joi, 29 octombrie 2009

Budinca Yorkshire

Ei, cu reteta asta am patit-o! Am vazut-o intr-o emisiune TV si mi-a placut ideea. Dar, cautand pe Internet, am fost dezamagita ca nu am aflat decat putine lucruri. Sau poate nu am stiut eu unde sa caut! E adevarat, engleza mea lasa mult de dorit!... Ei , 4 ingrediente, nu e laborioasa in ceea ce priveste prepararea, am pornit la drum. Am facut blatul de baza, dar, asa simplu? Ei, sa stiti ca-mi place si asa, simplu! Dar, e bun cu ceva pasta de branza sarata, cu ceva tocanita de legume, cu sirop, crema de ciocolata, creme freche, vanilie, chantilly... Cat despre origine, va spun doar ca este englezeasca bineinteles. Ca este ceva comun in bucatariile fermelor, unde este preparata cu grasimea de la friptura si pe blat se pune tocanita cu carne. Dar cum combinatia ou, faina, carne este interzisa la Rina's Diet, am preferat sa o transform intr-un dulce. Numai bun si rapid de facut pentru a inlocui prajitura de la cina zilei de Carbohidrati. Dar acum, doar "blatul".

Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati(cina) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie:
3 oua frumoase - nu de bibilica!
250 ml lapte
200g faina
un praf sare
pentru tava:
2 linguri ulei (sau 1 lingura ulei si 1 lingura unt)

Se da drumul la aragaz si se pune o tava rotunda - a mea are diametrul de 22 cm la baza - cu uleiul in cuptor la incins. De asta depinde reusita, ca tava sa fie foarte fierbinte si uleiul incins. Apoi se trece la prepararea blatului. Adica se pun ouale cu sarea intr-un vas si se mixeaza la viteza maxima 2-3 minute.









Se adauga faina si laptele alternand ca sa iasa un aluat ca de clatite.









Dar subtire si pufos. Dupa aceea se lasa sa se odihneasca putin pana se incinge bine tava in cuptor.









Se scoate tava si manevrati cu multa rapiditate si atentie. Se toarna aluatul si se da la cuptor. Focul trebuie sa fie mediu spre iute, iar 20 de minute nu deschideti cuptorul sub nici o forma!!! Va uitati la ea pe geamul aragazului si daca da semne de rumenire, atunci va puteti permite luxul sa deschideti. Reactia este ciudata, nu da gres niciodata daca respectati ce am spus, si creste ca nebuna pe margini, formand un blat ca de tarta. Adica asa!









Acest blat se poate umple, cum v-am spus deja, sau se poate manca si asa, calda!

8 comentarii:

  1. Cat de interesant ! Va trebui sa o incerc si eu :) Multumim de reteta!

    RăspundețiȘtergere
  2. N-ai pentru ce. Ma bucur ca am trezit interesul! Am postat si o reteta dulce cu aceasta "budinca".

    RăspundețiȘtergere
  3. Elena, de cand am vazut reteta pe forum la Rina am zis ca o incerc, nu mi-am facut curajul nici pana acum.. acum insa stii prea bine ca ma feresc de carbohidrati prea multi... ramane pe cand o sa am o zi de rasfat.
    Blue.

    RăspundețiȘtergere
  4. Blue, o sa vina si randul ei. Daca are efect low carb e foarte bine. E mult mai bine sa faci ceva la care organismul raspunde corespunzator. Sa-ti spun un secret: si eu am redus mult carbohidratii. Desi sunt la mentinere, n-am mai mancat cartofi, orez, dulciuri atat de des. Succes maxim, iubita mea si multi pupici lui Darius cel minunat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bun gasit ! Consistenta e ca de foetaj?
    MUltumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu, nici pe departe! Are consistenta unui blat usor, pufos, ca de... cum sa zic, pancakes. Ca de clatita mai grosuta, coapta. Trebuie incercata, eu am papat-o, ca si clatita, doar cu sirop, dar si simpla. Bine ai venit si sper sa te intereseze si alte retete!

    RăspundețiȘtergere
  7. Deja am retinut cateva la favorite!
    La cat mai multe!

    RăspundețiȘtergere
  8. At this time it looks like Expression Engine is the top blogging platform out there right now.
    (from what I've read) Is that what you're using on your blog?


    Here is my blog post; diets that really work

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails