cred ca blogul cu "casuta" ta are mai multa vechime in domeniu. Eu am avut o clipa de "nebunie" sa particip si multe din prietenele de pe forumul cu dieta m-au votat. De aceea am si facut unele sugestii, la discutia aceea cu organizatorii, privind un premiu de la un juriu de profesionisti. Sunt sigura ca erau acolo bloguri care meritau mai mult decat mine acel premiu, dar... nu au fost votate. Chiar eu stiu exemple de oameni de prestigiu care nu au fost votati decat de putine persoane. Eu am propus o perioada de vizionare a blogurilor inscrise, ca sa fie ales, dupa ce sunt vizitate toate, un blog. Departe de mine sa contest ceva, dar s-au inscris acolo, la unele categorii, bloguri care nu aveau nimic de a face cu "cea mai bine prezentata reteta" si care au primit multe voturi, in detrimentul celor care meritau. Eu nu m-am inscris la o categorie la care nu ma puteam prezenta macar onorabil, dar unii au facut-o la toate categoriile si au strans voturi per total. Chestie de strategie si de decenta, dar asa este un concurs, cu bune si rele... Poate data viitoare va fi mai bine! Mai ales ca unele bloguri de valoare nu au participat, pentru ca au fost "inscrise" de niste "fani", nu invitate, au fost confuzii si disfunctionalitati si au renuntat sa participe...
    Trebuie sa fim optimisti si ca data viitoare vor competitia va fi organizata mai bine si vor castiga mai multe bloguri, decat sa se polarizeze castigurile la unul sau doua bloguri. Nu pentru ca ele n-ar merita, ci ca fiecare sa aiba o sansa sa arate o fata noua si originalitate.
    Eu sper ca asa va fi!

    RăspundețiȘtergere
  10. draga elena,felicitari pt. premiu!eu,de ex. am inscrisa de un fan...am cerut sa aflu cine este...ai aflat tu?asa si eu!greu de scapat de comportamentul balcanic!

    RăspundețiȘtergere
  11. Elena, felicitari pt premiu, sa il stapanesti sanatoasa!
    Regulile tale sunt foarte ok, dupa parerea mea :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc pentru apreciere, Edith. Venind de la cineva cu atata experienta in domeniu si cu multe cunostinte care mie imi lipsesc, inseamna foarte mult. Ce am precizat mi s-a parut si mie de bun simt a fi imbunatatit. Eu nu m-as fi simti chiar magulita sa ma trezesc inscrisa intr-un concurs de cineva, asa cum ma vede acea persoana, nu cum vreau eu sa ma prezint si sa incep sa ma disculp si sa ma rog sa se faca acele corectii absolut necesare. Au lipsit de la acest concurs bloguri cu merite deosebite pentru ca nu au fost tratate cu profesionalism si diplomatie. A castigat cineva din asta? Nu!
    Alison, te inteleg. Eu am insistat pe aspectul asta la discutie.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sincere felicitari!
    Fara sa te flatez, m-am bucurat cand te-am vazut printre castigatori.
    Sunt perfect de acord cu toate problemele ridicate de tine si aceleasi aspecte le-am sesizat si eu, si nu numai, chiar a comentat cineva pe blogul meu...

    RăspundețiȘtergere
  14. Draga Elena felicitari pentru premiul minunat castigat!! Il meriti pe deplin draga mea pentru ca ai un blog absolut minunat iar retetele sunt delicioase si excelent prezentate! Felicitari si sa ne rasfeti si de acum incolo cu retetele tale apetisante!! Te imbratisez cu mare drag!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Felicitari ! Eu am fost placut surprinsa ( sincer) ca m-am numarat printre castigatori... nu ma asteptam, era cat pe ce sa ma retrag din concurs mi s-a parut ca ceva nu e in regula, ma refer la votare.. Aspectele semnalate de tine mi se par importante sper ca data viitoare sa se modifice ceva. Nu sunt profesionista , dar imi pare sincer rau ca nu au castigat si alte bloguri care au retete foarte bune, la fel si prezentarea lor. Iar cu fanii mi se pare ceva in neregula... si blogul meu a fost inscris de "un fan" la fel ca multe altele ... ce sa zic cam ciudat... In fine sper ca la anul sa fie mult mai bine organizat concursul . Toate cele bune, salutari de la Cluj !

    RăspundețiȘtergere
  16. Va multumesc ca-mi acordati atat de mult credit. Asta ma motiveaza sa ma perfectionez in ceea ce priveste tehnica, unde mai am de invatat. Dupa aceea voi putea si eu, ca si Laura sau Alison sa creez versiuni proprii. Amalia, eu m-am uitat ca si o persoana care nu stiu nimic in domeniu si am intrat pe foarte multe bloguri, incercand sa-mi fac o idee cat mai obiectiva. Sa vad eu cui as da votul meu. Avand in vedere ca eram novice rau, ca nu va cunosteam pe multe dintre voi, parerea a fost cat se putea de obiectiva. Am fost surprinsa insa, uneori destul de dezamagita chiar, ca au fost bloguri mult mai reprezentative si care nu s-au clasat intr-o pozitie meritata pe deplin. La unele categorii eu am votat bloguri care nu adunasera mai mult de 10-15 voturi la categoria respectiva, dar intruneau intrutotul conditiile.
    Geta, am vazut si eu pa sarite pe unele bloguri pareri diverse asupra acestui concurs. De aceea am si vrut sa ating unele aspecte - esentiale in desfasurarea evenimentului in conditii cat mai bune - dupa ce partea emotionala s-a mai estompat si am incercat sa judec la rece.
    In definitiv, orice lucru este perfectibil, iar organizatorii si sponsorii chiar nu au decat de castigat din parerile noastre.
    Va doresc din toata inima sa ajungeti acolo unde va doriti, sa va bucurati vizitatorii - si pe noi ceilalti prieteni - cu retete excelente!

    RăspundețiȘtergere
  17. Draga Elena, felicitari pentru frumosul premiu, sa-l stapanesti sanatoasa si sa faci cat mai multe si gustoase retete cu el.
    Parerea mea este ca ai perfecta dreptate in propunerile facute.
    Pupicei dragi

    RăspundețiȘtergere
  18. wowwwwwwwwwwww ....ieeeeeeeeee... ce ma bucur pt tine ...cred ca esti un pic mandra de tine nu? meriti .... felicitari .. sa stii ca eu nu ma mir ca ai luat premiu ... parca am simtit din prima clipa ... sa o foloseste cu sanatate si sa ne faci cat mai multe retete cu noua achizitie ...
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  19. Yafa, Tunde, va multumesc! Sunteti niste prietene de nota 10+. O sa trec la treaba cu noua achizitie... cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
  20. Oau! Ce fain! Ma bucur nespus, Elena!
    Premiul arata nemaipomenit ca si retele tale, de altfel!
    Astept noua reteta cu ustensila!
    Sa ne tirmiti si noua o bezea virtuala!
    Eu iti trimit una acum! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  21. felicitari pentru premiu , sa-l stapanesti sanatoasa ! cred ca ai mentionat bine toate aspestele negative a concursului, sant deacord cu tine si inca un lucru ce m-a deranjat este ca trebuie sa-ti faci un cont ca sa poti vota , mi se pare inutil si o pierdere mare de timp, sant persoane care nu vreau cont ci vor doar sa voteze rapid fara implicare directa in site asta nu inseamna ca cei care voteaza vor posta in viitor retete culinare pe gustos , parerea mea este ca cine vrea cont o va face, intrand pe site ca sa voteze ,ci doar vizita unui site pe masura calitativ te tenteaza sa-ti faci si un cont !
    o zi buna si mersi pentru postare foarte utila, poate vor deschide ochii si cei care organizeaza concursul urmator :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Alina si eu iti trimit o bezea tie! Multa distractie in acest weekend la sanius!
    Anastasia, multumesc pentru cuvintele frumoase! Problema cu acel cont este discutabila. In sensul ca ei au vrut astfel sa evite votarea multipla. Dar, acest aspect nu ajuta la nimic. Eu am sugerat o restrictie in sistem daca se voteaza de pe acelasi IP de la mai mult de 5 ori. In sensul ca, de exemplu, nepoata mea era la mine si a zis ca sa ma voteze si ea, intrand de pe calculatorul meu. Desi si-a facut contul ei - intr-un minut - a facut-o de pe aceeasi adresa de IP (cea a calculatorului meu!). Din acest motiv am zis sa existe o restrictie in sistem, care blocheaza votarea, daca se incearca de mai mult de 5 ori de pe aceeasi adresa de IP. Ma rog, se poate alege un alt numar. Am mai vazut un sistem, fara cont, dar sa lasi o adresa de mail si sa primesti un link in care confirmi votarea.
    Ma rog, este doar o parere. Eu tot sper ca ei vor centraliza mai multe pareri si vor analiza ce se poate aplica din toate observatiile noastre ca sa castige competitia!
    Oricum, blogurile cu statut deja bine conturat vor avea un atu (pentru ca au trafic mare!) in fata celor debutante, dar care poate nu ar fi mai prejos calitativ. De aceea am propus un juriu de profesionisti.
    Vad ca ideile mele le impartasiti si voi in mare. Poate mai vin si ceilalti castigatori cu idei si facem de un concurs care sa ajunga sa aiba notorietate si greutate, sa fie apreciat mult mai mult.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails