joi, 5 noiembrie 2009

Tartinete cu rosii si ciuperci

Ha, am pus tartinetele astea la primul exemplu de pranz in zi de Carbohidrati, dar nu am apucat sa pun si reteta explicita. Iata, devin fata disciplinata si dau explicatii despre ce si cum. Sunt extrem de usor de facut, din aluat de foitaj, pe care-l gasiti aproape in orice magazin. Eu prefer "Bella", dar nu e obligatoriu, alegeti care va place. Mai trebuie mentionat ca ele sunt inspirate de ceva vazut pe un forum culinar, dar sunt creatia mea. Deci, daca nu va plac, pe mine ma certati! Acolo, la mijloc, este un rulou facut dintr-o fasie de aluat ramasa, pe care am presarat doar seminte de in, inainte de a face 'butoiasul'.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati (pranz) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Va trebuie:
1/2 pachet de aluat foitaj
3 rosii frumoase
sare, piper
2 linguri ulei de masline
1 legatura de patrunjel verde 

cimbrisor
200 g ciuperci
1 lingura seminte de in rasnite

Foaia de aluat se lasa la dezghetat, dar nu foarte mult, sa ramana mai rece si mai rigida, ca se manevreaza mai bine asa. 









Inainte de a incepe orice, porniti cuptorul sa se incalzeasca bine.

Separat se curata rosiile de coaja si seminte si se toaca maruntel cubulete. Se pune sare si piper si 1 lingura de ulei de masline.









Ciupercile se toaca marunt, se presoara cu sare si piper si se pun la "dustuit" cu 1 lingura de ulei de masline, la foc iute si foarte putin, circa 1 minut.


















Se lasa sa se raceasca, se pun peste rosii, se adauga verdeata tocata, amestecand putin.










Se intinde amestecul obtinut pe foaie, lasand 1 cm la margini liber, apoi, cu ajutorul foliei, se ruleaza strans. 


















Se da ruloul strans in folie la rece, poate chiar la congelator, daca va grabiti.  Apoi se scoate si se taie in diagonala, felii de circa 1-1,5 cm grosime care se pun pe hartie de copt intr-o tava.


















Dupa cum vedeti, am presarat putin cimbrisor si seminte de in. Dati tava in cuptor la foc iute circa 10-15 minute, pana ajung rumene, dar nu foarte tare.


















Si pe farfurie, desi fotografia nu e foarte reusita, acumulatorul fiind pe duca.



 














Bineinteles ca, inlocuind o pizza, la masa de pranz, nu mancati tot ce e pe farfurie, chiar daca sunt subtiri, 3-4 sunt suficiente si sunt foarte bunute calde.

3 comentarii:

  1. Mmmmmmm....Elena, ce-mi plac tartinetele tale, am sa le fac si eu. Am o problema cu foitajul din comert, adica nu prea imi place, am impresia ca e prea gras, dar o sa incerc si Bella la care faci referire. Felicitari, te pup !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acestea nu sunt asa de grase si am inteles ca ar folosi grasime vegetala nehidrogenata, daca sunt originale. Ceea ce este foarte bine. Multumesc de aprecieri!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este o reteta f interesanta .cred cA am s-o incerc

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails