joi, 1 octombrie 2009

Salata "uda" de castraveti

Aceasta reteta face parte din "mostenirea" familiei mele. Am locuit o vreme alaturi de familia tatalui meu adoptiv. Am invatat acolo cateva retete pe care nu le-am mai regasit pe nicaieri. Le-am denumit, destul de pretios, "mostenirea" mea gastronomica. De curand insa am aflat o varianta putin diferita, in Oltenia, tot intr-o zona restransa. Explicatia pe care am avut-o eu e ca provenienta este comunitatea de gradinari bulgari care exista in cele doua zone diferite.


Aceasta reteta este pentru oricare zi de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.


Iata ce ne trebuie(cantitatile sunt dupa gustul fiecaruia):

-castraveti proaspeti
-ceapa
-usturoi
-sare
-apa rece (daca e nevoie se pot pune cubulete de gheata)
-zeama de lamaie

Se curata castravetii de coaja si se taie felii pe lung si apoi betisoare subtiri si transversal ca sa iasa cubulete mici sau feliute mici

p1030536-1
Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se toaca foarte marunt si usturoiul se zdrobeste fiecare catel in parte.

p1030537-1

Se pun intr-un castron castravetii tocati, ceapa si usturoiul, se adauga sare si apa rece. Apoi se potriveste de gust la sare si acru cu zeama de lamaie.

p1030540-1

Este foarte buna vara. Este o salata racoritoare la orice friptura, tip de mancare de legume, picanta, dulce sau neutra. Incercati-o, nu va lasati impresionati de faptul ca arata ca o supa, nu ca o salata!

2 comentarii:

  1. Doamna Elena, asa mancam noi la mama acasa salata, dar fara usturoi. Vai ce buna era! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Oh, ce ma bucur ca am mai gasit pe cineva care stie de ea. Nu este foarte cunoscuta, dar cei care nu o incearca nu stiu ce pierd!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails