miercuri, 6 ianuarie 2010

Prima leapsa pe 2010

Am primit o leapsa interesanta de la Tunde. Este o leapsa retrospectiva, in care incercam sa facem o trecere in revista a anului abia incheiat. Sper sa fi inteles eu bine! Eu din pacate nu va pot ilustra toate momentele importante ale acestui an.
Deci:
-ianuarie 2009 - a debutat cu bune si mai putin bune - trecerea dintre ani am facut-o complet singura, si a fost cel mai trist revelion din viata mea; dar, am remarcat si in revista "Practic in bucatarie" reclama la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile, facuta de dl Gabriel Matica (ID Tzutzurelu pe forumul Rina). A fost un impuls dat unor preocupari permanente pentru o dieta adecvata si a generat multe cautari...
-februarie 2009 - a debutat cu comemorarea unui eveniment foarte trist pentru mine: implinirea unui an de la momentul pierderii mamei mele (12 februarie 2008); dar, am si demarat, incepand cu 15 februarie, un proces care mi-a transformat viata, dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
-martie 2009 - a continuat, consolidand o relatie speciala cu niste persoane deosebite de pe forumul Oneden; un forum foarte special pentru mine, in care am gasit o comunitate speciala, unde am fost sustinuta, incurajata, ajutata, unde am gasit o diversitate de informatii pertinente.
-aprilie 2009 - nimic deosebit, poate cu exceptia unei zile iarasi trista pentru mine, 23 aprilie, ziua de nume a mamei mele.
-mai 2009 - poate una din cele mai vesele, din care pot mentiona doua lucruri importante: pe 13 am incheiat dieta cu un minus de 13,5 kg si am participat la o nunta: fiul nasilor mei de cununie si-a gasit iubirea vietii lui.












-iunie 2009 - incepand din aceasta luna, anexa (sotul) a inceput, cu ajutorul meu intermitent, renovarea unei camere din apartament, operatie care inca nu este finalizata 100%, dar, din punct de vedere al reconstructiei este ok, ramanand in stand-by unele elemente de decor; partea de mentinere la dieta a mers neasteptat de bine, mai slabind 1.5 kg.
-iulie 2009 - nimic spectaculos, o luna plina de frustrari, asa ca nu am avut rabdare si din 15.07 am revenit in arena: la dieta, dupa ce am mai pierdut 1 kg in primele doua saptamani; targhetul meu initial l-am gandit realist in mai multe etape oricum, asa ca am pornit din nou la drum
-august 2009 - am fost la un botez; fiica cea mai mica a nasilor mei de cununie a botezat fetita, Ioana, proaspat aparuta in lume, exact in ziua in care, ea mamica, implinea 30 de ani; un eveniment special, cu doua printese in centrul atentiei.












Printesa Ioana, alaturi de taticul ei si, mai jos, langa nasa ei










A doua sarbatorita, frumoasa mamica












-septembrie 2009 - hm, doar pasi mai inceti, dar siguri la dieta; s-a consolidat ideea blogului si am inceput munca la "nasterea" proiectului, aparand si primele postari.
-octombrie 2009 - am incheiat a doua serie din dieta in 13 octombrie, cu un minus de inca 4,5 kg, ajungand la 68,5 kg, greutate la care cu un an inainte doar visam; m-am familiarizat si am definitivat aspectul blogului.
-noiembrie 2009 - mi-am facut curaj si, dand dovada de un mare "tupeu" m-am inscris la un concurs - Festivalul blogurilor gustoase - organizat de www.gustos.ro (Am scris despre rezultate si despre premiul castigat, care a constituit o surpriza foarte placuta, iar in curand o sa va povestesc despre ridicarea premiului); am decis sa respect sugestia autoarelor cartii dietei si sa am rabdare (ceea ce la mine este o mare performanta!) si sa astept cele 90 de zile de mentinere si ca de-abia in 2010 sa revin la dieta; a venit nepoata din Italia in concediu si m-am bucurat de prezenta ei vreo zece zile.
-decembrie 2009 - o luna magica din multe puncte de vedere, dar si cu multe amintiri (nu toate placute), bilanturi si schite de proiecte pentru anul urmator; fiul meu a obtinut permis de conducator auto; in rest, cadouri... vizite, musafiri

Ce astept de la 2010?
Sa fiu sanatoasa si astept cu nerabdare (cum altfel?) surprizele care vor veni!
Sper sa fi ajuns la nivelul de intelepciune in care sa accept si bune si rele, asa cum Dumnezeu Bunul imi va da putere sa trec peste toate. A... mai e ceva. Imi doresc sa ajung sa ma vad cu unele din prietenele virtuale...

Trimit aceasta leapsa mai departe, cuiva care are lucruri mult mai frumoase de povestit:
-la fel ca sufletul ei minunat, Alinei.
-la fel ca persoana speciala care e, Dianei.

10 comentarii:

  1. Elena draga ... in primul rand LA MULTI ANI!!! tie si familiei tale ... in sfarsit am reusit sa rezolv calculatorul meu care a fost virusat ...ma chinui de cateva saptamani bune ... insa nici acum cand totul merge super ok nu pot sa citesc pagina ta fara sa nu o reincarc de cel putin 2 ori ... fulgii de zapada care arata super altfel blocheza totul si pur si simplu se inchide pagina ... de cele mai multe ori la jumatea textului scris in comment ... in fine poate numai mie mi se intampla ... dar insist iti dai seama ca nu pot sa nu trec pe la tine macar o data pe zi ...
    Da vad ca 2009 nu numai mie a fost un an nu fff bun sa zic asa ... imi pare rau pt pierderea ta ...probabil nu pot sa gasesc cuvintele potrivite sa te fac sa te simti mai bine ... de aceea nici nu incerc ... doar atat iti spun ca stiu ce simti desi nu a fost mama si bunica mea a insemanat ffffff mult pt mine mai ales ca ea m-a crescut practic ... si o coincidenta nefericita in acelas an si in aceas luna cu mama ta s-a dus ... of ce mi-ar place uneori sa reintorc timpul ... insa nu pot ... de aceea mi-am zis dupa multe luni de cugetari ca am sa apreciez mai mult pe cei de langa mine ... ii voi pretui si ii voi respecta si ma voi bucura de fiecare clipa alaturi de cei dragi pt ca nu se stie ce urmeaza ... numai vreau sa trec prin ce am trecut cu bunica desi stiu pierderea unui om drag niciodata nu va fi decat greu si trist ...
    Inca un lucru care ne uneste sa zic asa .. este Rinas 90 ... dieta care mi-a schimbat viata ... multumita aceastei diete nu numai ca am slabit dar am dat peste niste oameni minunati ... si una dintre acele persoane esti tu ... tu ai fost un exemplu pt mine ... si inca cateva fete ...
    te pup si iti doresc din inima ca acest an sa fie de o mie de ori mai buna decat ceilalti ani ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Scumpa mea, multumesc de urari! Si eu m-am necajit din cauza fulgilor astora si am renuntat la ei!!!! Si ce daca e iarna... fara fulgi nu se poate?
    Sa stii ca te inteleg, de asta nici nu am insistat pe subiectele sensibile... Nu exista cuvinte suficiente pentru a alina astfel de dureri, ci doar sa simti empatia celorlalti, ca sa se cicatrizeze rana. Si sa poti merge mai departe, mai imbunatatit sufleteste, cred eu.
    Da, dieta aceasta a avut multe alte efecte benefice - cel mai important fiind ca v-am descoperit pe voi toate, niste persoane foarte speciale.
    Numai reusite sa ai in 2010!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc, draga mea Elena!
    O iau cu mare, mare drag! Sa stii ca nu mi-am facut retrospetiva! Noroc cu prieteni ca tine!

    Anul tau nu a fost rau deloc! Ti-ai gasit echilibrul interior, ceea ce nu e de ici, de colo! Balanta ta tragea in jos, intr-o parte, dar ai echilibrat cu dieta.
    Si mai mult decat echilibrul, ti-ai gasit ambitia, perseverenta, vointa, dorinta. Oau! Cate calitati! Sa slabesti asa de mult, e o performanta!
    Esti o puternica, Elena!

    Sa dea Domnul sa-ti atingi toate tintele din 2010, mai ales ca e un an perfect. 20 - 10.
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Aalliinnaa, si eu sper sa ating cateva tinte in 2010! Poate nu toate, dar macar cateva. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Elena, te admir pentru ca poti sa respecti un regim ....si in acelasi timp stiu ca daca avem multe probleme, avem tendinta de a manca mai mult. Pentru asta trebuie multa vointa.
    Si eu am trecut prin bune si rele, de aceea cand ma gandesc la anul ce vine, nu sant intotdeauna optimista, pentru ca am tendinta de a face bilantul. Dar cu toate acestea trebuie sa continuam si sa speram ca anul viitor va fi mai bun ca si anul trecut.
    Deci, ce poti sa-ti doresc? Numai bine, sanatate si tot ceea ce i-ti doresti...

    RăspundețiȘtergere
  6. Elena, multumesc pentru ca te-ai gandit la mine. O sa iau leapsa si o sa imi fac si eu o retrospectiva...inca nu am facut-o!

    RăspundețiȘtergere
  7. "ciocolata si zahar", multumesc mult pentru cuvintele de alin. Ce sa zic, obsedata de echilibru, incerc sa echilibrez balanta... Si eu iti doresc un an special si tot binele din lume!

    RăspundețiȘtergere
  8. Diana, eu fac asta mereu, chiar daca pana acum nu public. Analizez ce a fost bun, mai putin bun, trist, vesel si multumesc lui Dumnezeu pentru toate. Apoi imi trec in revista proiectele si le iau pas cu pas, in ordinea prioritatilor...
    Un an minunat sa ai langa cei dragi tie!

    RăspundețiȘtergere
  9. Merci beaucoup pour le prix que tu m'offres.
    Je l'acceptes avec plaisir.
    A bientôt.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails