sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Integrale con funghi

Astazi, zi de carbohidrati la dieta. De cand cunosc dieta asta, multe persoane mi s-au plans ca pastele fara un sos care contine fie carne, oua, smantana sau parmezan nu sunt bune si in consecinta ce ar putea face. Ei bine, nu neg, daca eu nu sunt fan paste cu sos care contine carne, cu lipsa parmezanului m-am obisnuit greu. Am inceput sa fac paste in multe feluri, dar acest preparat a fost agreat de toata familia.
Orice varianta, oricat ar fi de simpla ajuta pe cineva in pana de idei. Sa se intealeaga: nu am pretentia ca am inventat ceva, ci doar vreau sa arat un mod in care prepar eu paste pentru aceasta dieta.

Aceasta retete este pentru ziua de Carbohidrati (Pranz) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Aveti nevoie de:
100 g paste integrale de calitate
250 g ciuperci proaspete
3 rosii micute
1 lingura de rosii tocate conservate
sare, piper
1/2 ceapa
2-3 catei de usturoi
1 si 1/2 linguri ulei de masline

Am spus paste de calitate. Am folosit multe vreme unele italiene "Misura", care se gasesc la Billa. Acum, pentru ca am fost in Real, am gasit unele la raionul de produse bio, care sunt foarte bune si acestea, care sunt germane. Am inteles ca ar avea si Barilla, dar... eu din astea folosesc.








Puneti pastele la fiert intr-un litru de apa cu sare. Pastele se adauga doar atunci cand apa clocoteste, se tin in picioare si se apasa cate putin, pe masura ce se inmoaie. Fierberea se face la foc mediu circa 7-8 minute. Nu mai mult, ca sa ramana "al dente".
Separat tocati feliute ciupercile curatate si presarati piper.



















Tocati ceapa marunt si zdrobiti usturoiul. Intr-o tigaie antiaderenta, adaugati uleiul, ceapa, usturoiul, sare si piper proaspat macinat. Eu pun in uleiul rece toate acestea pentru ca prin incalzire treptata ceapa isi lasa apa si se inabusa fara a se cali.










Dupa ce devine ceapa sticloasa se adauga ciupercile si se scutura de cateva ori tigaia, rasturnand continutul si mentinand focul al mediu.












Cand ingredientele s-au inabusit, adica in circa 3-4 minute, se adauga rosiile tocate marunt si lingura de rosii conservate.













Se lasa la foc mic si se scutura din cand in cand tigaia, pentru a se fierbe si omogeniza sosul.












Se adauga pastele fierte si scurse in tigaia cu sos.








Se scutura sau se amesteca prin rasturnare circa 1 minut, pentru ca pastele sa capete gust de la sos si sa se patrunda aromele.
Cam asta este tot, se orneaza cu patrunjel verde rupt sau tocat marunt, dupa inspiratie, preferinta. Patrunjelul si ciupercile, ca si pastele, sunt prietene!












Sper sa va fac pofta. Stiu, cei care sunt maestri la paste, stau in Italia, nu sunt la dieta au multe moduri entuziasmante de preparat paste si nu vor fi impresionati. Este neasteptat de bun gustul, chiar daca nu respecta retetele traditionale.
Dar, noi, cei de la Dieta de 90 de zile, putem manca o astfel de portie la pranz si vom fi surprinsi cat de bune sunt pastele! 

12 comentarii:

  1. par delicioase! Eu sunt fan paste...
    Problema mea e ca nu ma pot hotari ce dieta sa tin: Montignac sau Rina's 90.... zilele astea le voi studia cu mare atentie pe amblele caci e musai sa ma hotarasc ! Oricum daca ma hotarasc la Rina dvs si Tunde sunteti baza mea :)
    WE placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sigur sant foarte gustoase.
    De cate ori fac tocanita de ciuperci, ce i-mi ramane reciclez si le pun la paste , si sant foarte bune.
    Pe curand

    RăspundețiȘtergere
  3. Ana, indiferent ce decizie ei, este o decizie pe termen lung, care-ti schimba si imbunatateste viata. Chiar daca uneori, foarte rar, mai gust cate ceva care nu se potriveste la dieta, a devenit pentru mine un mod de a ma alimenta mult mai sanatos. Asa este si Montignac. Asa ca, iti doresc succes si weekend cat mai placut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daniela, si eu fac adesea astfel de combinatii, pentru ca eu la tocanita nu pun faina sau unt, ci doar sa se dezvolte aroma ciupercilor.

    RăspundețiȘtergere
  5. I make pasta at least once a week and love adding mushrooms in the pasta dish the only problem is that the family are not so fond of whole wheat pasta. Shall have to try your recipe.

    RăspundețiȘtergere
  6. Yammi...ce bune trebuie sa fie...mie imi plac pastele, dar cum sotului si piciului nu prea...nu fac prea des. Dar in combinatie cu ciuperci trebuie sa fie foarte bune.

    RăspundețiȘtergere
  7. There are very tasty whole wheat pasta. My family adopted the pasta, although they are not diet! But this sauce is delicious and worth trying. A great weekend for a special lady, you want Yvy!

    RăspundețiȘtergere
  8. imi place ca la dieta ta poti papa de toate aproximativ,caci care dieta mai permite paste!delicioase acestea cu ciuperci!

    RăspundețiȘtergere
  9. bune.....felicitari....si mie imi plac ciupercile....o duminica placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc mult pentru aprecieri, Alison si Alialexa!
    Anonim, din pacate linkul vostru nu poate fi accesat! Nici de pe linkul din mesajul vostru, preluat in browser, dar nici de pe banerele existente pe alte bloguri. De ce?

    RăspundețiȘtergere
  11. Je suis fan de pâtes, je note ta recette.
    A bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  12. Merçi de votre visite. Je suis content que vous êtes intéressé à ma recette. Nous voulons une semaine pleine de réalisations!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails