joi, 5 noiembrie 2009

Varza tocata murata




Sperand ca mai gasesc mari amorezati de varza ca mine, am zis ca n-o sa supar prea mult pe specialisti daca o sa postez lucruri simple si poate banale.

Eu folosesc des varza ca ingredient in alimentatie, sub toate formele. Deci cruda, in salata avand ca baza varza insasi; in salate de alte feluri, in care varza e "un nu stiu ce"; fiarta cu diverse legume in mancari sau ciorbe; inabusita in placinte sau ca si garnitura; murata in salate cu kimen macinat; murata, dar gatita fiarta sau "calita" prin fierbere indelungata la cuptor etc. Toamna, ca acum, o pun la murat pentru consuma rapid.
Deci: toc varza, neaparat cu cutitul nu rasa pe razatoare ca devine prea marunta; o framant bine cu sare de muraturi (prefer neiodata); o pun in borcane presata foarte bine, impreuna cu lichidul rezultat; acopar cu ceva, dar nu ermetic pana se mureaza si poate fi consumata.
Cel mai mult imi place cu morcov ras, ii da un gust deosebit. Cand e gata, dupa gust de acra, se poate clati putin sau nu si se adauga: 1-2 linguri ulei de masline, rondele fine de ceapa rosie si putin kimen macinat. O friptura la gratar va avea un gust deosebit cu aceasta salata alaturi. Se poate face din aceasta varza murata aproape orice doresti. Pana se mureaza cea de la butoi, pentru sarmalute si alte cele, asta e o solutie extrem de eficienta.
Al meu borcan cu varza care este in proces de murare.




























Inca nu e gata, asa ca nu pot prezenta salata. Dar... aveti rabdare ca intr-o saptamana apare ea intr-un meniu.























Nu ezitati, varza este un aliment foarte sanatos si cu multe fibre! Iar sarea in exces poate fi inlaturata prin clatire intr-o sita.

4 comentarii:

  1. Elenaaaaaaa ... pe mine nu ma primesti ca si nepoata ta? hmmmm ce pofta mi-ai facut cu tartinele acelea ... nu pot comenta la reteta nu stiu de ce ... sa stii ca as fi bucuroasa sa fiu nepoata ta ... la ce mancare faci ... si nici nu m-as ingrasa iti dai seama ce ideal ar fi? felicitari pt retete fff bune ... sper sa castigi la concurs ... pup

    RăspundeţiȘtergere
  2. Multumesc din inima. Dar si ce faci tu este special. Desi eu imi "zugravesc" de obicei casa, ea este doar curata, nu am talentul tau. Asa ca, spre deosebire de tine, eu doar la "bucatarit" ma pricep si, mai mult decat priceput, imi place foarte mult. Acela a fost refugiul meu atunci cand aveam probleme de toate felurile. Nu ma intelege gresit, desi nu s-ar crede, faceam, inventam, experimentam, fara sa mananc. Cei pe care am experimentat inca nu s-au plans! Sau nu au avut curajul?

    RăspundeţiȘtergere
  3. sunt sigura ca nu s-a plans nimeni pt ca nu a avut de ce sa se planga ... cu talentul meu nu pot sa ma laud ... Carla mea a fost cea care mi-a tocat creierii ...mamiiiiiii te rog te rog vreau printese care sa aibe grija de mine cand dorm ... ce nu face omul pt familie ... te pup

    RăspundeţiȘtergere
  4. This info is worth everyone's attention. How can I find out more?

    Also visit my webpage; acoustic guitar chords for beginners

    RăspundeţiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Blogroll

Related Posts with Thumbnails