luni, 12 octombrie 2009

Salata de naut cu linte

Aceasta varianta a salatei de naut e din aceeasi sursa. Doamna in cauza, mare amatoare de reinventarea retetelor de familie, mi-a confirmat ca ceea ce fac eu nu e o boala: ca de fiecare data aproape prepar altfel aceeasi reteta. Aceasta reteta este un exemplu in acest caz. Eu am facut si cu marar, si cu telina apio. Am decis: imi plac amandoua.


Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Va trebuie:
100 g naut boabe nefiert
50 g linte verde boabe nefiarta
1 ceapa rosie
marar sau telina apio
sare, piper
2 linguri ulei de masline
zeama de la 1/2 lamaie

Se fierb separat boabele de naut si de linte. La naut cred ca nu mai este nevoie de explicatii suplimentare. Lintea se pune la inmuiat pentru o ora in apa calda. Se fierbe apoi in apa cu sare circa 10-15 minute. Trebuie sa ramana al dente! Sa nu se faca terci!
Se taie ceapa julien. Se adauga intr-un bol boabele fierte de naut, de linte, ceapa tocata, sare, piper, ulei si zeama de lamaie. Deasupra se poate pune marar tocat sau telina apio - o tija este suficient - tocata rondele subtiri.

3 comentarii:

  1. E intersanta combinatia, Elena1 O voi incerca data viitoare cand vreau sa pregatesc naut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hi there every one, here every one is sharing such experience,
    therefore it's pleasant to read this weblog, and I used to pay a quick visit this website everyday.

    Here is my homepage diets that work for women

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails