luni, 26 octombrie 2009

Cartofi "prajiti" la cuptor

Nu pot spune ca sunt o mare amatoare de cartofi prajiti. Sincer? Imi plac mai mult copti sau natur. Dar, acesti cartofi m-au cucerit intr-un fel. Si, ce e mai important, sunt acceptati la dieta (fara abuz!) si le plac tuturor celor care sunt fani cartofi prajiti. I-am gasit pe un site de profil si pe multe bloguri de culinarit. I-am facut si eu in cateva variante privind condimentarea - cu patrunjel si marar verde in principal, cu rozmarin, cu cimbrisor. Incercati gusturi noi, ca sa nu va plictisiti de aceleasi arome. Cartoful va reactiona frumos si... nu se va supara!
Aceasta reteta este pentru ziua de amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie:
1 kg cartofi rosii
boia dulce (provenienta proprie, dar voi puteti cumpara!)
piper de cayenne
sare
rozmarin verde (dar se poate si uscat) sau patrunjel verde tocat
2-3 linguri ulei de masline


Cartofii se curata si se taie felii ca marul, mai mari.
 Daca sunt cartofi noi, mergem mai departe. Daca sunteti ca acum, toamna, ii puneti la fiert pentru 5 minute in apa fierbinte. Ii scurgeti, clatiti cu putina apa rece si incepeti condimentarea.

Adaugati uleiul de masline si amestecati cartofii. Ii puneti intr-o tava, pe o hartie de copt, avand grija sa nu fie unii peste altii.

Ii dati la cuptor preincalzit pana se rumenesc, se fac crocanti. Daca este nevoie, ii mai intoarceti, scuturand tava cu fermitate sau bucata cu bucata pana ies cam asa:


Un comentariu:

  1. I'm really enjoying the design and layout of your site. It's a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often.
    Did you hire out a designer to create your theme?
    Excellent work!

    My blog post ... diet plans that work fast

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails