vineri, 23 octombrie 2009

Guacamole

Despre acest sos nu stiu de unde sa incep. Cand am facut prima data, nu mi-a placut prea mult. Dar, ca in orice, exista gusturi diferite si am zis sa-i mai dau o sansa. M-am gandit la un moment dat cand aveam niste cartofi "prajiti" la cuptor ca ar merge ceva exotic. Si atunci... am prestat acest sos. Bineinteles ca am facut mici modificari pe ici pe colo, inspirata si de un mare nume in domeniu, care procedeaza la fel, Rachel Allen.
Aceasta reteta este pentru primele 3 zile(in functie de alimentul langa care este consumat) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Va trebuie:
1 fruct de avocado copt
1 legatura de usturoi verde
sare, piper
2-3 linguri ulei de masline
zeama de la 1/2 lamaie

Fructul de avocado se taie pe jumatate, se rasucesc cele doua jumatati si se desprind usor una de cealalta.











Se toaca marunt usturoiul verde (daca nu mai e sezonul lui, puteti toca cozi verzi de ceapa si 2 catei de usturoi pisati bine).









Se scobeste miezul fructului si se zdrobeste cu furculita. Nu puneti in blender pentru ca nu va fi la fel de gustos rezultatul!









Se amesteca aceasta pasta cu usturoiul verde, sarea si piperul, zeama de lamaie si uleiul de masline. Daca vi se pare ca mai trebuie lamaie, sau nu a fost destul de zemoasa, mai puneti, dupa gust.











Eu care consum multe preparate picante, acest sos imi place mai light. Mai ales ca-mi place foarte mult cu acei minunati cartofi "prajiti" - vorba vine - la cuptor.

4 comentarii:

  1. ft interesanta combinatia avocado si usturoi,cred ca se poate servii bine
    cu carne fiarta,sau cu fripturi etc
    felicitari,pt blogul tau!

    RăspundețiȘtergere
  2. Oh, multumesc mult. E chiar interesant cu usturoi. Am devenit fan avocado, il pun si in salata, dar stropit cu lamaie si condimentat. Imbunatateste orice salata insipida sau normala...
    Totul este sa ai curaj sa-l folosesti.
    Am ras cu lacrimi cand nepotul meu l-a curatat si a vrut sa-l consume asa, ca pe orice fruct... nu de cum a inteles el ca trebuie consumat, ci de figura pe care a facut-o!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails